Ons eerste reisje in het jaar 2018.

Gaat naar de provincie Drenthe. Drenthe of nieuwe, maar geen voorkeurspelling: Drente is een provincie in Nederland, gelegen in het noordoosten van het land. Hoofdstad is Assen. 

Camperplaats Meppel ook: Jachthaven Westeinde genoemd.  

Vertrek op 01- 02- 2018.

We hebben een zeer goede rit gehad zonder problemen, het weer zat ons ook mee volle zon en af en toe bewolking. Tussenstop gemaakt en lekker gegeten in Uize Maxx.  Verder met onze rit van vandaag. We zijn droog ginder gekomen op de middag.  

Ons even gaan aanmelden bij de havenmeester die ons alles vriendelijk uitlegde. De prijzen zijn anders dan op camperplaats te lezen staat. Het zeer voordelig weektarief is afgeschaft, nu € 9 alles in, zelfs hele goede wifi. Na de opruim even naar het stadje gaan wandelen.  Leuk om zien, zeker om terug te gaan wandelen. Na een fikse wandeling de keuken in,  het heeft goed gesmaakt en nu lekker luieren. 

Een rustige camperplaats aan het water gelegen.

02-02-2018

Goedemorgen, een goede nacht achter de rug. Lekker ontbijten en dan hup de wandelschoenen aan. Een fijne wandeling gemaakt naar het centrum en ja ook bij de bakker binnen. Een hele mooie kaaswinkel met honderden kilo's kaas voor de ramen. Naar huis voor de lekkere soep en dat smaakt heerlijk met dit weer.

Namiddag hebben we de fietsen uitgehaald géén regen, dus een ritje maken met een fris zonnetje. Een rit rond Meppel met hele mooie fietspaden.

We fietsen voorbij de 3 karakteristieke torens nabij het water van de Drentse Hoofdvaart. Waar nu een zaak gevestigd is. 

We waren op tijd terug binnen een kleine bui is er gevallen, maar dat was snel gedaan. 

03-02-2018

Al zaterdag, even naar het centrum wandelen en met een grote bocht terug naar Uize Maxx.  Aan de overkant via 2 bruggetjes foto van de camperplaats.  Mooi uitzicht hé.

04-02-2018.

Vandaag voormiddag een luierdagje, de broodjes zijn al voorzien en zijn voor vanmiddag alsook de soep. Zo zag het er hier vanmorgen uit.

Na het middageten lekker warm aangekleed voor een wandeling.  Deze dames zijn de koude aan het trotseren, ze vertelden niet hoe ze dat deden, jammer.

De buren naast ons zijn vertrokken alsook de overburen straks staan we hier nog alleen. Maar neen hoor er komen er weer binnen gereden.

05-02-2018. 

Rustdag de voet speelt op en dat is dan géén meter vooruit komen, dus ijs leggen en nog eens ijs leggen. Jammer net mijn weertje buiten.

06-02-2018.

Na het ontbijt Douglas alleen op pad, amai heeft goed gevroren alles zo mooi buiten.  Namiddag proberen even naar buiten te gaan.  

Een klein toertje gedaan, lukt niet zo goed maar ben blij dat ik het gedaan heb.  Nu ijs erop. Kan misschien hem beter in de vaart hangen met dat pootje,  is koud genoeg denk ik.

7-02-2018.

Vandaag met Uize Maxx naar de winkel gereden te voet zit er nog niet in. Kan je wel meer kopen hahahaha, daarna gas bijtanken moet ook gebeuren hé, we gaan niet in de koude zitten. Gevraagd aan de havenmeester of dat ook kon, géén probleem. Mochten het terrein verlaten en terug komen. 

Namiddag even in het zonnetje gaan zitten aan de vaart. Heerlijk de zon op de rug.  Daarna de keuken in vandaag is het stoemp maken. 

En dan zo mooi de bevroren bodem aan je voeten en dat nog in de namiddag.

08-02-2018.

