Overdinkel 22-12-2019.

Goedemorgen, we gaan weer vertrekken, ja weg van hier. Dat opgefokte gedoe met de feestdagen moet niet meer voor ons. Een mooi gezicht trekken en achter je rug doen ze andere dingen. We rijden naar Overdinkel dat is een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel, in het uiterste oosten van de streek Twente, onmiddellijk aan de grens met Duitsland. Overdinkel valt onder de gemeente Losser en ligt aan de rivier de Dinkel. We gaan staan in:

Camperpark Skop'nboer .

Goed en veilig aangekomen, Jan en Sandra kwamen meteen toen ze terug thuis waren goedendag  zeggen. We hebben vandaag nog de hele tuin voor onszelf. Uize Maxx zijn winterjasje aangetrokken mooi hé? De voorkant kan een stukje open aan de voorruit. Ze hebben ook leuke Kerstversiering.

Overdinkel 23-12-2019.

Goedemorgen, hier ook wat regen gevallen vannacht. Kijken wat we dadelijk kunnen doen. We zijn gaan fietsen maar zonder foto's te maken, bij het terugkomen even de winkel binnen wat een drukte overal. Jan was bezig met het smokkelpad te installeren om leuke foto's ervan te laten maken. Want Overdinkel wordt ook wel het smokkeldorp genoemd. Een dorp dat rijk is aan prachtige natuur, waar uitgebreid gesmokkeld kan worden. Van oudsher kent het dorp een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarvan de verhalen generatie op generatie worden doorgegeven.  De bekende Drielandsteen  Noordrijn Westfalen, Nedersaksen en Nederland. 

Rond 11.00 uur was het koffietijd in het gezellige hobbyhoekje van Sandra.  Namiddag gelezen op de tablet en eten gemaakt het was lekker had ik thuis al voorbereid. Op tijd naar bed gegaan.

Overdinkel 24-12-2019.

Goedemorgen nu nog droog maar vandaag zou het de hele dag gaan regenen geef ons dan maar vriesweer en sneeuw. Dan kan je nog iets doen buiten. En inderdaad heel de dag regen pfffffffffffff.  Dat is pas vermoeiend. Nog wat potjes gekaart en naar bed.

Overdinkel 25 -12-2019.

Goedemorgen voor iedereen een fijne Kerstdag gewenst. Wij gaan de fiets op. We fietsen door natuur maar ook smurrie op de fietspaden, er is hier heel veel regen geweest. De Duitse grens over door het Gildehauser Venn een uitgestrekt veen- en heidegebied een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 650 ha .  De Dreiländersee is een kunstmatig watergebied met als doel recreatie. Rond het water is een wandelpad aangelegd van zo'n 3 km. Heel mooie natuur zeker bij mooier weer.

Droog aan Uize Maxx aangekomen. Géén levend wezen te zien, denk dat ze niet buiten komen wegens te koud misschien hahahaha. Wel een fijn ritje gehad. Nu eten op de tafel toveren en smullen maar. Heel de dag droog gebleven. Heerlijk warm eten klaar gemaakt kan toch smaken hé.

Overdinkel 26-12-2019.

Goedemorgen we gaan dadelijk de vélo op, moet je van profiteren als het droog is en blijft.  We gaan naar Enschede fietsen. Daar waar in  het jaar 2000 een zwaar vuurwerkramp is geweest. Duimen maar dat dit nooit meer zal gebeuren. Heel mooi ritje geweest. Gelukkig was alles nog gesloten konden we mooi door de hele stad heen fietsen. Voor de winkelliefhebbers zeker het bezoeken waard. Het ei van Ko is een kunstwerk aan de Langestraat in Enschede in de ovale vorm, met een familie erin maar de waterpartij is in de winter afgesloten.

Op het gebouw van de voormalige schouwburg aan de Langestraat zie je allemaal groene mannetjes aan de muur en op het dak staan. De poppen dragen theaterkleding uit het oude Italië, zoals harlekijns en clowns.

Via binnenwegen terug naar Uize Maxx gefietst er zijn ook weer een paar campers bij gekomen. Verse broodjes meegebracht en lekker gesmikkeld. Douglas platte rust, en je hoort het! Verder wat gelezen en geluierd. Daarna avondeten en kaartje leggen. 

Overdinkel 27-12-2019.

Goedemorgen het is kouder geworden, voor mij niet zo erg, liever dit dan al dat nat toch? Voorlopig géén regen meer hier. Maar het ventje heeft toch last van de kou.  We gaan denk ik naar Losser een internet radio kopen moet niet telkens mijn lapje opstaan of de tablet. 

En de aankoop is gelukt van de internet radio amai die speelt prachtig. Nu luisteren naar de 1000 klassiekers. Heerlijke muziek, echte nostalgie. Een lichtgewichtje 390 gram en zeer mooie klank beter dan via de tablet.

