Hier zijn we terug, na een tijdje thuis geweest te zijn.  

We hebben besloten om met de feestdagen er even tussenuit te gaan. Naar Brugge die schone zeggen ze. De hoofdstad en naar inwonersaantal de grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen.

Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. We zijn er geweest heel lang geleden, mijn ouders waren toen 50 jaar getrouwd. Ik heb toen alles netjes geregeld in een zeer mooi huis in het centrum. Maar mijn vriendin Laura kwam te voorschijn, en ik persoonlijk heb alleen ons verblijf gezien, bed en zetel. Terwijl de anderen zich goed hebben kunnen amuseren. Nu gaan we het met ons 2- tjes na 18 jaar eens opnieuw doen doen. 

We hebben ons ook een nieuwe camera aangeschaft dus moet ik opnieuw leren foto's maken.  Een Panasonic Lumix DC-FZ82. Als er iets minder goede tussen staan is mijn les niet goed gegaan. Met een vaste lens maar veel grotere zoemer dan de andere.

Bree 23- 12- 2021.

Goedemorgen, onze Maxx is rijklaar goed voorzien van eten en drinken dan moeten we nergens zijn waar veel mensen zich verspreiden. Zo heerlijk gevroren had het hier vanmorgen mooi hé.

We rijden naar Camping Memling in Brugge

Met het Veltembos, naast ons gelegen. Dit Veltembos is tegenwoordig een natuur- en recreatiegebied. We mogen pas na 12.00 aankomen. En dat is ons gelukt, eerst de kapper nog, die stond al eventjes op die afspraak. Een hele fijne rit gehad zonder files, wel wat wegenwerken maar géén last van. Aangekomen ging de poort open. En onze nummer van de staanplaats hadden we via mail gestuurd gekregen met de wifi code.  En via nummerplaatherkenning kan je binnen rijden. Het zijn mooie grote plaatsen.

Alles zeer mooi geregeld, en propere grasvelden, Lieven, Mathieu en mama houden het goed in orde, proficiat.

Eerst alles klaargezet en nadien Uize Maxx zijn winterjas aangedaan, scheelt een hoop kilte binnen aan zijn snuit. De kerstattributen geplaatst we hebben de waakhond aan de deur gemaakt. De verlichting is van hun in de boompjes leuk gedaan.

Geef een klikje op de fotogalerij alsook op de panoramafoto's.

Brugge 24-12-2021.

Goedemorgen, na een zeer rustige nacht. We waren gisteren nog even hier in de buurt gaan rondneuzen. Ja, inderdaad de winkels zeer kort bij, alleen een drukke weg oversteken maar voorzien van stoplichten,  alles wat je nodig hebt om te overleven. Wat we doen gaan nog géén idee. We zijn toch de fiets op geweest. Een klein rondje, rond Brugge de eerste inzichten opsnuiven. 

Was zeer druk met fietsers die kriskras en snel overal voor je doorvliegen, dat moet je gewoon zijn. Aan de Gentse poort zijn we begonnen. Hier moet je zelfs in het centrum op de fiets je mondmasker dragen vanaf 10.00 uur, dus hebben we midden centrum gemeden. 

Hier zie je wel nog vele oudje mooie huisjes in alle delen van het centrum. 

Hier heb je een fietspad, waarop molens de Brugse stadsvesten sieren. Waarvan we ervan eentje een foto hebben gemaakt de Sint Janshuismolen. En een paar flitsen van de andere gebouwen.

Ook nog veel natuur rondom de gemeente en fietspaden.

De camperplaats is nog niet vol, zeer rustig wel vele Nederlanders aanwezig die op het laatste moment besloten hebben naar hier te komen zeiden ze, ja hier kan je nog uit eten en drinken gaan hé lekker! Nog een hele kleine wandeling gedaan na het avondeten. Slaap wel. 

Brugge 25-12-2021.

Goedemorgen een fijne Kerstdag. Een lekker ontbijt achter de kiezen, voormiddag doen we het rustig aan. Na het eten zijn we vertrokken naar Damme een stadje met ongeveer 11.000 inwoners. Een tochtje door de polders en een stukje aan de Damse vaart. Damme zelf bestaat uit zeer veel restaurantjes,  amai daar kan je zeker de € -tjes kwijt. 

In de polders zag ik een torenvalk hoog in de boom zitten en heb de lens eens getest we stonden er nog een stukje vanaf zoals je op de eerste foto zien kan dan met de lens gewerkt op dezelfde afstand. Volgens mij goed gelukt?

Even verder zagen we, van ver 2 verdwaalde ooievaars, snel de camera niet dat ze wegvliegen, en ja gelukt! Maar kou hadden ze zeker.

Het was fris op de fiets maar droog. Nu een panoramafoto.

Verder door de polders gefietst en ook eens gespeeld met de kleuren instellingen.

We fietsen terug naar Uize Maxx want ons ventje moet ontdooid worden.

Brugge 26-12-2021.