Heerlijk geslapen, als het maar fris is. We zijn aan het nadenken om morgen een stukje terug te gaan rijden. Zou dan naar Hasselt in Overijssel zijn. Neen niet Hasselt bij ons hoor. 

Wat is dat mooi zo in de morgen, ojaaaaaa we sparen ook ijslolly's.

09-02-2018.

Jachthaven de Molenwaard- Camperplaats Hasselt / Overijssel. 

Hanzestad Hasselt is een stad aan het Zwarte water met een lange en rijke traditie. Zwartewaterland in de Nederlandse provincie Overijssel.  Op tijd vertrokken gezien het weer zou kunnen omslaan. Goed aangekomen, en de havenmeester zwaaide al aan de hefboom om door te rijden. Broodjes hadden we mee van onderweg want pootje speelt nog goed op. 

In de middag op zoek geweest naar een dokter en ja er was er een, dus de fietsen uitgehaald en ernaar toe want hij werd dik van aan de enkelknook tot helemaal achteraan de hiel en pijn heel veel pijn. Had geen spreekuur, maar we gingen net of we gek waren gewoon naar binnen.

De secretaresse begon al gelijk over pasje dit en dat, ik zei mevrouw we zijn Belgen ooooooooooo, kwam ze terug je moet wel contant betalen hoor, ja hoor moeten wij bij ons ook. Een hele vriendelijke dokter die echt zijn tijd nam maar me verschrikkelijke pijn gedaan heeft. De aanhechtingen van mijn achillespees aan de rechtervoet is ontstoken. Daar waar vetweefsel moet zitten is er geen meer, zit ik al op de knook.  Het ijs wat ik legde was al goed blijven doen. Ik moest iets onder mijn inlegzooltje leggen wat iets meer dan 1 cm hoger is. Medicijnen niet dus alles wat hij opnoemde ben ik allergisch aan.  Zo terug naar huis en aan het knutselen want nergens hier géén inlegzooltjes voor onder de hiel. Op hoop van zegen. Wandelen mag  maar lukt niet goed en fietsen op de hielen. 

Een kleine toer gedaan op de vélo, bij de kalkovens kwam er een heertje naar buiten, gaf ons de uitleg van hoe ze er vroeger mee werkte. Er werd van de gemalen schelpen, beton gemaakt om te metsen. Weer iets bijgeleerd.

10-02-2018. 

Na het ontbijt de sokken erin, we hebben alleen zicht op de stalling van de boten. De rest is alles prima voorzien maar niet voor ons zo opgesloten te staan en ook niet echt rustig.  Eerst even opgebeld of er nog plaats was en ja hoor. Uize Maxx startklaar gemaakt, en richting Steenderen gereden.

Naar de Camperplaats: Landlust.

Wat een verschil om daar te zijn, zo een rust en zicht over de velden en toch in het dorp.  Ans heeft heel de uitleg met hart en ziel verteld.

Kijk hoe leuk alles is aangegeven met hier en daar ook leuke teksten.

Na het eten de fietsen uitgehaald en een hele leuke tocht gemaakt. Naar het kleinste stadje van Nederland.  Bronkhorst in de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. Met leuke kleine winkeltjes met echt specialekes die je hier niet ziet en natuurlijk € - tjes uitgegeven.

En terug naar huis via de dijk die nog bevroren was. Heerlijk.

De avond valt over Steenderen, mooie kleurtjes hé.

11-02-2018. 

Goedemorgen na een heerlijke nachtrust. Vandaag heb ik even geknutseld en voorlopig zelf zooltjes gemaakt om onder mijn hiel te leggen. Want hier nergens te verkrijgen.  Ja, van die dikke antislip had ik nog een stukje liggen, verschillende laagjes op elkaar gemaakt. Een stukje gaan proberen de pijn is niet over maar een stuk beter.  Nu maar niet gaan overdrijven. Bij de Coop eens gaan kijken wat er allemaal te koop is voor morgen qua broodjes. Nadien het ijs op het pootje.  Wat gelezen en gekaart. En dan in bed ermee. Slaap lekker.

12-02-2018.

Wauwie, dat is fijn wakker worden, met een wit laagje op de bodem.