Overdinkel 28-12-2019.

Een hele goedemorgen het heeft goed gevroren.  We gaan te voet even naar het centrum proberen wandelen. En ojeeeeeeeeeee is toch een heel stuk voor mij ( 5 km ). In het terugkomen op mijn tempo teruggekomen, ging stukken beter ik moet kunnen doorstappen. Douglas wandelt te langzaam voor mij en dan heb ik veel pijn is niet plezant. Mooie beelden kunnen schieten.

Geen middagdutje voor Douglas vandaag. Zijn met de fiets kris kras rondgereden. Een zonnetje maar fris. Zeer veel fietsers tegen gekomen, hebben zelfs een stukje Duitsland gehad. 

Overdinkel 29-12-2019.

Goedemorgen, een tijdje later nok, nok aan de deur. Wie zou dat al zijn? Sinterklaas is toch voorbij? En ja daar stond Jan met echt wel lekkere verse warme broodjes. Wat is dat zeg, nog nooit meegemaakt. Wat een luxe is dat en konden jullie het maar ruiken hé,  mooi niet alleen voor ons hier. Kijken mag ..... bedankt Jan en Sandra.

De deze even een frisse neus gehaald buiten, nog met een Duitse dame een leuke babbel gehad. Was van in de buurt waar onze Benny gewoond heeft, was even slikken.  Paar foto's zo mooi nu buiten.

Zo vanmiddag de broodjes lekker opgegeten ze waren heerlijk. We gaan fietsen, en we hebben de Garmin op een verrassingsrit gezet van 25 km. Maar viel wel tegen, drukke wegen met veel herrie wel met fietspaden maar niks gezien wat mooi was om te fotograferen. Terug aan Uize Maxx zijn er vele camperaars bijgekomen.  Maar ooooooo zo een buurvrouw amai nooit meegemaakt! Verdere woorden maak ik er hier niet aan vuil. Er bestaan dus echt verschrikkelijke mensen!!!!!!!!

Overdinkel 30-12-2019.

Goedemorgen,  we zijn aan het twijfelen of we gas gaan bijtanken of niet! Onze 2 de fles is ook al half. Komt doordat we nooit zolang op een plaats zijn gebleven en zeker niet met het koude weer.  We tanken meestal bij, als we ons verplaatsen. Als we zonder vallen is het helemaal kl ........ maar ik heb weinig schouwtjes zien roken, ze stoken precies allemaal met vuurtjes volgens mij!  Zal wel zijn dat het overal peperduur word. Ik zie er eigenlijk tegenop, alles vastzetten en op en neer rijden terug alles op zijn plek zetten.

We zijn toch maar gegaan, want koude is ook geen goede zaak. Zijn dan ook maar de grote boodschappen gedaan dan hoeven we hier alleen maar om brood te rijden met onze vélo. Namiddag niets meer gedaan, mijn benen zijn moe ze voelen blijkbaar het einde van het jaar aankomen. Er staat een gure wind buiten maar het zonnetje schijnt. 

Hier is vanavond een uitstap naar de Chinees met de huifkar voor mensen die daarvoor hebben ingeschreven, jammer voor ons Douglas eet dat heel graag maar ik mag niet meer wegens voedselallergie. Alleen wilde hij niet mee gaan. Dus koken we zelf hé. 

Het heeft gesmaakt. Winterkoolstoemp voor de Nederlanders boerenkoolstamppot met een lekkere steak. Gaan slapen met de oordoppen niet normaal wat ze hier in de lucht schieten voor veel ja, heel veel eurootjes jammer! 

Overdinkel 31-12-2019.

Goedemorgen op deze laatste dag van het jaar 2019. We wilden gaan fietsen en wel de smokkelfietsroute die  idee is vorig jaar ontstaan bij Sandra en Jan. We zijn benieuwd. Oei het is nu 8.00 uur en de mist valt snel naar beneden, dat word afwachten hé. Zal de stalling voor onze vriendinnen eens laten zien, met alles erop en eraan. Je kan ook een auto huren om een tripje te maken.

We zijn dus niet vertrokken, de mist is er nog ze zitten hier in de buurt nu al overal carbid af te schieten echt niet meer normaal, Uize Maxx schud er zich zelf af en toe van!  Carbid je zoekt het maar eens op via Google. Dan blijven we liever hier binnen, eer dat we van het vuurwerk op onze nek te krijgen. En dat is dan heel de dag en nacht blijven doorgaan. Nooit meegemaakt! Gewoonweg verschrikkelijk zo een lawaai. Met slaapdoppen in hoor je het nog op naar 2020.  Ook vinden wij het jammer dat de prijs met 15% omhoog gaat in het nieuwe jaar dat is veel. Vervolg van ons reisje geef maar een klikje op: