Grubbenvorst 20-03-2019.

Camperplaats Kompas.

Goed aangekomen nadat we de gas hebben bijgevuld. Grubbenvorst is een kerkdorp in het noorden van de Nederlandse provincie Limburg en hoort bij de gemeente Horst aan de Maas. Hier staan al verschillende campers, ja het weer wordt mooier dan trekken ze er meer op uit, zeker de Nederlanders. We nemen vandaag een rustdag. Een beetje bekomen kan géén kwaad. Het leek rustig hier. Zo scheen de maan vanavond mooi beeld hé.

Grubbenvorst 21-03-2019.

Maar de nacht was anders, zo een herrie van een fabriek ergens dat werkt in de nacht. Dan de achtergelegen weg en de autosnelweg. We snappen niet dat mensen durven schrijven rustige camperplaats. Terwijl vanmorgen de meesten met ons zijn vertrokken dat zegt genoeg hé. De rest was heel mooi verzorgd alles wat een camperaar nodig heeft het sanitair heb jezelf bij. Op zoek naar een andere plaats eerst gestopt voor de boodschappen. We rijden naar Linden dan weten we zeker dat we rust hebben.

Camperplaats De Kleine Geest.

Linden is een dorp in de gemeente Cuijk,  in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Linden was al enkele eeuwen voor het begin van onze jaartelling bewoond, dit kwam doordat het relatief hoog lag ten opzichte van de Maas. Linden is mogelijk de oudste plaats van het gehele Land van Cuijk.

Marius en Elly  hebben heel hard gewerkt tegen de eerste keer dat we daar waren. Elly kwam ons goedendag zeggen. En we hebben haar proficiat gewenst. En een kleine rit gaan doen met de vélo. Prachtig weertje. Op de achtergrond hebben ze een gemeenschappelijke ruimte gemaakt heel mooi ingericht en een sanitaire ruimte waar veel mensen belang aan hechten.

Linden 22-03-2019.

Een hele goedemorgen, wat een rust en zaligheid om zo wakker te worden, ja alleen de vogeltjes hoor je hier. Het gaat mooi worden zeggen ze. Op dit ogenblik is er nog een beetje mist. Dus even wachten eer we met onze vriendin opstap gaan. Een heel fijn ritje gedaan.

Na het fietsen heerlijk buiten in de schaduw gezeten, het was goed warm. Dan hebben we er een zien wegrijden zonder te betalen, en een die de rijrichting niet in acht nam en zich vastreed ze hebben hem er niet uitgekregen gisterenavond. Na het avondeten lekker geluierd.

Linden 23-03-2019.

Goedemorgen, heerlijk kopje vers gezette koffie. Kan smaken hé. We fietsen vandaag naar Nederasselt en Overasselt. En goed kijken of we een bakker zien voor verse broodjes vanmiddag. En ja verse broodjes gevonden allez gekocht in de Coop. Weeral mooie fietspaden tussen de rustige natuur met bloeiende bloesems die heerlijk ruiken. Hier op de camperplaats heeft een neefje een klein winkeltje op vertrouwen geopend. Hopelijk lukt het hem ook fijn voor de mensen die iets vergeten zijn. En de ingezakte camper is ook uit zijn rare positie verholpen.

Niet het weer om buiten te zitten, even naar de gemeenschappelijke ruimte geweest. Lekker gegeten en meer moet dat niet zijn. Douglas is de rit voor morgen aan het maken. Ik ben in blijde verwachting, als daar maar géén kindjes van komen, hahahaha.

Linden 24- 03-2019.

Goedemorgen een mooie dag vandaag met zon maar fris. Dus de fiets op, een hele rit is het geweest. Pittig berg op en neer. Wel mooie natuur. Maar voor mij zeer vermoeiend. Maar ook dat hebben we weer overleefd. Dadelijk even platte rust. En daarna een lekker stukje abrikozen vlaai met een tasje koffie.

Nog een poosje buiten verbleven, mensen van Genk leren kennen de eerste maal dat we van zo dichtbij ons, camperaars tegen gekomen zijn. Aan het avondeten begonnen lekker gegeten, en de avond was zo voorbij. Maar mijn lamp was uit dus de deze op tijd in haar bed. 

Linden 25-03-2019.

Goedemorgen, goed geslapen vannacht heeft het geregend. Maar nu komt Laura al piepen. Dus dadelijk de fiets op. Een ritje door de bossen met zandpaden alles erop en eraan, ook door het Langven  maar wel een hele mooie natuur. We kregen zelfs een regenboog te zien en in het bos een mooi trouwkapelletje. Veel geluk met het weer heel veel wind en bij het aan Uize Maxx aankomen een zware hoosbui. Lekker onze verse broodjes op gesmuld en ja, Douglas is nog aan het genieten van zijn middagdutje. Terwijl ik hier aan het pennen ben en de foto's aan het verkleinen.

Namiddag in de gezamenlijke ruimte gezeten met een koppeltje uit Genk. Daarna keukentijd en afwassen. 

Linden 26-03-2019. 

Goedemorgen, vandaag géén foto's, we fietsen zo wat rond en dan naar de bakker. Daarna aan de opruim binnen en buiten. En de rest wordt er niet veel meer gedaan.

Linden 27-03-2019.

Goedemorgen iedereen. We rijden een stukje huiswaarts. We gaan stoppen in Bergeijk. Bergeijk is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Bergeijk,  in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.  De plaats is gelegen in regio de Kempen. Op 1 januari 2015 woonden er 8861 mensen. 

