Aan Uize Maxx moesten nog een paar kleine prullen in orde gemaakt worden alsook de airco geplaatst. 27/07/2017 hebben we opgebeld hij was nog niet helemaal klaar. Nog even geduld.  We zijn al een paar dagen aan het nadenken en kijken, waar naartoe? Friesland is ons heel goed bevallen en ja we rijden er terug heen. Dan nu maar fietsrouten uitstippelen en surfen kijken waar er wat moois te zien is.

Vertrek Appelscha op 02-08-2017.

We rijden naar het dorp Appelscha in de gemeente Ooststellingwerf, in de provincie Friesland. Klein maar fijn zullen we zeggen. Alles is onderweg er naartoe heel goed verlopen.  Geen files, geen omleidingen.

Aankomst in Appelscha op 02-08-2017.

Mooi op tijd aangekomen, na eens rondgekeken te hebben waren alle plaatsen bezet. Contact met Erik en Karin gehad en we mochten aan de zijkant gaan staan tot morgen. Wat lief van die mensen hier, heel behulpzaam en zeer vriendelijk. We hebben alleen onze 2 stoelen uitgehaald. Dan voor het eten gezorgd en nadien een kleine wandeling in de buurt gedaan, mooi dorpje.

Voldaan terug naar Uize Maxx nog, een lekker wijntje gedronken en dan naar bed.

Fietstocht naar en rond het Ravenswoud 03-08-2017.

Goedemorgen allemaal, vandaag onze plaats toegewezen gekregen, dus even verhuizen. Gelukkig stond er nog niet veel buiten.  Leuk plekje beetje beschermd door hoge bomen.

Namiddag de fiets op.  Bijna volledig door de bossen en waterwegen,  heel andere natuur dan in Workum en omstreken.

Dit staat te pronken op een heel eenzaam plekje. Toren met een lucifermotief, panoramadek op 15 meter hoogte in totaal 18 meter hoog.  Het is er heel erg stil hele mooie vergezichten. Gelegen in het Fochteloerveen. Uitkijktoren de 7.

De trap naar beneden de moeite.

Vanuit de toren kan je deze zien.

Een leuke rit en ook niet te ver van mijn bed. Eten op tafel gegoocheld en verder geluierd tot het bedtijd was.

Appelscha 04-08-2017.

Hier achter ligt een mooi recreatie oord Duinen Zathe. 100 meter te voet gratis parking. Hier kunnen de oma's en opa's of de ouders naartoe met de kinderen, heel de dag door binnen en buiten, alles in één prijs onbeperkt eten en drinken kost € 14.50.  Op de camperplaats wel wat overlast ervan, dichtslaande deuren  staan wel honderden auto's. En dan de muziek af en toe luid.

Oosterwolde 05-08-2017.

Een tochtje langs het kanaal en dorpjes zo klein, een winkeltje en dan maar verder.

Aangekomen nog wat boodschappen gedaan, een kleine grillpan, want met regen gaan we niet zitten barbecueën buiten, een leuk klein dorpje. Terug in ons dorpje, lawaai genoeg de mottorijders hadden een ritje met gehandicapte mensen die konden hun hartje ophalen.

Deze toren de Bosbergtoren 35 meter hoog is 2 keer hoger dan de vorige toren kan je ook gaan bezichtigen, voor mindermobile bezoekers is er een lift voorzien. Zeker de moeite waard. 

Dan kwamen we langs de kamelen markt, ojeeeeeeeee  allemaal rommel niet te geloven en echt waar 2 kamelen achter de draad ocharmen.

Terug naar Uize Maxx.

Rond Appelscha 06-08-2017.

Na het ontbijt , de fietsen klaargemaakt en ja we zijn weg.  Een fietstochtje rond Appelscha en in de bossen en Drents-Friese Wold.

We kwamen meer schapen tegen dan mensen.  Als je dan in deze wolken de schaapjes kan tellen lig je heerlijk. 

Hier het Wapserveld met ingang van een belevingspad. 

