Na even thuis geweest te zijn, waar ik me nu niet echt op mijn gemak voel met al dat corona gedoe. En heel, veel herrie van de bouwwerken achter de deur. Vertrekken we naar even te hebben gezocht naar Zonnebeke- Beselare. Dit bevind zich in de Westhoek. De gemeente omvat vijf deelgemeenten: Beselare,  Geluveld,  Passendale,  Zandvoorde en Zonnebeke en telt ruim 12.500 inwoners.

Naar camperplaats: De Veldhoekhoeve in Beselare, één straatje verwijdert van Zonnebeke.

Deze wordt uitgebaat door Koen, Lieselotte en kinderen.  Waar ze maar 2 plaatsen hebben, dus even gemaild of het kon. En ja, we mogen gaan op het antwoord van Lieselotte.

Bree 23-01-2022. 

Uize Maxx is vertrekkens klaar. En wij ook. Het is zo een 251 km rijden. Wat een luxe op zondag rijden, bijna géén verkeer zalig. Koen verwelkomde ons en gaf de nodige uitleg. Er zijn hier 3 kinderen in het gezin. Die kwamen ook even piepen toen we buiten bezig waren. Eerst de inwendige mens versterken. We hebben ook mooie buren Odiel en Léon. 

Niet vergeten, geef een klikje op de foto's.

Dan hebben we een kleine fietstocht gedaan door de buurt. Voor de wandelaars prachtig hier, een sjiek park het historische kasteeldomein van Zonnebeke. Anderhalve kilometer van de camperplaats gelegen. Je mag er ook doorheen fietsen. Het is hier wel heuvelachtig op de vélo. 

Kanon met de naam: BL 8-inch howitzer Mk I - V . De BL 8-inch houwitser Mark I tot en met Mark V was een Britse improvisatie die al vroeg in de Eerste Wereldoorlog werd ontwikkeld om zware artillerie te leveren. De houten rode hekjes zijn vanuit de lucht klaprozen. De soldaten met hun nga tapuwae vertaling: voetafdrukken.

Nieuw-Zeelandse kunst bestaat uit de beeldende en beeldende kunst afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het komt uit verschillende tradities: inheemse Māori-kunstNew Zealand Māori Arts and Crafts Institute prachtige ambacht hout snijwerk waarvan mijn vader ook kaas gegeten had. Heel mooi van dichtbij. 

Snel terug naar Uize Maxx, het word ijzig koud met de wind die komt opzetten. 

Beselare 24-01-2022.

Goedemorgen, het belooft mooi te worden, dus wij onze vrienden klaargemaakt. Onze buren zijn ook al wakker. 

Hier heb je echt een fiets nodig met trapondersteuning, echte hellingen zijn erbij. Wel prachtige zichten, overal zie je nog  dingen over de oorlog. Teveel om telkens op te noemen. We komen ook regelmatig langs het tabaksfabriek Stubbe voorbij gefietst, heerlijk geurtje na 15 jaar gestopt te zijn, even goed insnuiven.

Echt heel mooi weer de zon is er ook bijgekomen. Een kerststal in de natuur zijn ze vergeten op te ruimen. Wel mooi gedaan zo in de open natuur.

We waren blij terug te zijn. Oooooo de bakkers houden er hier rare methodes op aan,  op die dag géén brood, op andere dag géén bruine broodjes heel raar. Kennisgemaakt met Lieselotte. Vriendelijke jonge dame. We hebben even buiten gezeten, uit de wind, was fijn, maar toch een beetje te fris. 

Beselare 25-01-2022.

Goedemorgen, hier op deze plaats is er nog géén sprake van lichtvervuiling. Pikkedonker dat zie je bijna nergens meer. Het heeft gevroren dus gaan we later de fiets op.  Niet op de fiets vandaag, de mist is gevallen, te voet naar de winkel en het werd spekglad. De steen,  uitkijkpunt en schuilplek voor de soldaten zoals het vroeger was.

Dan maar alle huisdieren goedendag gaan zeggen, de alpaca gaat niet in zijn hok, hij heeft het ijs op zijn pels hangen.

Lekker gegeten, de afwas, opruimen, en heerlijk de pyjama aan.  

Beselare 26-01-2022.

