We gaan er weer vandoor met  Uize Maxx. De diepvries is gevuld zo kunnen we al vooruit met de soep en pastasauzen. Want dat is voor ons géén optie om die te gaan kopen, jammer maar helaas.  We rijden ja, hoe kan het anders naar Nederland.  Emmeloord is gelegen in het noorden van de Nederlandse provincie Flevoland. 

Emmeloord 03-05-2018.

Goedemorgen allemaal, we zijn er klaar voor. Wat een fijne trip was dit, nergens oponthoud niet druk en mooi op tijd hier op de camperplaats. We werden dadelijk ontvangen door Joop die legde ons alles uit waar alles te vinden was. Er is een leuk winkeltje waar je moest je thuis iets vergeten zijn het kan gaan kopen, tot zelf gemaakt appelmoes moest je daar zin in hebben.

Camperplaats Emmeloord.

Na alles bekeken te hebben en ja ook gegeten zijn we de vélo op geweest. Een kleine toer hier in de naaste omgeving. Heel mooi fietspaden het centrum is wel zo een 5 km van hier. Dat is voor morgen. Hier in de buurt een hele grote golfclub waar je mooi doorheen kan fietsen. 

Emmeloord 04-05-2018.

We hebben besloten om hier vandaag nog te vertrekken hogerop naar Friesland. Het weer is daar voor ons 5 tot 8 graden minder, dus fijner.  Eerst Uize Maxx gaan bijtanken moet ook op tijd en stond gebeuren. De nevenburen zetten ook de wielen erin. Maar die rijden terug naar Hamburg. 

We zijn aangekomen in Brantgum op de camperplaats Veldzicht. Brantgum is een dorp in de gemeente Dongeradeel, provincie Friesland Fryslân zoals de Friesen het schrijven . Het ligt ten noordwesten van Dokkum.

De naam alleen zegt het al Camperplaats Veldzicht je kan er heel ver kijken en rustig is het er. Naar het bij zijnde dorpje brood gaan halen en even verder naar de overzet van Ameland gefietst. Wat een mooie vergezichten en een hele drukke bedoening daar vandaag. Was al 40 minuten tot 60 minuten vertraging om er te geraken. Zal zeker met de dodenherdenking te maken hebben. Om 20.00 uur worden hiervoor ook 2 minuten stilte in acht genomen.

 

Onze vrienden terug op stal gezet en heerlijk buiten onder de luifel gezeten, terwijl ik mijn sitje en de foto's bijwerk. Eten klaar gemaakt en naar binnen werd te fris buiten.

Brantgum 05-05-2018.

Heerlijk geslapen. Vandaag is het hier Bevrijdingsdag. Wij gaan al vroeg de fiets op 7.30 uur. Richting Dokkum, hier in het dorp is er niet één winkel. Dan moet je al naar een ander dorp Holwerd maar daar is er alleen de  Coop.  Naar Dokkum toe is het heel mooi fietsen we hebben de route binnendoor genomen, langs de gewone weg is het 8 km. Wij hadden toen we terug waren 32 km. Genoeg voor vandaag. Nu lekker lui onder de luifel en de soep opwarmen. Boodschappen opgeruimd. De nevenburen het knooppunt briefje gegeven en weg zijn ze.

Brantgum 06-05-2018.

Goedemorgen, het belooft een fijne dag te worden. We gaan ja de velo op. Wat een zichten hier, we fietsen op de dijk, onder aan de dijk.  Een heel stuk langs de wadden waar nu laagwater is.  Ook tussen de schapen door met heel veel jonge lammetjes wel een beetje opletten op de taartjes op de straat. Via onze dagelijkse behoeften langs een warme bakker om er lekker van te gaan smullen vanmiddag.

Een mooi groen dak daar kennen ze hier alles van. Ook een mooie oude trein omgebouwd tot een pannenkoekenhuisje. Maar gesloten vandaag. Ojeeeeeeeeeeeeeeeee, zet ik mijn lapje op en die heeft het blijkbaar begeven. Ik heb van alles geprobeerd maar niet aan de praat te krijgen hij blijft op zijn logo draaien. Even mijn verstand op nul zetten. Het is warm geworden maar heel goed te doen hier, fris windje. Dus voor ons BBQ weertje. Nog een hele tijd buiten gezeten.

Brantgum 07-05-2018.

Vandaag gaan we kijken of ze mijn lapje maken kunnen. Met de fiets 6 km naar de winkel waren er goed op tijd met de idee dat we de eerste waren. En ja was ook zo. De jonge man deed zelfs zijn deur 30 minuten vroeger open. Heel vriendelijk maar kon me geen oplossing geven. Dan maar diep ontgoocheld naar Uize Maxx terug. Ik kan bijna niet zonder, laad mijn foto's erop af, schrijf iedere dag op mijn website als we onderweg zijn. En als Laura aan de hemel staat is het voor mij een hele fijne bezigheid. Nog even buiten gezeten en maar op de oude wijze beginnen pennen in een schriftje. Morgen gaan we vertrekken hier. Waar we naartoe willen is het even warm. Dan kunnen we beter rijden met Uize Maxx zien we ook nog iets. Netjes alles al opgeruimd en gepoetst. Douglas de voorste raam en spiegels + lampen gedaan hebben we een klaar zicht morgen. Gaan afrekenen een hele mooie rustige camperplaats en proper.

Brantgum 08-05-2018.

Op naar Haarlo op tijd uit ons bed. Het is toch een heel ritje.  Haarlo is een kerkdorp tussen Borculo en Eibergen in de Achterhoekse gemeente Berkelland in de Nederlandse provincie Gelderland. Naar de Camperplaats, ja eigenlijk een camping met 10 camperplaatsen. Onderweg halte gehouden aan de Jumbo en genoeg ingeslagen tegen de warme volgende dagen.

Groot Willink in Haarlo is de naam en kamperen bij de boer.

Foto boven, de toiletten en douches voor de heren, dames aan de achterzijde. Een hele fijne rit gehad via gewone wegen mooie natuurlandschappen. En heel mooie wegen om te rijden. Zo zien we ook nog eens iets onderweg. We komen aan op de plaats en mijnheer Anton geeft ons een plekje in de schaduw. Waarvoor ik heel dankbaar ben. Hier kunnen we onze  Sun blocker van onze thule luifel uitproberen. En ja die doet het echt prima wat een verschil. Heerlijk buiten gegeten en vlees op de BBQ. Dat kan smaken één nadeel je eet er veel teveel van. Geen nood zeggen we, dat gaan we er wel vanaf fietsen. 

De nevenburen zijn een koppel oudjes van 80 jaar die nog een kleine camper gekocht hebben. Mijnheer zijn fiets deed het niet meer ocharme. Gekeken maar we kregen hem ook niet aan de praat nochtans een nieuwe batterij erin. We hebben hem helpen opbellen naar de ANWB mooie organisatie hier in Nederland ze waren er binnen de 30 minuten. Nadat de batterij gemaakt was vertrokken ze nog in die hitte ongelooflijk. Bij het binnenkomen schrokken we Douglas zijn voet weeral dik maar zonder pijn gelukkig. Verdomme!

Haarlo 09-05-2018.

Wat goed geslapen hier zo stil en rustig. We gaan er niet teveel reclame overmaken, hahahaha. De vogels kwetteren er vrolijk op los. Dadelijk onze beste vrienden uithalen voor de grote warmte eraan komt. De voet ziet er weer normaal uit, zal een kleine opstoot geweest zijn hopen we maar. We fietsen naar Borculo. Borculo is een stad de rivier de Berkel loopt door het centrum van de stad. Het kasteel Borculo, waaraan de plaats zijn naam te danken heeft, was de zetel van de Heren van Borculo. Bij de bakker halt gehouden en via de Hambroekplas terug gekomen. 