En wel bij Camperplaats Tabakspad. Daar waar we vorig jaar wegens te warm naar huis zijn moeten rijden. En we belooft hadden eens terug te komen. Daar is nu dan de gelegenheid voor. Even een mailtje gedaan om te zien of er nog plaats was. Een leuk antwoord gekregen dus dat is ook oké. Een fijne rit gehad, via de Jumbo waar we even alles bijgeladen hebben mooi op tijd aangekomen. Ons plekje was gereserveerd gelukkig maar, want er stond er al een op een andere gereserveerde plaats je moet maar durven. 

Namiddag lui gebleven. Een beetje rond de deur gewandeld.  Zijn er nog bijgekomen, die staan op de camping camperplaats is vol. En wat zien we is er iemand aangekomen die ook bij ons in Linden stond. Zonder af te spreken.

Bergeijk 28-03-2019.

Goedemorgen, goed geslapen. Dadelijk onze vriendinnen klaarmaken om te gaan fietsen. Douglas heeft al een ritje klaar. Ben benieuwd of de natuur ook zo mooi is hier. Maar eerst koffie. We staan hier met echte langslapers. Nog niemand wakker als we gaan vertrekken. Mooie bospaadjes tussen de bossen door.  Ook 2 oudere dametjes die hun wekelijkse wandeling aan het doen waren. We fietsen door het centrum van Luyksgestel langs de koperteut. En zo weer verder door het vele groen.

De konijntjes hebben pret ze sprongen alle kanten uit. De beken kunnen hier ook nog water gebruiken staan kurkdroog, dat belooft als het weer zo een warme zomer worden gaat. Ik hoop van niet! 

Het was een fijne fietstocht. Waarna we onze inwendige mens weer verwend hebben. Naast ons staat de beloftevolle Noorse Kevin Horgmo 17 jaar 250sx-f for team CreyMert Racing KTM die hier komt trainen  

Bergeijk 29-03-2019.

Goedemorgen, vandaag wordt een warm dagje dus op tijd de vélo op. We fietsen door verschillende kleine dorpen. Met als even een halte aan de Natuurtuin 't Loo,  er zijn allerlei heerlijke lekkernijen te koop. Van honing tot jam maar ook bouillonpasta. Leuke creatieve nestkastjes, insectenhotels. 

Na het eten nog even buiten gezeten.  Dan is er nog een koppel goedendag komen zeggen.

Bergeijk 30-03-2019.

Goedemorgen, op tijd de fiets op we rijden vandaag een toertje rond richting Valkenswaard. Mooi weertje. En de boeren hebben de handen vol op het veld. De cross is van ver te horen amai wat een herrie goed dat je daar niet moet slapen. Onze nevenburen gaan vandaag naar Bree logeren wist niet eens dat daar een camperplaats was. Het noemt Stukkenheidehof. Moeten we ook eens een kijkje gaan nemen al is het maar om dat adres te kunnen doorgeven. 

Gestopt bij de bakker voor de broodjes. Terug naar Uize Maxx. De luifel open en stoeltjes buiten. Douglas zijn middagnapje en de deze gaat groot onderhoud doen hahahaha. Nadien zijn er 2 gasten gekomen die voor de eerste keer aan het rijden waren met een camper, wat hebben we gelachen ze wilden 11 weken gaan toeren maar wisten nog een stuk minder dan wij op onze eerste trip. Een hele tijd buiten gezeten. En dan de klokken al goed gezet.

Bergeijk 31-03-2019.

Goedemorgen, de laatste dag van deze maand, en het geklooi van dat stomme uur nemen we er maar weer bij. Maar hopen dat het echt eens ophoud. Vandaag niet zoveel zon zeggen ze, vinden wij niet zo erg. Het was best een pittige fietstocht.  Een stukje van de Malpieroute en door het Leenderbos. Raar is, in het Leenderbos hebben we géén levend wezen gezien, géén ganzen, eenden heel raar. Normaal zitten op de waterplassen veel soorten en nu géén enkele. Eentje op de Malpieroute. In het bos staan hier en daar tafeltjes met gedichtjes opgeschreven heel leuk gemaakt.

Blij terug aan Uize Maxx te zijn. Lekker gegeten. De zon is er nog vollenbak uitgekomen, dan wordt het dadelijk warm in Uize Maxx. Dus alles open en de schaduw in. Nog met de jongens gebabbeld hebben namiddag dezelfde fietstocht gedaan als wij vanmorgen. 

Bergeijk 01-04-2019.

Alweer een nieuwe maand, de laatste dag van onze trip. Uize Maxx ook nog eens aanpakken aan de binnenkant. Is  af en toe nodig. Maar eerst even de vélo op. Kris kras door het dorpje.

De jongens gaan vandaag na van alles bij te hebben geleerd de volgende halte opzoeken. We staan nog alleen iedereen is vertrokken, ook eens rustig. Douglas is de fietsen onder handen aan het nemen. En dan kunnen ze de garage in. Ik heb gedaan, straks nog eten maken en we zijn weer klaar om deze reis af te sluiten.

Bergeijk 02-04-2019.

Goedemorgen, ja het is tijd om naar huis terug te keren. Alles is netjes en proper. Afgerekend en we kunnen rijden heel ver is het niet. Thuis na een uurtje aangekomen, niet ver maar overal 30 - 50 km dat vordert niet zo goed hé. Nu aan de was beginnen en de winterkleding opbergen en de zomer uithalen tegen dat we weer weg kunnen. 

Tot de volgende keer.