Maar in de vroege morgen wel zalig hier. Een heel stuk door de stuifzandvlaktes gefietst van het Aekingerzand, in de volksmond ook wel de 'Kale Duinen' genoemd.

Vanaf de uitkijktoren gebouwd door leerlingen van bijzonder jeugdwerk. Foto vergeten te maken, tja kan gebeuren.

En dan tevreden terug naar Uize Maxx voor een lekkere soep met verse broodjes.

Rond Appelscha 07-08-2017.

Op tijd opgestaan, ontbijt achter de kiezen en de vélo op.

Vandaag weer door de bossen met verschillende fietspaden, smal, brede, dolomiet, asfalt, ja was van op te letten.  En bij regen niet fijn volgens ons.

Even rust genomen lekker pakketje eten meegenomen verse soep in een thermoskannetje en lekker vers brood goed belegd.  Heerlijk zo op een bank in de schaduw eten.

Na heel wat paadjes kwamen we een vervallen huisje tegen, nergens een naam of benaming ervan te bekennen. Zal wel ooit mooi geweest zijn.

Er zijn ook al zwammen te bezichtigen vind dit wel al vroeg op het jaar.

Zo nu richting Uize Maxx want vandaag is het hier zonnig dus op tijd terug met deze dame. Daarna voor het eerst gebruik gemaakt van het echt wel heel sjiek, propere  sanitair een heerlijke douche ja nog eens samen in een kot, hahahaha.  Dank je wel voor al dat onderhoud alsook aan de gasten die hier wonen nu om het zo mooi proper te houden. Verder is het lekker luieren vandaag. 

In Appelscha 08-08-2017.

Vandaag een rustig dagje, een wandeling naar de Bosbergtoren.  Maar we konden niet naar binnen, je moest je ticket kopen in een plaatselijke winkel. 

Dat was nog een 5 km.  Dan maar terug huiswaarts, daarna terug was ook géén optie,het is beginnen regenen. Gezellig binnen wat gelezen en muziek geluisterd.  Daarna alles opgeruimd en ingepakt morgenvroeg trekken we weg hier!  Naar..................

Op naar De Heurne in Gelderland 09-08-2017.

Op tijd ingestapt en een rit van zo een 3 uurtjes gereden te hebben,  zijn we op onze camperplaats De Haar aangekomen.  We werden verwelkomt door de plaatsvervanger mijnheer Leo. De eigenaars waren met vakantie.

Hij legde alles mooi uit, dadelijk internet, stroom alles  wat je nodig hebt, wel géén sanitair maar dat hebben we zelf bij. Vinden wij zelf niet zo belangrijk we gaan liever op ons eigen potje! Namiddag de fiets op en het ja weeral heel kleine dorpje waar je niets vind maar wel een frietkot en café. Verderop naar het dorpje, Dinxperlo. Daar vind je bijna alles. Het rare was aan de ene kant van de straat ligt de Jumbo. Overkant een krantenwinkel, ja ik ga de dag allemaal halen maar mooi niet we zaten daar al in Duitsland.  Ene helft van het dorp Nederland andere helft Duitsland gaf een heel gek gevoel. Terug aangekomen, lekker de luifel open de keuken in, oei ikke natte voeten, een waterlekje aan het filter van de pomp dat is snel.  Even de buurman gaan roepen ervaren rotten het rubbertje in het filtertje zat niet mooi erin. Nu werkt weer alles perfect weer een ervaring rijker. Daarna de barbecue eruit heerlijk buiten gegeten en met de buren gebabbeld weeral veel bijgeleerd.  Slaaptijd.

Dinxperlo 10-08-2017.

Goedemorgen allemaal heerlijk geslapen hier,  zo rustig zalig. Je mocht kiezen hoe en waar je staan wilde.Wij kiezen natuurlijk voor heel veel schaduw.