Bij het terugkomen aan Uize Maxx, praat met een jonge dame Elleke gekregen. Ik natuurlijk het verhaal over mijn intussen gestorven laptop gedaan. Ze stelde voor om hem mee te nemen naar de winkel waar zij altijd ging, te ver voor ons met de fiets naartoe te rijden. Daar heb ik toch even moeten over nadenken. Heb zelf even met de man Aram van de winkel Leppink gebeld en legde hem uit wat ik heb kunnen zien. Hij deed verschillende voorstellen. Maar met de hoogdag in de week en hij vakantie op komst had wist hij niet zeker of het lukken zou.

We hebben er dan toch voor gekozen om hem mee te geven. Zonder is het helemaal niets. Nadien telefoon mijn harde schijf kapot, snik, snik en nog eens snik. Om het kort te houden, het was een perfecte laptop nog niet om in de prullenbak te gooien zei hij, een nieuwe schijf, de oude heeft hij in een behuizing gestoken en kan ik via USB gebruiken. Kan nog jaren goed gaan met mijn lapje. Mijn hart heeft heel vele vreugde sprongetjes gemaakt. Mijn versie van Windows erop, de rest kan ikzelf wel aanpassen we hebben tijd hé. Op hoop van zegen. En warempel in de namiddag telefoon mijn lapje was klaar. Maar nu hoe geraken we daar?

Onze Anton hier de boer even gaan vragen en ja hoor is met Douglas naar daar gereden met de auto, jabadabadoe. Net voor 18.00 uur waren ze in de winkel. Is toch niet te geloven dat er nog zo een goede mensen op de wereld zijn. Ik ben nieuwsgierig en dadelijk open met de handel maar mijn muis en de tas en kabel zijn er nog niet, hier houden ze dat niet in de winkel dus Elleke had die nog in haar auto liggen. En die muispad word ik er knetter van géén geduld voor. Dus nog even geduld. En daar is ze met haar dochtertje deze een spaarcent gegeven voor de spaarpot blij dat ze was. Want zijzelf wilde niets. Tenslotte is ze toch moeten omrijden van haar werk. Wat een luxe hij werkt en snel. Even de Norton erop gezet dat gaat voor op alles hé, en morgenvroeg aan de rest beginnen. Slapen géén idee of het lukken zal word heel veel nadenken hoe ga ik het allemaal ga doen?

Haarlo 10-05-2018.

Goedemorgen, ja de hersenpan heeft nog na gebraden, we gaan eraan beginnen. Eerlijk ik ben blij dat het regent kan ik even verder tokkelen. Maar was maar eventjes dus de fiets op.

Deze mooi plas en verderop de straat over ligt er nog een grotere waar je kan zwemmen, zonnebaden voor de liefhebbers en iets gaan eten Hambroekplas noemt het. Deze lopen hier ook op de boerderij. De kinderen hebben hier een mooie tijd.

Haarlo 11-05-2018.

Na een verkwikkend slaapje, ontbijten, opruimen en klaar voor een fietstocht. Vandaag fietsen we naar Eibergen ligt aan het riviertje de Berkel. Het weer is goed, schaduw onder de bomen en niet te veel zon. Ze zijn goed bezig hier met nieuwe wegen en bruggetjes te bouwen, ook hele mooie fietspaden kan zelfs een auto op zo breed. Maar ze vergeten hier en daar de knooppunt plaatjes terug te zetten. Lang leven de fiets Garmin.

Een hele mooi rit was dit, wat een landschappen en rust vind je hier in de Achterhoek. Nog even doorgefietst naar Borculo waar Douglas een ijs gesnoept heeft en de deze water. Zo rijden we weer terug naar Uize Maxx, de dag zit er bijna op.  Keukentijd, de inwendige mens roept ook op tijd. 

