Piep, hier zijn we weer. Heeft wel even geduurd hé bijna 4 weken. Maar het mooie weer zoals jullie dat noemen heeft me goed onder gekregen. Pffffffffff het wordt precies ieder jaar erger maar ook warmer en steeds langer. We zijn dus op zoek gegaan naar een frisser plekje want zo een tijd tussen die 4 muren niet gezond. Dan loop je na een tijd tegen de muren op. Tja en doktertje spelen ???? Alle gekheid op een stokje ik ga me proberen te herpakken en we gaan naar het  westelijk deel in Nederland gemeente Achtkarspelen in het noordoosten van de provincie Friesland- Noardlike Fryske Wâlden zoals de Friesen dat zeggen.

Naar de plaats: Drogeham waar het toch wel een stukje frisser is dan hier bij ons in Limburg.

Drogeham 17-06-2018.

Het Schuttersplek: bij de familie Bouma.

We zijn vertrokken om 7.15 uur. Wat is het op een zondag fijn om te rijden, géén files, bijna géén enkele vrachtwagen. Dus waren we er vroeger dan verwacht. We werden verwelkomd door Baukje, de eigenares van deze plek. Met een hele boel uitleg over de omgeving wat, waar overal te doen is. Ook de nodige papieren. 

Alles geïnstalleerd daarna gegeten, ook al een babbeltje met de overburen gedaan, we staan hier helemaal alleen als camperaars, alleen een paar caravans. Rustig echt. Een kleine wandeling gedaan naar het dorpje, je hebt er een bakker, spar, pizzatent, en een cafetaria zeggen hun hier, wij zeggen gewoon een frituur. Ooooooooo en niet vergeten de wifi doet het goed.

Een hele tijd buiten gezeten wij als enige, fris windje waar wij van houden, gelezen, de radio op de achtergrond zo blijven we ook op de hoogte van het gebeuren in ons landje. Daarna het avondeten op tafel getoverd maar dat had ik thuis al ver klaargemaakt dus snel klaar alleen de steak grillen op het gasvuur en klaar.  De afwas en dan niets meer zo moe dat is zeker van de buitenlucht. 

Drogeham 18-06-2018.

Goedemorgen, uitgerust hmmmmmmm nog niet helemaal, wel een rustige nacht hier gehad zonder slaapdoppen, je hoort alleen in de vroege morgen de koeien en de schaapjes. Maar dat is niet storend. Een lekker vers gezette kop koffie kan zo lekker zijn. We zijn beiden lui en gaan dadelijk even te voet naar de winkel wat verse voorraad in slaan voor de volgende dagen en daarna zien we wel wat er nog op ons afkomt!  In de namiddag een kleine fietstocht gedaan gewoon rond de deur zoals we ooit zeggen. Veel is hier in het dorp niet te zien, wel heel veel landbouwgebieden. En ja water is er ook. We waren net op tijd de brug over om de boot door te laten.

Overal waar je komt en ze spreken met je gaat het over de Belgen met hun voetbal. Wij zijn géén voetbalfans. En terug naar Uize Maxx net op tijd er kwam een goede regenbui uit de hemel. Na het eten nog wat gebabbeld en radio geluisterd.

Drogeham 19-06-2018.

Goedemorgen, zeggen we na een goede nachtrust. Het regent, de lucht is fris. Dus wachten we tot het opklaart. De bakker heeft goed te doen hier om 8.30 uur al alle broodjes op, dan maar bij de Spar aan de overkant. Vandaag gaan we fietsen naar Drachten wel binnendoor is een stukje verder maar rustiger dan langs  de grote baan. Drachten is de hoofdstad van de gemeente Smallingerland en is na Leeuwarden de grootste plaats voor wat betreft inwoners. Pas in de jaren 50 werd Drachten een groter dorp, maar inmiddels is er van alles te beleven. De groei werd vooral veroorzaakt doordat Philips een fabriek bouwde in Drachten. 

Een heel gezellig dorp met alle winkels die je nodig hebt. Het was vrij rustig daar en ook al veel leegstand. Het fietspad naar daar was fijn door de bos maar wel op betonnen paadjes. Af en toe schelpenfietspaden. Geen regen meer gezien en af en toe een straaltje van Laura.

Drogeham 20-06-2018.

Goedemorgen, vandaag een doe liever niets dagje. Ik binnen, Douglas buiten voor zijn rust napje. En als verrassing verse rode besjes op tafel  heerlijk ik heb ze in de Griekse yoghurt gedaan samen met blauwe bessen.

Drogeham 21-06-2018.

Vandaag gaan we naar het Burgumermeer. Ze voorspellen namiddag 5 beaufort maar géén regen. Ons weertje dus om op tijd te vertrekken. Heel mooi om naartoe te fietsen, veel water en weilanden. Géén drukte, je komt door verschillende kleine dorpjes een ervan is  Burgum. Leuk dorpje met alles wat je nodig hebt even de Hema binnen scheermesjes bijhalen moet ik niet naar Weert. Zijn  bij ons niet meer te verkrijgen.

Even gestopt bij de bakker dat zag er allemaal lekker uit was een speciaalzaak. Wat smaakte die broodjes lekker zeg! Voor herhaling vatbaar maar niet meer dit jaar. We waren net op tijd terug aan Uize Maxx.  Regen niet normaal en die wind er zijn er hier die de luifels nog uit staan hadden. Ja sommigen hebben ze dichtgedaan en anderen zijn scheef gegaan.  Tja die zullen centen over hebben.  We hebben besloten nadat we het weerbericht gezien hebben hier vroeger te vertrekken.

