Goedemorgen allemaal, zoals we beloofd hebben rijden we terug naar:

Linden in Noord Brabant, een klein dorpje in de gemeente Cuijk. Dichtbij Kraaijenbergse plassen een uniek stukje natuur.  Waar we dachten te gaan slapen, fietsen, wandelen op:

Camperplaats De Kleine Geest.

Linden 10-10-2017.

We zijn om 9.00 uur vertrokken en Uize Maxx gaan ophalen. Verder gereden naar onze thuisbasis zeker voor een paar dagen. Aangekomen op de plaats, worden we verwelkomt door Marius met de bijbehorende uitleg over hoe hier alles in zijn werk gaat.  Hij is hard aan het werk om alles in orde te krijgen van het sanitaire gedeelte wat wij niet nodig hebben want alles is in Uize Maxx aanwezig.  Maar waar velen wel belang aan hechten.  Ook kregen we de nodige documentatie met fietsroutes enz.

In de namiddag een fikse regenbui, maar we kunnen ver van ons afkijken de wijde natuur in, dus dat stoort niet.

De wandelschoenen aangetrokken en te voet naar het ja, hele kleine centrum. Het zou 1.50 km enkel zijn, maar ik denk dat ze de grote mijllaarzen aanhadden om die te meten.  Wij hadden 2.5 km enkel.  We wandelen langs de Kraaijenbergse Plas prachtige natuur. Kuifje was er ook om ons welkom te heten. Wat een beesten.

De Plas is een beetje opgespoten met zand  zodat de dieren kunnen pootje baden als het warm is. En kleine eilandjes voor de andere dieren.

Deze stonden langs de straat grote paddenstoelen hé.

Een leuke oude schuur die nog dienst deed. Alles eens goed bekeken de bakker en slager zitten enkel in de voormiddag dus op tijd daar zijn voor vers brood.  Een rustpauze en iets gedronken in de plaatselijke cafetaria.  Terug naar Uize Maxx, en rustavond.

Linden 11-10-2017.

Na het ontbijt de vélo op, we zijn op weg, mooi bewolkt voor mij. Eerst bij de bakker gestopt. Al fietsend langs de Kraaijenbergse Plas wat heel mooi begon en rustig was, eindigde in een grote modderpoel van zeker 1 km lang als het al niet meer was. Je kon er niet in fietsen zo glibberig was het.  Ongelooflijk dat ze mensen langs die routes rijden laten.Ze konden toch een bordje gezet hebben fietsknooppunt 11 is niet berijdbaar. 

Toen ik dit kerkje zag wisten we dat we er bijna waren.

Terug aan Uize Maxx grote poets amai onze fietsen, schoenen tot aan de enkels vol leemgrond die keihard wordt. Zijn zeker een uur bezig geweest met opruimen.  Mooie bezigheid hahahaha als het gedaan is!

Linden 12-10-2017.

Na een hele woelige winderige nacht en ja dat voel je goed toch redelijk geslapen.  Na het ontbijt de fiets op. Een rondrit naar Grave. Hier is het wie van de 3?

Over de brug van John S. Thompson deze noemt nu ook zo.  Hij heeft het leven gegeven in het jaar: 17 september 1944.

Heel mooi dorpje met ook verschillende winkels.  De natuur is echt mooi hier zeker over de dijk.

Via het fietspad over de dijk waar de galloway koeien ook overheen liepen  dat zag je aan de remsporen dus slalom rijden.

Terug naar Uize Maxx.

Linden 13-10-2017.

Goedemorgen allemaal, vandaag gaan we ja weer de vélo op.  Genieten van de mooie natuur. We rijden door verschillende kleine dorpjes, langs heel veel waterwegen. Waar we het veer nemen naar de overkant in Cuijk, Cuijk ligt aan de westoever van de Maas en 15 kilometer ten zuiden van Nijmegen.

Na een tijdje terug de overzet terug naar Cuijk.

Dan langs de kade door het centrum Cuijk. Mooi klein dorpje.  Terug naar Uize Maxx, de luifel open en heerlijk buiten eten.

Grave 14-10-2017

Grave is een vestingstad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.  De naam Grave komt van graven of gracht. De oorlog was ook voor Grave de grootste ramp die het stadje in zijn geschiedenis had meegemaakt.

Al op tijd de vélo op want de zon komt piepen vandaag en de volgende dagen gaat het warm worden.  Zo was het vanmorgen mooi hé op de achtergrond komt het sanitaire gedeelte, Marius is er keihard aan het werken.

Een fijn tochtje is het geweest, je ziet toch nog hier en daar dingen van in de oorlog.

Terug aan Maxx de luifels open en dekking zoeken heb dekentje aan de luifel gemaakt om schaduw te hebben toch eens gaan kijken naar zo een luifel om erin te schuiven van Thule.  Verder rust voor vandaag. Straks lekker de barbecue uithalen. Echt het weertje voor. Lekker genoten van de avond bij een heerlijk wijntje.

Linden 14-10-2017.

Even de fiets op voor de zon weer doorbreekt,  zo mooi zag het er hier vanmorgen uit.

We hebben een toertje rond de plas gedaan over de dijk naar Cuijk en terug.

Verder weer een rustig dagje en eens kijken, waar we dinsdag naartoe vertrekken  moet ook gebeuren. Nog een avondje BBQ alle restjes op dan is dat ook opgeruimd.

Linden 16-10-2017.