Haarlo 12-05-2018.

Goedemorgen allemaal. Ja,  het klinkt misschien eentonig voor jullie we gaan weer fietsen, maar voor ons is het dat niet. Hier kan het en thuis niet in deze temperaturen. Het ziet er goed uit buiten 7.15 uur, we rijden naar Meede en dan de omgeving ervan. Zonder natuurlijk naar Uize Maxx terug te keren met verse broodjes voor vanmiddag. Hier kan je een wandeling doen en op zoek gaan naar Woody.

Leuke firma, die maken mooie reclame voor hun houtzaak met zo een uitkijktoren waar je gratis opkan.

Goed weer om buiten te blijven zitten, wat we ook gedaan hebben. En ook de BBQ op gezet. Lekker gegeten, nadien nog een lekker stuk abrikozen vlaai gegeten. Nog een poosje met Anton gebabbeld die heeft ook een zware rugzak te dragen.

Haarlo 13-05-2018.

Goedemorgen op deze zondag, het belooft te gaan regenen, donderen enz. daar hopen we maar niet te fel op. We gaan even snel naar de warme bakker met de fiets die is open in Borculo, vind je niet snel in Nederland op zondag. Dan maar de snelste weg terug. Raar nu 9.30 uur volle zon nog géén drup gezien. Pas in de namiddag is het hier losgebarsten, amai. Zo lelijk dat doet raar in Uize Maxx. Nadien wel buiten kunnen eten.

Haarlo 14-05-2018.

Op onze fiets voor dat de warme zon eruit is. We zijn gaan fietsen in de achterste hoek van de  Achterhoek. Amai dat hebben mijn armen en benen geweten, zandweggetjes en nog eens zandweggetjes. Wel mooi. Tot in de hof van Twente en langs het kanaal van Twente. Moe maar voldaan terug naar Uize Maxx voor ons dagelijks middag eten. Daarna een handwas moeten doen, onze fietsbroeken waren ja echt vuil van door die paden te crossen. Maar géén probleem warm water is er en de zeepkuipjes heb ik ook nog liggen en drogen doet het als de beste.

Na ons middagrustje,  de fietsen proper gemaakt alsook de schoenen die zijn droog. Uize Maxx wat aan de kant gedaan want we gaan morgen weer een stukje andere kant Nederland verkennen. We zijn al benieuwd wat we daar te zien krijgen. De laatste avondwolken in Haarlo.


Schelluinen 15-05-2018

Schelluinen is een dorp in de gemeente Giessenlanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Niet zo heel groot maar wel dichtbij gelegen aan de grens van Noord Brabant. 

Naar de camperplaats: Kweetal.

De eerste keer dat het een moeizame reis was. Veel file en langzaam rijdend verkeer. Maar we waren na eerst gewinkeld te hebben toch nog op een mooie tijd. We werden hartelijk verwelkomt door Carla die ons de uitleg gaf, mochten vrij een plekje kiezen en kijken waar voor mij de meeste schaduw zou vallen, géén probleem recht of dwars kijk maar zei ze. Nadien is Lammert de eigenaar nog goedendag komen zeggen, en heeft ons een andere plekje toegewezen waar we eerst stonden was heel vel zon en de luifel kon niet daar het te hard waaide.

Maar alles is goed gekomen,  we hebben ons fijn buiten neergezet, en een dame is erbij komen zitten. Haar man was met hun mobilhome naar de garage die hadden stukken aan de omvormer.  Op tijd naar onze nest.

Schelluinen 16-05-2018.

Goedemorgen, na een goede nachtrust ontbijt achter de kiezen en weg met onze vélo. We gaan gewoon een rondje Schelluinen, Giessenburg doen en Gorinchem. Gestopt bij de warme bakker. Na een kleine regenbui terug naar huis. Daar zagen we moeder eend haar kroost op het droge brengen net achter Uize Maxx op het droge grasplekje die zich allen lekker in het zonnetje neerlegden. In de wei staat een Lakenvelder koe, met haar jong. Zijn bijna uitgestorven dieren en Lammert probeert dat in ere te houden.