Dadelijk eens kijken als het licht wordt of we de vélo op kunnen gaan. Gisteren vergeten vers brood mee te brengen niet slim hé. Maar er zit nog in de diepvries maar dat is bedoelt voor slechte  tijden, regen, hagel enz. We zijn een rit gaan doen, maar zonder beelden, het werd fris en te koud om telkens te stoppen wel bij de bakker gestopt, bij het terugkomen was het kouder dan bij ons vertrek. Verder een luierdag. De vader zien werken de schapen van voederbieten voorzien ze zouden volgende week moeten lammeren dat gaan we dan missen.

Beselare 27-01-2022.

Goedemorgen, een klein reetje licht naar buiten laten schijnen, zodat Frans (vader) zien kon dat we wakker waren, hij was heel de week heel stil geweest omdat hij dacht dat we nog sliepen. Het zou gaan regenen tegen de middag, dan maar snel de fiets op. Heel even naar het centrum gefietst en door het avonturenpad terug. Bij het thuiskomen hoorde ik een heel mooi vogel gezang, zo vroeg al op het jaar. Heb géén hele goede foto hopelijk morgen nog een betere als ze er zijn.

Wat was me dat? We zaten aan tafel om te eten en er kwam een vogel op de paal zitten 5 meter voor het raam. Naar buiten gaan was géén optie dan is hij weg. Snel de camera en door het raam deze foto's gemaakt. Knap dier. We twijfelen is het een sperwer of een jonge buizerd? Wie weet het? Zet het maar in ons gastenboek als je wil.

Beselare 28-01-2022.

Goedemorgen, wat vliegt te tijd het is al vrijdag. Gisteren echt een rustdag nodig gehad. Maar dadelijk gaan we toch proberen te fietsen, zodat we wat meer van deze omgeving gezien hebben, op een dag krijg je dat ook niet voor elkaar. 

We hebben een prachtige fietstocht gehad vandaag.  Voor de liefhebbers van rustige wegen en natuur en in Ieper willen halt houden hier is ons ritje. 

81-80-56-32-93-89-39-26-96-67-57-84-81-41

We zijn knal door het centrum van Ieper gefietst, geen halt gehouden, Ieper hebben we al bezocht in 2017. Waren vele werkzaamheden bezig ook in de straten en aan gebouwen.

Het Polygoonbos, kan je van hieruit bezoeken voor de wandelaars. Het bekendste bos van Zonnebeke is het Polygoonbos of Doelbos (68 ha) met meer dan 5 km wandelpaden. Het is na het Zoniënwoud het oudste domeinbos van België. Heel mooi maar ook triest. Tijdens het eerste oorlogsjaar liep het front hier vast. De Duitsers bouwden hier bunkers en schuilplaatsen. In 1917 werd deze locatie ingenomen door de 1ste Australische Divisie en de 5de Australische Divisie. 

Moe maar zeer voldaan, terug aan Uize Maxx. Eventjes de raampjes gewassen kan ik weer mooi buiten kijken. De zon schijnt uit volle borst. 

Beselare 29-01-2022.

Goedemorgen, wat een wind, amai lijkt wel of we aan zee staan. Zal géén fietstocht worden vermoed ik.  Het is 5 beaufort en dan berg op en af, neen dank je wel. Een echt doe niks vandaag dagje. De hemel ziet er op hetzelfde uur dit was rond 17.00 uur heel verschillend uit. Lijkt wel of er twee draken elkaar kussen.

Morgen ons laatste dagje hier op deze echt zeer rustige camperplaats een zalige week achter de rug. Waren er zo maar meerdere.

Beselare 30-01-2022.

Een heerlijke kop koffie kan toch goed doen hé? De opruim, beetje poetsen en ja even de fiets op als het licht word en niet glad is. Nog een hele toffe rit gedaan, zo een mooi weertje prachtige natuur hier. We zijn zelfs met onze neus in het buitenland geweest! 

Awel we zijn ook langs de Balokken gefietst, geef me dan maar ons plekje, zo dicht op elkaar, de deuren kan je niet helemaal open doen is géén plezier aan, veilig zeggen ze dan als de vlam erin komt 8 motorhomes, de lucht in maar ieder zijn ding hé. Was wel gladjes op het brugje, even te voet erover gegaan. 

Bij terugkomst nog een leuke babbel gehad met Liselotte. Daarna aan het eten en de opruim begonnen.

