Uize Maxx 12-09-2017.

Een hele tijd dat we er niet op uit konden. Mijn jongste broer overleden in Duitsland en tot overmaatvan ramp op dezelfde dag Douglas zeer ernstig ziek. We zijn beiden eerst moeten bekomen van al de emoties en ja ventje, moest ook goed genezen zijn anders is het géén optie hé, om erop uit te trekken. Goed gekeurd voor de dienst door onze huisarts, en op 13-09-2017 zijn we weg. 

We zijn vertrokken naar Ermelo, om de Airconditioner Telair SILENT 8400 H eens te laten nakijken. Een hele goede ontvangst van Roeland na afspraak via mail, kregen nog een cadeautje toe, een slaapgas alarm.Moeten we wel nog plaatsen. In de buurt is er een mooie camperplaats maar de beloofde wifi was er niet.Dus zijn we meteen vertrokken. Daarom ook géén foto's.

De trip gaat verder naar Linden in Noord Brabant, een klein dorpje in de gemeente Cuijk.Dichtbij Kraaijenbergse Plassen een uniek stukje natuur. Waar we dachten te gaan slapen, fietsen, wandelen op de:

Camperplaats De Kleine Geest.

Ook daar kwamen we toe en er zou heel de week geen wifi zijn. Blikseminslag zo zielig voor die mensen geen enkele mobilhome was er, iedereen reed verder, ja wij ook want met regenweer moet je toch iets kunnen doen.Het was precies ons dagje niet! Maar we gaan zeker terug naar hun.  Dan komen de foto's. Een paar kilometer verder gestopt en gaan staan op de camperplaats:

Jachthaven 't Loo.

Heel mooi zicht op het water.  Af en toe een goede regenbui ook hier bijna niemand heerlijk.

Linden 14-09-2017.

Een hele goed nacht achter de rug.  Een lekkere kop koffie hoort er ook bij en een klein ontbijtje. Nog pikkedonker buiten.  Maar ook hier zijn we weer weg, nergens in de dichte buurt omdat het seizoen voorbij was géén brood meer te verkrijgen. Zit er wel nog in de vriezer maar daar géén zin in.  En met zo een wind en regen 7 km de vélo op neen dank je.

Verder naar Gelderland.

Dorpje Millingen aan de Rijn.  Eerst bij de bakker binnen want zonder brood is géén optie.

Camperplaats 't Crumpse Hoekje.

Heel vriendelijke ontvangst door Jaqueline (camperplaats uitbaatster) Niet Bella de koe hé.

Alles is hier prima geregeld.

Millingen aan de Rijn 15-09-2017.

Goedemorgen allemaal, het regent maar het wordt een mooie dag. Voormiddag naar het centrum niet zover. Inkopen gedaan.  En terug naar Uize Maxx en eten.  Namiddag heerlijk gaan fietsen, mooi weer was zelfs warm. We hebben het veer genomen, en zaten weer een stukje in Duitsland.

Nadien terug het veer over een terrasje gedaan. En de inwendige mens begon te roepen dus naar het keukentje. Eerst onze beste vrienden binnenzetten, want die hebben een heel mooi logementhuisje. 

Wat smaakt dat als je buiten geweest bent. Heerlijk. Douglas is aan de zever met zijn zus. Ondertussen de afwas gedaan, goed bekeken hé. Nog een leuke babbel gehad met de buren. En dan naar binnen.  Het koelt wel snel af buiten nu.

Millingen aan de Rijn 16-09-2017.

Na een goed ontbijt de vélo op. Vertrokken aan onze camperplaats  via allerlei mooie fietspaden, we zijn in Ooij, Berg en Dal, Leuth, Kekerdom geweest een hele lange rit op de Ooijse Bandijk en de Erlocomsedam.

Je ziet niets dan water en weiden. Wel heel veel waterverkeer op de Waal. Terug aan Uize Maxx.

Millingen aan de Rijn 17-09-2017.

Opgestaan en ja alweer een jaartje ouder.  Deze stonden vanmorgen in de weide.

We gaan de vélo op prachtig weer voor ons.  De mist, de zon schijnt er doorheen, lekker frissere lucht.

Via Millingen naar Niel, Kranenburg, Merh, Düffelward,  rijdend tussen Nederland en Duitsland.  Mooie landschappen en veel rust.

Gestopt bij de bakker, verse broodjes en een kersenvlaai. Gedeeld met de buren, die waren blij ermee.  Maar geef ons toch maar de lekkere Belgische vlaaien.  Namiddag buiten gezeten onder de luifel, maar tegen 16.00 uur kwamen er donkere wolken aan, dus alles netjes binnen gezet nu het nog droog was.

Millingen aan de Rijn 18-09-2017.

En we gaan de fiets op.  Vertrokken aan Uize Maxx, richting Wylerbergmeer.

En dan richting Nijmegen, ojeeeeeeeeee de beklimming van de Duivelsberg. De Duivelsberg is 3.13 km lang  heeft z'n hoogste punt op 75 m en  stijgt over een afstand van 3.13 km aan gemiddeld 3.2%  Was even tanden bijten.

Het noemt niet voor niets Berg en Dal in de gemeente Groesbeek.  Terug richting onze camperplaats. Lekker gegeten en toen kwam er regen heel veel regen.............