Dan kunnen we nog naar die andere plaats toe, want de temperaturen gaan weer de hoogte in. Ook hier in Friesland de mensen snappen het ook niet meer maar toch nog een deel graden minder dan bij ons in Limburg. Daar wordt het weer hoogzomer dat belooft. Dus opruimen en de fietsen inladen. Morgenvroeg nog het toilet en we zijn klaar. Eten maken doe ik vandaag niet! Er is zeggen ze een goed frituurtje in het dorp is maar 800 m dat kunnen we best te voet.

Even bij de nevenbuur goedendag gaan zeggen was echt een plezante man deed me aan mijn oom denken. En naar waar gaan we? 

Vertrek in Drogeham 22-06-2018.

Naar de provincie Groningen en wel naar het dorpje Bellingwolde is maar 4 km groot.  De plaats heet camperplaats: Vrienden van Jan en Jenny.  Heb een mailtje gedaan of er nog plaats was want het is er echt niet groot zijn maar 4 plaatsen maar wel heel ruim, maar dat vinden wij fijn.  Het dorpje heeft een beschermd dorpsgezicht. 

Een goede rit ernaar toe gehad. Jan en Jenny heten ons van harte welkom. Ze zijn pas bezig van in het voorjaar. Heel mooi plaatsje om te staan. De ruimte is groot om te staan, hij wil er géén grote van maken waar iedereen op elkaars lip staat. We zijn helemaal alleen maar dat vinden wij niet erg. De vlinders staan op het gras dat is een gezond teken toch?

Bellingwolde 23-06-2018.

Goedemorgen, gaan we of gaan we niet? Voorspelling veel wind dat is géén probleem, regen maar valt hij of valt hij niet? We gaan het risico nemen en maken ons klaar. Onze vrienden uitgehaald en gereed gemaakt. En weg zijn we. Door verschillende dorpjes, kabbelende slootjes, fijne fietspaden, alleen de nummering laat vaak te wensen over, hoera de fiets Garmin.

We komen in het dorpje Bourtange het ligt dicht bij de Duitse grens, een leuk klein dorpje met de vesting van het jaar 1742 de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen. Mooi om eens door te wandelen of te fietsen. Staat zelfs een bekende de wacht te houden. Ken je hem?

Voor mij niet makkelijk om te fietsen al die kasseien, op het binnenplein terrassen de ene tegen de anderen. Wel veel slaapgelegenheden binnen in de vesting waar je kan gaan slapen om al de musea te gaan bezoeken. Je kan er met de mobilhome parkeren maar niet overnachten.

Na alle straatjes te hebben afgefietst, mensen in klederdracht te zien wandelen zijn we terug onze route gaan afrijden. Géén drupje regen gehad. Een tof ritje terug aan Uize Maxx, zijn er mensen in het vakantiehuisje, ja dat staat hier eentje mooi knus klein huisje, welk je kan huren voor weekend of dagen. 

Bellingwolde 24-06-2018.

Goedemorgen, géén regen gezien of gehoord. De vogeltjes kwetteren uit volle borst. Vandaag gaan we flirten met de Duitse grens. Is niet zo heel ver van hier. Een stukje langs het kanaal dan mooi fietspad tot in het dorpje Rhede.  Zelfs een nieuw fietspad over de autosnelweg zodat je niet langs de drukke weg moet fietsen. De bakker is er open, ja dan verse broodjes mee voor vanmiddag. Verder is er niet veel te zien alleen natuur. De terugrit is ook goed verlopen, net op tijd terug het viel er even uit met bakken dat was ook niet voorspeld. Denk dat de weermannen het zelf ook niet meer weten wat te vertellen.

Bellingwolde 25-06-2018.

Goedemorgen, onze laatste dag om te gaan fietsen. Dus op tijd de deur uit, want Laura komt vanaf vandaag hier ook te voorschijn géén goed nieuws. Vandaar morgen met de neus richting Bree een stuk sneller dan verwacht. Jammer maar helaas. Wel een mooie tocht gedaan, naar Winschoten gefietst. Stad van de tellerlikkers en voor degene die graag slenteren langs winkels. Heel gezellig centrum. 

We fietsen ook voorbij het vesting museum de Oude Schans. De bank hieronder is gemaakt door de kinderen van de school als aandenken van 150 jaar school in het dorpje Bellingwolde van allemaal kleine mozaïeken. 

Hier op de camperplaats zelf zweven de zwaluwen ongelooflijk langs je heen. Het lijken net acrobaten. Zo snel als die kunnen zijn. Uiteindelijk heb ik er dan toch een te pakken. Ze zaten met jongen in de garage.

De opruim achter de rug, alles netjes opgepoetst tegen de volgende.  Onze schulden gaan aflossen hahahaha. Moet ook gebeuren. En morgen netjes op tijd de startblokken in.  

Bellingwolde 26-06-2018.

Goedemorgen, we zijn startklaar op weg terug met Uize Maxx richting Bree. De andere 2 plaatsen die we erbij hadden willen doen zijn dan voor een volgende keer. Een goede rit gehad fijn door kunnen rijden. Even thuis aan de deur gezet is een stuk makkelijker om uit te laden dan van de stalling naar de auto en zo naar huis. Bij fris weer doen we dat wel hoor. En nu maar hopen dat het niet te lang warm blijft en op zoek naar nieuwe bestemmingen voor de volgende rit.