Beselare 31-01-2022.

Goedemorgen, wat een nacht! Die storm Corrie die kan er wat van gelukkig zo te zien hier niets ergs gebeurd. De laatste dag van de maand januari. We rijden vandaag door naar de zee. in Koksijde. Eerst op zoek naar gas en boodschappen doen eer we ons gaan installeren op: Camperpark Blekkerdal. 

Ze hebben dat mooi gemaakt hier voor de camperaars. In de periode dat de camping open is kunnen de liefhebbers de sanitaire ruimte gebruiken op de camping.

Alles is gelukt, gas en boodschappen.  Alles op de plaats, lekker gegeten. Dan even gaan kijken want we konden binnen rijden met de bankkaart dat hadden we nog nooit gedaan. Als je naar huis wil terug dezelfde bankkaart gebruiken en je kan weg. Even naar de receptie gefietst bij Kelly. We hadden nog enkele vragen. Daarna even door naar de zee amai wat een wind. We waaiden met de fiets omver dus terug weg van de dijk.

Koksijde 01-02-2022.

Heel rustig hier om te staan. We gaan even fietsen. We kwamen langs de militaire vliegbasis, fel onderkomen, weinig beweging nog.  We trotseerden de wolken en hebben géén regen gehad, bij terugkomst scheen de zon.

Een stukje langs de dijk gefietst heerlijk is dat.

Terug aan Uize Maxx, er is er eentje vertrokken, en we hebben er ook weer mensen bij die alles aan hun voeten vegen, 2 wildplassers, de hond en mijnheer zelf plast tegen de mooie heggen! Zou die thuis ook in zijn tuin plassen?

Koksijde 02-02-2022.

Voormiddag luierdag, zou gaan regen we zijn benieuwd. En we zijn aan het bekijken wat we vrijdag doen gaan. Een stukje verder rijden, of terugwaarts? Jeetje géén drup gevallen! Uize Maxx met de winterjas aan, scheelt een hoop op de gas. Dan maar een kleine wandeling gaan proberen. Naar de Hoge Blekker een prachtig achter ons gelegen natuurgebied, echt iets voor de goede stappers onder ons. Voor mij te vermoeiend dus maar een klein stukje gedaan, want Laura was ook al warm. Maar blij dat we het gedaan hebben zo mooi. Een kleine voorstelling ervan. Zeker doen als jullie aan deze kant komen.

We liggen beiden met de benen omhoog, uitgeteld.  

Koksijde 03-02-2022.

Onze laatste dag hier vandaag, morgenvroeg gaan we rijden. Voormiddag de vélo op. Nog een hele fijne tocht gedaan, zonder nat te worden. Net op tijd terug. Goedendag gaan zeggen tegen Kelly en bedankt nog voor het fijne verblijf bij jullie.

Koksijde 04-02-2022.

We zijn weer klaar om de volgende camperplaats en stad te gaan verkennen. Niet zover van hier maar dan kunnen we onze fietstochten aan elkaar rijgen. Veurne is een stad met ruim 12.000 inwoners. Ondanks het geringe inwoneraantal is de stad een regionaal centrum voor de Westkust en Westhoek. 

Er is een nieuwe camperplaats zij noemen het: Camperpark Veurne.

Je kan er online reserveren en betalen. Onze eerste keer op deze manier is wel wennen. Géén persoonlijk contact. Maar werkt wel goed, je krijgt een e-mail met alle gegevens, je staanplaats die je zelf kan kiezen. We zijn er intussen aangekomen, en het werkt met een QR code. Je kan ook ter plaatse kijken en betalen in een daarvoor voorziend gebouwtje. 

Je krijgt ook een code om in de sporthal te gaan douchen en je mag de toiletten gebruiken dat voor de liefhebbers. Droog aangekomen en geïnstalleerd. Net op tijd Uize Maxx zijn jas aan en toen viel de regen met bakken uit de hemel. Nadien even op de hoek van de straat bij de bakker " Petit Paris " broodjes voor morgenmiddag gaan bestellen.  De plaatsen zijn mooi, maar toch aan de smalle kant bij mooi weer kan je de luifel niet open. Gelukkig niet vol. Niet over nagedacht en gemaakt door een niet camperaar. Jammer.