Op de vélo op weg naar het  Kerkje De Rietstap in Dinxperlo is niet nu langer het kleinste kerkje van Nederland meer. Bij Steenwijk in Overijssel is nu het kleinste kerkje. Even door het centrum gesjeesd, alles nog rustig om te fietsen. Verderop naar Anholt gefietst. Ook een klein dorpje maar wel in Duitsland.

Vandaag worden het Duitse broodjes. Ze waren lekker.  Namiddag op zoek naar schoenen, oei mijn wandelschoenen  lijken het te gaan begeven, maar hier is géén schoenwinkel meer  wel volgens het internet maar de gegevens zijn fout! Onze beste vrienden brengen ons waar we zijn willen, zonder ben je hier niets.

Daarna zijn we gestopt op een terrasje niet ver van Uize Maxx, besloten dan ook daar maar iets te eten. 

Eerst gevraagd of het kon voor mij met mijn allergie. En ja hoor hij heeft zich moeite gedaan. En ik leef nog tralalala.  Er was een leuk speeltuintje bij, echt nostalgie.

De buikjes overvol, gelukkig maar 800 m fietsen. Voldaan de avond in, nog wat gekaart en naar ons nestje. Slaap wel.

Rond De Heurne 11-08-2017.

Na ons ontbijt de fiets op.  Een andere richting uit maar toch in De Heurne. Wat doen ze dat hier mooi met die wilde bloemen overal. 

Mooi om naar te kijken in de het dorpje IJzerlo.  Verderop reden we over de Keizersbeek, van het waterschap Rijn en Ijssel.

Echt rustige natuur maar wel smalle fietspaadjes.  Weer via de bakker terug naar Uize Maxx.

In de Heurne 12-08-2017.

Opgestaan met regen, de eerste die we gezien hebben. Dan maar even beetje poetsen is dat ook gedaan. Dus even kijken kunnen we of kunnen we niet gaan fietsen? Ja, in de namiddag zijn we nog een toertje gaan doen. Zonder foto's moet ook eens kunnen.

In de Heurne De Achterhoek 13-08-2017.

Wakker worden in de De Achterhoek.  Kan je echt letterlijk nemen maar heerlijk.

Bosjes met echt kleine fietspaden.  Bordjes zoeken om de juiste weg te hebben.

Ook plezant moet je alert zijn, goede hersentraining.

We zijn door dorpjes gefietst je was erdoor eer je er erg in had.  Varsseveld- Lintelo- Aalten.  Via de bakker terug naar Uize Maxx.

In de Heurne De Achterhoek 14-08-2017.

Na een heerlijke nachtrust zalig de fiets op  nu is het nog koel buiten, zou vandaag ook warmer worden aan deze kant van de wereld.  We fietsen via De Heurne naar Sinderen de gemeente Oude IJsselstreek.  Waar we dit kapelletje tegen kwamen.

Verder ja, via de kleine en grote fietspaden.

Naar de gemeente Ulft waar deze dame en heer ons stonden op te wachten.

Heel leuk dorpje waar echt alles te verkrijgen is. Dat zie je hier niet veel.  Terug naar Uize Maxx waar we een lekkere kom  wortelensoep gesmuld hebben heerlijk na zo een ritje.  De diepvries is bijna leeg dan moeten we terug naar huis hé. Mooi wolken hé in de avonduren?

In de Heurne De Achterhoek 15-08-2017.

Goedemorgen allemaal, ons laatste dag om op de vélo te springen.  De zon zou heel warm worden maar gelukkig voor mij is dat tot na de fietsrit nog niet gebeurd. Een heerlijk fietstochtje, veel langs het water. Het groot Breedenbroek.

AA-Strang met een kleine waterval.

We rijden weer in Duitsland in Isselburg.  Andere zijde is Nederland.

Via kleine paadjes terug naar Uize Maxx maar eerst bij de bakker stoppen hé.  Zo lekker iedere dag verse broodjes, hmmmmmmm.

Terug met de neus naar Bree 16-08-2017.

Mooi op tijd de baan op, zonder files of andere hindernissen thuisgekomen.  Alles uitpakken en weer klaarmaken voor de volgende keer.