Vandaag een en ander gaan bijhalen in Grave, want ja, het zit erop hier op deze camperplaats. We gaan morgen richting Nieuw Bergen. Een beetje opruimen, de fietsen terug in de garage en zo van dat opruimwerk. Lekker luieren in de schaduw onder de bomen  want deze temperaturen zijn wel heel hoog voor onze oktobermaand. Lekker een frisse tonijnsalade gemaakt met verse ananas en blauwe bessen komkommer laten trekken in de koelkast en straks belegde broodjes géén warm eten vandaag. Met een fris wijntje meer moet dat niet zijn. Afscheid genomen van Marius en Elly, die gestaag hard werken om hun nieuwe camperplaats ingericht te krijgen.

Nieuw Bergen 17-10-2017

Na het ontbijt nog een kleine rit voor de boeg.  Gestopt aan de Jumbo voor het zware spul.  Wijn en water doen we er ook bij.  Dan naar onze camperplaats Bos & Heide gelegen in Nieuw Bergen. Nieuw Bergen is een woonkern in het noorden van Nederlands Limburg het ligt nabij de Maas. Deze uitgestrekte gebieden, die uit naaldbos, heide, stuifzand en vennen bestaan,  zijn onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. Een mooie plaats gevonden met veel schaduw voor mij het ruikt er heerlijk naar de bos.

Verwelkomt door Michaela, die de verdere uitleg geven kwam, zeer vriendelijke dame. Gegeten en even de fiets op het dorpje leren verkennen.  Hier vind je alles wat je nodig hebt het is ooit anders geweest. Daar kwamen we deze mijnheer tegen. Mijn ros verstaald.

Een voetmat meegebracht en op maat gemaakt past perfect beter dan al die matjes overal.

Nieuw Bergen 18-10-2017.

Goedemorgen, we gaan de vélo op het is nog mistig maar wij vinden dat fijn.  Onze zijkant van Uize Maxx.

Wat een prachtige natuur is dat hier dat hebben we nog niet gehad op onze reisjes.

Een kleine tocht van 15 km gedaan en namiddag gaan we diezelfde proberen maken de andere richting in. Nu een lekkere kop warme broccolisoep heerlijk smaakt dat.

Nieuw Bergen 19-10-2017.

Op naar een nieuwe buurt met de fiets, richting Well.  Ondanks de vele granaattreffers stond dit kasteel nog overeind. In 1950 begon men met de restauratie die geduurd heeft tot 1963.

Weeral door de bossen en langs het Leukermeer en het Reijnderslooi meer.  Heel mooie uitzichten.

Lekker buiten gegeten, en nog na gekeuveld met de buren en dit was de avond die aan het vallen was.

Nieuw Bergen 20-10-2017.

Goedemorgen aan jarige Jop, ons ventje is vandaag jarig. Dus maar snel de koffie maken. Hij lekker vers rozijnenbrood als ontbijt. En verder kijken we wat we gaan doen, heeft een beetje geregend vanmorgen heel vroeg. Even naar het centrum geweest was een weekmarktje. Niet veel van betekenis, fruit en groenten, viskraampje. Ben je snel uitgekeken.  Soep en de broodjes opgegeten, en toen is het beginnen gieten we  hadden net alles binnen, ook het water in de tank. Avondeten gemaakt en een paar spelletjes gekaart.

Nieuw Bergen 21-10-2017.

Heel twijfelachtig weer vandaag. Maar zal toch eten gehaald moeten worden willen we nog een paar dagen blijven. Dus de fiets op maar niet droog terug gekomen. Maar de fietskleding is snel droog. Eerst de inwendige mens tevreden stellen.  En daarna nog een fijne fietstocht gedaan.  Zijn via Nieuw Bergen naar Afferden gereden, waar we deze ruïne van het kasteel tegen kwamen.

Op 21- 22 februari 1945 werd Kasteel Bleijenbeek  verwoest door bommen van de Engelse RAF. Dan door de bos terug naar Uize Maxx. Net op tijd terug binnen het viel eruit met bakken. Verder een rustige avond.

Nieuw Bergen 22-10-2017.

Dat belooft vandaag, regen en nog eens regen. Amai dat klettert hard. Dus brood uit de vriezer géén verse broodjes en dat op zondag.  Namiddag toch even een kleine wandeling kunnen doen.  In de naast gelegen bos wel makkelijk moet je niet zover om mooie natuur te zien.

Net voor de zware buien waren wij  terug binnen. Onze naaste buren leken net verzopen katten toen ze terug kwamen. Nu een goede maaltijd op de tafel toveren want dat smaakt wel met zo een weertje.

Nieuw Bergen 23-10-2017.

Na het ontbijt gaan we richting Boxmeer fietsen. Het zou droog blijven. Dus op goed geluk de fiets op Boxmeer is een gemeente  in het oosten van de provincie Noord-Brabant en hoort ook onder het Land van Cuijck. Benieuwd wat we daar te zien krijgen, ik weet wel al dat we 2 maal het veer moeten nemen.  Zo zag de hemel eruit  vanop het veer mooi toch?

Met het veer naar de overkant. We fietsten over de Romeinse weg, waar op de fietspaden witte Romeinse helmen gekalkt zijn . Waar je geen helmen ziet fiets je door de Maasheggen.

Nadien kwamen we voorbij het Stuw- en sluizencomplex Sambeek.  Ontzettend groot. Eind 2016 stroomde het stuwpand Sambeek/Grave leeg door een ongeval met een tankerschip dat door de stuw in Grave voer en werd daarmee onbevaarbaar.

Langs de velden waar mooie bloembedden te zien waren,  wat ze er nog mee gaan doen géén idee. Niemand gezien om het even te vragen.

Terug aan Uize Maxx, lekker de soep en broodjes gegeten.  Nadien gepoetst en opgeruimd want ja het is weer voorbij. Morgenvroeg vertrekken we terug naar huis.  En Uize Maxx terug op zijn stalplaats. Het is weer heel fijn geweest. Terug naar Bree en goed aangekomen.