Namiddag gaan we de fiets op een kleine toer doen van een 20 km de sneeuw was al weg. Het belooft mooi te worden. Heel mooie fietspaden, ook het weer viel mee beetje wind maar dat vinden wij fijn. Wat een verschil met de natuur van vanmorgen hé. Dit was een fietspad over de dijk.

Hele mooie natuur met verre landschappen, vele wandelaars dat wordt hier heel veel gedaan. Maar dat moet je ook goed kunnen hé lopen.

Na het avondeten, nog nagebabbeld met nieuwe buurtjes Zef en Mien, ze kwamen van Nederlands Limburg kunnen we plat kallen. En weer van alles bijgeleerd.

13-02-2018.

Goedemorgen, het ziet er goed uit buiten, ikke een test te voet naar de bakker en winkel. We hebben nog géén zin om naar huis te gaan, we blijven denken we hier nog even staan. Namiddag terug de vélo op met zo een mooi weertje. De zon hoog aan de hemel hier en daar is er nog ijs te vinden.

Ook mooie gebouwen tussen de velden. We kwamen onze buren ook tegen op de vélo in tegenovergestelde richting. Even een praatje gemaakt en ieder verder zijn toertje afwerken.

Veilig en wel terug aan Uize Maxx.  Nu een heerlijk douchke ........ de haren aan de wind laten drogen. En bijna klaar om aan het eten te beginnen.

14-02-2018.

Weer een heerlijke morgen zo te zien, alles wit. Ook onze gasfles geeft een foutmelding op het screen. De andere aangesloten en die doet het wel, lijkt bevroren raar. Eens vragen als we thuis zijn wat het zijn kan. Namiddag een heerlijke fietstocht gedaan, en ja wie kwamen we tegen in tegengestelde richting de nevenburen wij hebben hier de omgeving zowat gezien en plannen om weer een ander oord op te zoeken.

Onze beste vrienden weer op stal gezet nadat ze proper waren alsook de rest opgeruimd wat nog moest. Onze buren gaan morgen ook een stukje verder naar boven en wij naar beneden het is hier echt wel een toffe plek. Zeker de moeite om nog eens naartoe te komen. In de avond visite gehad dat was echt gezellig en iedereen op tijd naar zijn nest.

15-02-2018.

Goedemorgen, wat is me dat? Alles is wit géén regen geweest maar sneeuw die gevallen is. 

Even aankijken wanneer we dan wel vertrekken we kunnen de straat van hieruit niet zien, dadelijk eens gaan neuzen. De weg is goed berijdbaar en weg zijn....................................

Op naar camperplaats: Hattem ook wel IJsseldelta Marina genoemd.  Hattem is een schilderachtige Hanzestad stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland ligt aan de noordrand van de Veluwe.

We rijden met Uize Maxx wel eerst naar een benzinepomp om alles bij te tanken en ja natuurlijk ook de koelkast bijvullen want we zijn langer onderweg dan gepland. Maar het is echt mooi weer voor ons.

Op een mooie tijd op de plaats aangekomen met de nodige uitleg ons een plaatsje gezocht op de dijk. Dan de inwendige mens versterkt en ons ventje heeft een rustdag genomen, je hoort het ronken door heel Uize Maxx. Het kan maar deugd doen, dan heb ik tijd om wat te schrijven.

16-02-2018.

Goedemorgen, goed geslapen maar zo rustig als in Steenderen is het hier niet. Maar het lukt om te slapen. Het heeft weer een beetje gevroren, een drukke camperplaats, zijn er nog vele bijgekomen gisteren tegen de avond. Dadelijk eens kijken of een kleine wandeling erin zit want ook Douglas zijn jichtpootje speelt een beetje op.

Deze jonge heer verwelkomde ons vanmorgen bij de bakker. 

Een heel gezellig bakkerijtje, je loopt het bijna voorbij. Rechtsonder in het hoekje was het te doen. En eindelijk een schoenmaker die mijn zooltje wat ik hebben moest van de dokter gevonden. Wat een luxe zeg kan zonder pijn staan.