Schelluinen 17-05-2018.

Een frisse goedemorgen, ons weertje is er. We zijn een rondje gefietst Schelluinen- Hardinxveld- Werkendam- Gorinchem terug naar Schelluinen. Veel verkeer is er naar de grote stad Gorinchem gelukkig hebben wij er niet zoveel last van gehad. Veel dijken met wilde bloemetjes bezaaid. Met het veer naar de overkant gevaren waren er alleen op, dure affaire voor de stad 2 bemanningsleden erop. Je moet het maar graag doen om het halfuur dezelfde rit, dag in dag uit!  En via de fietspaden terug naar Uize Maxx. Waar we een lekkere kop soep nuttigen.

Schelluinen 18-05-2018.

Goedemorgen, vandaag een lekker luier aan dagje. Wel een kleine toer gefietst in de morgen maar de rest van de dag lui geweest. Géén foto's gemaakt. Moet af en toe hé, om het lichaam rust te geven.

Schelluinen 19-05-2018. 

Vandaag fietsen we kriskras rond de deur zijn ook mooie landschappen te zien en rust. Ook wat bijtanken voor de koelkast want de volgende dagen alles gesloten hier in de omgeving.

Je fiets hier tussen de molens door en onder de trappen ervan een raar gevoel geeft dat.

Een mooi ritje voor mij net op tijd terug aan Uize Maxx, want ze brand al goed. De luifel open en straks kunnen we weer de  BQQ uithalen.

Schelluinen 21-05-2018.

Het lijkt hier lentepoets buiten, iedereen is vlijtig aan de opruim ook wij hoor. Zijn er zelfs die de haren buiten aan het knippen zijn van hun ventje. Wij trekken morgen hier weer weg. Vandaag doen we dus niet veel meer zou ook heel warm worden maar tot nu toe zon, grijs en veel wind. Voor mij mag het zo blijven géén probleem.

En naar waar gaan we? Naar Noord Brabant, we zakken weer dichter naar huis toe.  Waar ik via mail inlichtingen vroeg in verband schaduw en ja natuurlijk de WiFi  de raad kreeg om een plekje te reserveren. Dat hebben we nog nooit gedaan de raad dus toch maar opgevolgd want er zijn maar 4 camperplaatsen beschikbaar of je moet op de camping gaan staan en dat doen we liever niet.

Schelluinen 22-05-2018.

Goedemorgen, ontbijt achter de kiezen, alles mooi vastgezet en we kunnen de baan op. Heel druk hopen we, zal het niet worden de meesten zijn al van gisteren vertrokken maar zeg nooit, nooit!

Naar: Camperplaats Tabakspad in Bergeijk.  

Een fijne rit gehad via de Jumbo naar onze nieuwe plaats. Een heel mooie plek met veel schaduw voor ons. Alles netjes uitgezet. Ad heeft de hele uitleg gedaan. Maar mijn lichaam begint te protesteren. Ik kan het niet houden deze warmte is extreem voor mij. Ik ga ook niet hele dagen in Uize Maxx zitten met de airco aan. En het wordt ook nog iedere dag warmer en warmer niet meer normaal dit weer. Douglas is gaan afrekenen bij José, met de boodschap over mij, maar naar hier komen we zeker terug. 

Bergeijk 23-05-2018.

Op tijd vertrokken voor de eerste zonnestralen, ben doodziek geweest. Maar ik ben veilig thuisgeraakt met mijne chauffeur. Hij heeft mij eerst afgezet zodat ik dadelijk naar binnen kon, de rest is nadien gekomen. Heel erg jammer vind ik het, heb deze vriendelijke mensen ook nog een mailtje gedaan om te bedanken. Einde verhaaltje.