Eten zit erin, pyjama aan en de zetel op.

Veurne 05-02-2022.

Een zeer rustige nacht hier op deze camperplaats. Dat is al een goed ding. Even de bestelling ophalen bij de bakker op de hoek voor vanmiddag en dan de broodjes keuren.  We hebben een mooi zicht vanuit Uize Maxx. En een mooi gekleurde hemel.

De broodjes waren overheerlijk. De beste tot nu toe in West- Vlaanderen. Onmiddellijk telefonisch voor morgen besteld. Moeten we ook niet meer op zoek onderweg en het zou regenen morgen. Maar vandaag amai wat een weertje zeg. We hebben in en rond Veurne gefietst heerlijk was het. Met Will Tura in het mooie parkje. Een stukje kust. 

Veurne 06-02-2022.

Ja watte, wat een nacht zeg ................ wind, nog meer wind onstuimige wind en regen. Heb de slaapdoppen opgezocht. Zal niets op de fiets worden, misschien tussen de regen door een kleine wandeling hier op het domein. Gelukkig zo met het eerste oog niets gebeurd. Onze fietsen staan nog mooi recht, Douglas had ze vast gemaakt met rekkers de jas erover en nog een keer met pinnen in de grond vast geklopt!  Goed idee. Namiddag even in onze achtertuin gaan wandelen. Als alles gegroeid is zal het er prachtig zijn.

Veurne 07-02-2022.

Wat schreef ik gisterenmorgen? Wind moet er wind zijn awel gisterenavond begonnen tot vanmorgen 5.00 uur storm, we hadden beiden schrik nog nooit meegemaakt. Leek of we kantelden en de luiken er vanaf vlogen zo erg brrrrrrrrrrrr.  Dan moet het niet voor ons pfffffffffff natuurlijk géén oog geslapen. Dan maar te voet naar de bakker! Je gelooft het niet nu zo vredig buiten en volle zon. 

Veurne 08-02-2022.

Terug de fiets op voormiddag, namiddag zou het weer hard waaien gaan. Fijne rit gedaan. Een mooi centrum is het in Veurne.

Dan tussen de velden en langs de bergenvaart gefietst. Zeer mooie natuur en rustige wegen. Ook aan natuurlijke bemesting gedaan, plaspauze.

Verder hebben we ook met de Franse grens geflirt.

Zijn vele nieuwe camperaars bijgekomen, allerhande modellen zie je. Zoals de onze hebben we er nog géén gezien, wel eens een keertje een hele oude CI hopelijk word de onze ook een oldtimer. Lekker gegeten en onze neus nog even buiten gestoken.

Veurne 09-02-2022.

Goedemorgen, eerst bij de bakker op bezoek en daarna nog even de vélo op. En ojeeeeeeeee  we hebben beiden géén zin om naar huis toe te gaan morgen hier onze laatste dag. We gaan op zoek of er ergens nog een leuke plaats is naar onze behoeften. Want die verschillen nogal eens van anderen. Wat een mooie natuur is dat hier overal. En vanmorgen weer vergadering je vraagt je af wat ze komen doen hier die meeuwen?

Zeer vermoeid terug thuis gekomen aan Uize Maxx, morgen word het terug een doe niks dagje. 

Veurne 10-02-2022.

Zo gezegd zo gedaan, een doe niks dag vandaag. Beiden zijn we eraan toe veel buiten geweest is vermoeiend. Buiten de opruim en even een frisse neus gehaald te hebben niets gedaan. We hebben een plaats gevonden om morgen naartoe te rijden.

Veurne 11-02-2022.

Goedemorgen, klaar om aan onze laatste bestemming te beginnen. Eerst tanken gaan, zeker de frigo volladen, onze diepvries is bijna helemaal leeg. en LPG zoeken, die is hier dun gezaaid.

Kampeerverblijfpark De groene Linden.  

In de Antwerpse Kempen gelegen op een kruispunt van fiets en wandelwegen. Brecht is een snelgroeiende gemeente in Antwerpen. De gemeente is onderverdeeld in 3 deelgemeenten: Brecht, Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-'t-Goor.

Carie, de uitbaatster was ziek, maar heeft ons toch een beetje uitleg gegeven. Het is ontzettend groot hier. Met 11 camperplaatsen, zeer ruime plaatsen een foto vanuit Uize Maxx puur natuur. En heel veel wandelwegen hier in het bos.