Deze kanonnen De Draak en De Beuse Griete staan bovenaan op de bastionwal nabij de haven, ze zijn verplaats geworden naar deze plek in 2015 .

Na het eten de vélo op. Een hele toffe fietsrit gedaan. Het ijs lag hier en daar nog op het water, was zelfs een stuk weg weggezakt. Deed raar aan maar we moesten er voorbij.

En nadien door het kleine stadje gereden, gaat makkelijker dan met onze onderdanen. Naar de verkentoren geweest. 

Waar je ook wordt onthaald door het orkest van de kikkers.

Daarna ons omgekleed en lekker gaan uit eten, had op voorhand even opgebeld met de nodige vragen. Leek op een bruine kroeg, maar we waren er op tijd, om 17.00 uur begon de avondkaart.  Echt alles gemaakt zoals ik gevraagd had heerlijk echt waar de zaak noemde: eetcafe de Kruusing en nog prijsbewust ook. En het zaakje liep vol was best gezellig en maar de straat over lopen. 

17-02-2018. 

Een goedenacht rust gehad, lekker aan de koffie.  Naast ons was er een Dethleffs komen staan, die mag zijn ding van mij hoop ik gratis gekregen hebben zo een herrie, mijnheer zijn verwarming. Gelukkig begon hij pas om 7.00 uur te knorren. Niet te doen ze schamen zich nergens voor tegenwoordig en we waren niet alleen toen we buiten kwamen waren er meer gasten die er last van hadden.

Een frisse wandeling naar de bakker morgen is alles gesloten hier. We kwamen voorbij de Kladdegat de spookhond van Hattem.  De hele historie vind je op het internet is veel om hier uit te leggen.

Namiddag terug de vélo op, we fietsen door de Zwolse bossen heel mooi. Wat rook het bos heerlijk. Een mooi fietspad volledig door de bossen en vele km lang met hier en daar nog sneeuw en ijs.

Terug naar Uize Maxx, dit is het vooruitzicht van binnenuit.

En deze zijde is onze achterkant, mooi hé al dat water hier, we hebben geluk dat het géén hoogwater is want dan kan je hier niet staan alles overstroomt dan. 

Zo lekker gegeten en de afwas is ook gedaan. Nu nog een potje kaartjes leggen met een lekker wijntje erbij. En dan lekker onze nest in.

18-02-2018.

Goedemorgen op deze zondag echt volle zon nu. Een kleine wandeling gaan doen het heeft echt gekraakt. Was om 8.00 uur vanmorgen deze foto toch mooi heel de omgeving hier is het zo rustig.

En ja we gaan weer fietsen hoor, zo zien we veel meer van heel de omgeving. Echt de moeite om eens naar terug te komen en dan de stad Zwolle eens gaan te verkennen. 

Namiddag de fiets op wat een weersverschillen op één dag ongelooflijk in de morgen alles bevroren en in de namiddag alles volle zon, met weer fijne fietspaden door bos en weidelanden. 

Na het fietsen de garage eens goed gepoetst en opgeruimd moet van tijd ook gebeuren. De fietsen vast gezet want de vakantie is weeral bijna voorbij. Morgen nog een rustige dag met de nodige poets en opruim een wandelingetje, om dinsdag weer naar huis te rijden, wat zijn deze dagen snel voorbij gevlogen ongelooflijk. En echt dik tegen onze goesting terug naar huis maar we moeten ...................


20-02-2018.

Jep het is zo laat, Uize Maxx met de snuit naar de stalling, en van daaruit naar Bree kijken welke verrassingen daar nog liggen. Mooi op tijd vertrokken en een hele goede rit naar huis gehad. Géén files en géén druk verkeer. 

Uize Maxx staat op stal en warempel weeral een brief van Fiat voor een terugroepactie ik heb onmiddellijk gebeld en gevraagd of ze gene nieuwe geven konden.( Grapje) Nu weer uitzoeken wanneer hij gemaakt kan worden en de volgende reis plannen.

Tot de volgende keer.