Hallo aan iedereen die interesse toont in onze beginnende ervaringen met Uize Maxx.  Uize Maxx zijn we nu al gewoon nu onze grenzen verleggen. We rijden voor de eerste keer naar Duitsland, met de juiste Umweltplakette en goede banden erop zodat we géén problemen krijgen daar.

Sevelen 16-03-2019.

We rijden naar Sevelen ( Issum) is een Duitse stad en gemeente in de Nederrijnregio in Noordrijn-Westfalen. In tegenstelling tot Issum legt de stad Sevelen meer nadruk op ontwikkeling als recreatiecentrum. In veel musea in de Neder-Rijn kunt u vandaag de kunstwerken bewonderen uit het aardewerktijdperk van Sevelen.

Hier gaan we het testen of dit landje ons ook een beetje ligt. Niet zo heel ver van de deur maar we moeten weer op tijd terug voor afspraken die er al waren.

Wohnmobilpark Hexenland-Sevelen waar Waltraud en Theo alles in goede banen leiden. Heel vriendelijke ontvangst met alle gegevens die we moesten weten. Als het voorjaar is zal het nog mooier zijn, nu staan de bomen kaal. Maar het is droog en wat wind. We krijgen ook een plekje om onze vriendinnen binnen te zetten.

De naam Heksenland komt omdat er vroeger veel cafés waren, en de mannen niet meer rechtstaand naar huis konden. De vrouwen zeiden dan dat de mannen behekst waren. Je ziet ze overal. Er is een klein speeltuintje voor de kinderen, en een zitruimte waar je iets drinken kan. Ook hier kunnen jullie weer op de foto's in de galerie klikken zo zie je ze in groot formaat.

Na ons rustuurtje, halen we de vriendinnen naar buiten en gaan eens even een toertje rijden. Het zal allemaal anders zijn om te fietsen dan in Nederland. En ja, dat is het ook hier op de fietspaden goed opletten als je naar het centrum fietst of je hebt een lantaarnpaal of een boompje. Even gaan gluren waar de bakker is 1.2 km verder en de Aldi is met de fiets 2 km. Ook mooie natuur te bespeuren, en een eenzame fiets op de camperplaats.

 Sevelen 17- 03-2019.

Goedemorgen, redelijk geslapen en rustig. Het waait wel hard en een beetje regen valt er nu uit de wolken. We zijn benieuwd hoelang het gaat duren. De vogeltjes fluiten uit volle borst mooi is dat. Maar nu eerst ontbijten. Dan even een ritje op en neer naar de bakker. Namiddag nog even een tochtje gedaan. Stond een hutje en gelukkig, want het begon juist te regenen. Even schuilen dus. Het is vandaag zon, regen net kermis in de hel. Lang leve de GPS, hier geen fietsknooppunten ook geen nummerbordjes. Niet zo fijn als wij gewoon zijn.

Sevelen 18- 03-2019.

Goedemorgen allemaal, goed geslapen vandaag een groter tochtje op de planning. maar met de GPS. In deze buurt heel veel natuur, maar niets van bijzonderheden. Je leert zelfs crossen door de bossen vele bomen kapot door de wind van afgelopen weken. Ook volkorenbroodjes weinig van te vinden bijna alles is witbrood ook geen krieltjes voorgekookt of aardappelen kennen ze hier ook niet. Dan gewone aardappelen hé en ons aanpassen. Droog thuis gekomen aan Uize Maxx.

Bij het terugkomen een babbel met Theo gedaan en afgerekend, we staan nu alleen, de anderen zijn gisteren vertrokken. Straks eten maken en het boeltje opruimen. Morgen gaan we weer rijden. 

Sevelen 19-03-2019.

Goedemorgen, vandaag rijden we weer een stukje terug. Ja, we kunnen niet zoveel verder moeten op tijd terug zijn voor de vaste afspraken die niet zo plezant zijn, de tandarts en dat gedurende 7 weken, brrrrrrrrrrr. Brüggen is een stad, dicht bij de Nederlandse grens gelegen in Noordrijn-Westfalen. De stad telt 15.443 inwoners, een oppervlakte van 6100 hectare en bevindt zich in het Duits-Nederlandse natuurgebied Maas-Schwalm-Nette. In de hoop dat we er mooiere dingen zien. 

Op naar: Camping & Freizeitplatz Brachter Wald. Mooie aankomst. Manuela gaf ons de nodige uitleg en zei er ook bij dat we er veel lawaai kon zijn. Er is een zandgroeve bijgekomen en de vrachtwagens rijden heel de dag op en neer naast de camperplaats en houden zich niet aan hun snelheid. We zeiden we zullen het proberen het was er zo mooi.

Maar echt niet te doen die herrie, we zijn namiddag gaan fietsen wat een prachtige natuur daar in het Brachter Wald. Waar je nog munitiebunkers ziet liggen en door het woud naar Reuver fietsen kan waar we onze aardappelen zijn gaan kopen, de andere zak heb ik gegeven aan een oudere dame die in een huisje woonde op het park ze was zo blij dus zijn we met zijn 2- tjes ik moet nu niet schillen en niet zolang laten koken ze kennen ze echt niet in Duitsland. 

Terug aangekomen bij Uize Maxx na een ritje door Brüggen centrum.  Een heel mooi klein centrum en weliswaar de bevers lopen los op het gras midden in het centrum aan de burcht. Je kijkt je ogen uit zo grote dieren. " Freya " lag er ook languit, Göttin der Liebe und der freien Frauen.

Je kan met dit weer zelfs niet buiten zitten zo een stof. Ze zijn met de gemeente en andere bezig om dat tegen te houden. Iedere camperaar vertrekt na een nacht zo jammer voor hun. 

Brüggen 20-03-2019.

Goedemorgen, wij gaan dus echt weg jammer echt waar, zo lieve mensen die zoveel geld erin gestoken hebben. Ze hadden zelfs een broodjesdienst. Gaan afrekenen en vertrokken, ook een klachtmailtje neergelegd op de gemeente en dienst toerisme zoals ze ons gevraagd hebben.

Op naar de volgende plaats, we rijden terug naar Nederland. Ik voelde me persoonlijk niet zo goed in Duitsland op dit moment nog teveel herinneringen aan mijn overleden broer moet me leren erover heen te zetten misschien volgende keer de andere kant van het land proberen.  We vertrekken naar Grubbenvorst is een kerkdorp in het noorden van de Nederlandse provincie Limburg en hoort bij de gemeente Horst aan de Maas. 

Het vervolg van onze reis kunnen jullie lezen op klik maar op de link: 

https://uize-maxx.webnode.be/grubbenvorst/