De deze gaat niet meer de deur uit, ben begonnen met lekker te kokkerellen. juinen + rode paprika goed gaar laten stoven.  Kruiden met oregano. Kippenblokjes van bio kippen mooi aangebakken. Pasta gekookt en deze eronder.  Zo laten staan tot straks is het lekkerder. En dan verder schrijven en bijwerken van mijn sitje.

Millingen aan de Rijn 19-09-2017.

Vandaag gaan we naar Nijmegen, het weer zit me goed mee.  Géén zon, een beetje mist.

Ideaal, leuke tocht een stukje in de stad was nog vroeg  dus heel rustig om er te fietsen. We hadden de soep en bokes mee.  Mooie gevels hebben ze er wel.

Vanaf de heuvel naar beneden getrokken.

Terug naar onze heerlijke rustplaats. Waar we weer met spijt in het hart morgenvroeg gaan vertrekken en zeker nog eens terugkeren naar Millingen aan de Rijn.

Oirschot 20-09-2017

Na het ontbijt alles klaar gemaakt en ja we gaan vertrekken.

Op naar de camperplaats Oirschot.

Eerst stoppen bij de Jumbo voorraad inslaan. Na ons geïnstalleerd te hebben stond er plots bezoek aan de deur. Geloof het of niet onze Arie is met de scooter van Tilburg naar hier gereden. Wat een prettige verrassing. In de namiddag een wandeling gedaan naar het leuke dorpje Oirschot echt de moeite. 

Op bezoek in het Raadhuis wat nu het VVV kantoor is geworden  heel mooi gebouw zowel binnen als buiten.

De eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland was in Oirschot.  Truus Smulders- Beliën ( 1902-1966)

De Sint-Petrusbasiliek is de centrale kerk van Oirschot. Konden niet naar binnen was gesloten voor de tijd dat het op het bord stond.  Dan maar een foto door het venster.

Even een terrasje gedaan en dan terug naar Uize Maxx. 

Oirschot 21-09-2017

Wij op tijd de fiets op, soep en boterhammen mee en langs het kanaal  naar Tilburg heerlijk fietsen zo vroeg op de morgen.

Kwamen langs La Trappe voor de liefhebbers.

Ook wij hebben er een laten verschieten, we zijn bij onze vriend Arie op de koffie geweest.  Hij had een vermoeden dat we  zouden langs komen er hing aan de binnenkant van de deur welkom Josette en Douglas lief hé.  Een uurtje gebabbeld en terug naar huis want de zon komt er met volle teugen uit.

Onderweg even gerust en aan de lekkere soep.  Terug naar ons plekje waar we de  luifel uitgedraaid hebben, de stoelen en tafel uitgehaald en verder aan ons verhaal schrijven.

Oirschot 22-09-2017.

Goedemorgen, op tijd de fiets op. We zijn hier aan Uize Maxx vertrokken richting Eindhoven rond de vlieghaven, 

Veldhoven alle kleine dorpjes doorgefietst. Niets dan weilanden en een heel tof fietspad volledig langs het kanaal.Géén schepen gezien, kanaal zou afgesloten zijn geweest wegens werken. Op tijd terug want Laura staat uit volle borsten te stralen. Snel naar de winkel en lui de zetel in.

Oirschot 23-09-2017.

Zo, het zal een stuk later vertrekken zijn,  dikke mist buiten maar aan het kanaal is dat meestal wel erger.Vandaag gaan we fietsen rond Best.  Maar niet voor lang de benen willen niet mee dus terug naar huis.

Rustdag ....................................

Oirschot 24-09-2017.

Vandaag opnieuw een poging rondje Best. Goed gelukt veel foto's kan je niet maken ja kan wel, maar zijn dan allemaal van de weiden en landschappen en wordt dan eentonig.  Even door het centrum waar we dit zagen.

Een mooie zonnige dag voor de liefhebber de luifel open en rust eronder. Dan eten op de tafel toveren. Nog een rustige avond.

Oirschot 24-09-2017.

Beetje mistig maar dat vinden wij niet erg!

Een rondje Oirschot, Liempde, Aarle, Straten, kwamen langs de klompenmaker voorbij.

Daarna een stukje bosrit hahahaha je kan in Nederland alle kanten uit, en heel goed opletten is de boodschap.

Ja, we zijn goede eters terug via de winkel naar Uize Maxx. De soep lekker warm gemaakt dat smaakt lekker nu het frisser is buiten.

Oirschot 26-09-2017.

Vandaag wordt het een echte luier en opruimdag. Ook de poetsdoek eens vastgenomen en alles eens netjes gepoetst. In de namiddag buiten gezeten wat een weer zeg. De ene klaagt en de andere zaagt maar voor ons is het een heerlijk weertje. Lekker gegeten en zo geraakt de dag voorbij. De eigenaars zijn nog komen groeten omdat wij altijd vroeg de deur uit gaan. Wel lief van hun.

Oirschot 27-09-2017.

Zo een goedemorgen allemaal, het is weer naar huiswaarts.  Jammer maar helaas. Even langs de belettering gereden voor onze naam op de mobilhome te plaatsen.

Mooi subtiel gedaan vinden we. Daarna de gas gaan tanken 15 dagen gekookt en de verwarming in de vroege en  late uren laten draaien voor ja € 5.10 is niet slecht hé.  En dan Uize Maxx naar de stalling gereden.  Overgeladen in onze auto en naar huis. Weer veilig en wel thuis.