 Gisteren nog bezoek gekregen van een lief klein vogeltje, denk een roodborstje.

Brecht 12-02-2022.

Goede frisse morgen het heeft goed gevroren heerlijk zo mooi, dan die opkomende zon erbij. 

 We hebben een kleine wandeling gedaan naar het winkeltje een beetje verder maar géén broodjes die ik eten mag. Dan terug via het Kempens landschap ja, we staan hier met onze neus er bijna op.

Wat we heel raar vinden en dat hebben we al meermaals gezien, dat er nergens rook van de gasverwarming te zien is. Alleen bij Uize Maxx. Een goed gesprek gehad met de eigenaar nadat we terug waren van de Lidl, een kleine omleiding bij de terugweg daar was het wat vettig om te fietsen.

Brecht 13-02-2022.

Goedemorgen, dadelijk de fiets op naar West- Malle.  Moet je eens kijken wat een mooie wolkenhemel vanmorgen. Net of er gouden regen doorgeweven is.

Op weg naar West- Malle. Onderweg waren werken aan de vennen, zodat alles mooi bewaard blijft voor de libellen en vogels enz.

Zeer rustig in West- Malle wel vele wandelaars, het gaat daar pas open in de namiddag. Niet erg voor ons, dat bier drinken we niet! Maar moet er nog bier zijn? Bakken genoeg.

Verschillende motorhomes zijn vertrokken. Ja, er zijn nog mensen die werken moeten! Tegen de avond kwam weeral de wind opsteken. Zoveel wind dat is ook nieuw voor ons landje. Allemaal aan de opwarming van de aarde te danken, denken we.

Brecht 14-02-2022.

Goedemorgen, ja Valentijn vandaag. Wij doen daar niets speciaals voor we proberen het hele jaar door ervan te genieten, ik had wel een kleine verrassing voor Douglas verstopt, ja die snoept graag.

Of we de fiets opgaan, géén idee met die wind of een kleine toertje misschien. Toch een kleine toer gedaan, we hebben de wind getrotseerd. Zelfs géén regen gehad de buurman riep jullie gaan nat worden. Maar mooi niet! Was wel een ritje met hindernissen, vrachtwagen op het jaagpad wij aan de kant, beetje verder de vuilkar weer aan de kant, vervolgens op een smal fietspad de postbode met een wagen weer aan de kant, beter zo dan dat ze je raken en nooit meer fietsen kan. De zon is er volledig uitgekomen, raar weer.

Brecht 15-02-2022.

Vandaag nog een tochtje doen in de voormiddag. Heerlijk weer geweest,  via het kanaal naar een prachtig park in Brasschaat. 

Het Park van Brasschaat is een park van 170 ha. Je kan er kiezen fietsen of wandelen. Dan het mooi kasteel voor allerlei events in een mooi decor, zowel winter als zomer.  

Terug aan Uize Maxx een fijne babbel gehad met een boomverzorger. Die deed ook van dode bomen mooie beelden met een kettingzaag uitzagen. Dan hebben we de garage eens goed uitgepoetst de vogeltjes fluiten uit volle borst. 

Brecht 16-02-2022.

Goedemorgen, ja we zijn lang onderweg hé. En als we niet naar huis moesten bleven we nog wel eventjes onderweg. Mijn mooiste periode van het jaar. Wel tussendoor op tijd rust genomen, anders kunnen we dat niet volhouden. De pijnen nemen we erbij die heb ik thuis ook. We hebben echt geluk gehad met de weersomstandigheden. Regen viel in de nacht of als we net terug waren. 

Vandaag alles weeral netjes oppoetsen binnen in Uize Maxx.  Het regent nu, gelukkig staan onze vriendinnen al droog en warm binnen in de garage.  En we gaan uitkijken naar de volgende trip naar waar géén idee.

Brecht 17-02-2022.

De nacht is goed meegevallen, wel veel lawaai van de wind maar niet zeeziek geworden, heeft niet bewogen. Uize Maxx staat met zijn neus naar Bree. De rit is zeer goed verlopen, zonneschijn tot we thuis zijn. Aan de opruim beginnen dat is altijd een hele karwei. Maar weegt niet op tegen de mooie tijd die we samen gedeeld hebben.