2 de Kerstdag. Weeral een goedemorgen, amai CORONA, gelukkig zitten wij met ons 2-tjes rustig in Uize Maxx en hebben we verder niks of niemand nodig. Pfffffffffff  vele Nederlanders die vegen echt overal hun voeten aan sommige Belgen ook hoor, zonder mondmaskers de toiletten op, de douches in, honden los enz ..... De grenzen mogen dicht hoor! 

We hebben voor mijn doen een hele wandeling gedaan, naar de verse bakker die in St. Kruis open was. De rest van de dag geluierd, moet ook kunnen. 

Brugge 27-12-2021.

We zijn bij het eerste lichtpuntje vertrokken op de fiets.  Maar van fietspaden hebben ze ook hier géén kaas gegeten! Lang leve Limburg. We hebben alles gehad, zand, kuilen, stenen, kasseien, asfalt, grind en slijk amai. Een zware fietstocht van 32 km een pijnlijke affaire voor mijn schouder, lang leve reflexspray.  Door de polders en vergezichten. Een kasteel volledig leeg, de kelder wordt midden in de natuur als cafetaria gebruikt. Hoort hier eigenlijk niet thuis zeiden de buren.

Lamp uit, namiddag rust. We zouden wel nog naar de winkel willen geraken. Zijn er intussen veel mensen vertrokken. En er komen weeral nieuwe binnen.

Brugge 28-12-2021.

Goedemorgen, ja, de winkel nog gehaald gisteren, kunnen we weer even vooruit! Voor vandaag is er niet veel goeds van weer aangekondigd. We zien wel wat we doen gaan. Niks gedaan wat een weer, dat hebben we nog nooit meegemaakt, maar echt heel de dag regen, veel wind dan zon, maar niet genoeg tijd tussen om erop uit te gaan.

Brugge 29-12-2021.

Ja, het lijkt erop dat vandaag hetzelfde weer worden gaat! Tja, dan moeten we er maar het beste van proberen te maken. Zal wel één keer ophouden zeker? Heel vroeg naar de bakker en net voor de regen terug binnen. We zijn een paar dagen gaan bijboeken, dan kunnen we op dezelfde plek blijven staan. En duimen we op droger weer.

We gaan de vélo op, zou een paar uurtjes droog blijven, zou graag het huis nog eens zien waar we geweest zijn 18 jaren geleden, met het 50 jarige huwelijk van mijn ouders, Huyze Lanchals in de Peerdenstraat. Is een prachtig huis om met een hele familie naartoe te gaan midden in het centrum en toch zeer rustig. Is nog steeds te huur. Het huis met de bruine stenen en 2 garages.

Het is nu 15.00 uur en het is niet meer te doen om doorheen Brugge te fietsen, een massa mensen, die wij mooi ontweken hebben. Daar is echt géén lol aan. Lang leve corona. Op elkaar gedrukt in de chocolade winkeltjes niet normaal. 

Kijk eens hoe mooi, eenzaam en allen op het water.

Genoten van alle moois, nu terug naar Uize Maxx. Eten klaar maken en rust. Tot ..... 

Brugge 30-12-2021.

We naderen het einde van een bewogen jaar. Vele gebeurtenissen die niet fijn waren. Maar iedereen zal zo wel iets eens meemaken. We gaan de vélo op, toch even proberen er is veel wind op dit moment. Het was een kort maar pittig ritje. En plaatselijk zeer vuil. De fietsen zien eruit amai, die krijgen een groot onderhoud bij thuiskomst. De vogels spelen in de wind. 

Het mooiste stuk fietspad tot nu toe.

Vanavond lekkere frieten gegeten en nog buiten ook, heeft 2 dagen geduurd eer we een goede gevonden hebben die nog open was. Gesmaakt dat die hebben, heerlijk. Ze hadden de eerste prijs gewonnen in deze provincie. Proper ongelooflijk,  je kan het vergelijken met de Frietboetiek. 

Brugge 31-12-2021.

De laatste dag van dit jaar, de laatste fietstocht van dit jaar, de laatste foto's van dit jaar. En zo gaan we weer verder naar een nieuw jaar. Was een fijne tocht met zelfs de zon af en toe.

Fietsen door de akkers, bossen. De grot van O. L. Vrouw van 't Veld gelegen in een bos, mooi onderhouden en druk bezocht door wandelaars en fietsers. We wilden een kaarsje branden maar dat ging niet, alle kaarsjes waren aangestoken. Raar.

Een eenzame koe in een weide. Vuil en nat aan een verlaten boerderij. Zo fietsen we terug naar Uize Maxx.

Brugge 01-01-2022.

Wij hebben het rustig gehouden gisterenavond maar dat kan je niet zeggen van de buurt, er is aardig geknald geworden.  Maar bij deze onze wensen voor iedereen die hier lezen komt!

Wij beginnen het jaar zoals we zijn geëindigd, rustig en een kleine tocht op de fiets.  De middeleeuwse kraan opgeknapt door leerlingen. De indrukwekkende kraan werd opgeknapt door de vijfdejaars houttechnieken van het VTI Brugge. Door de polders over een nogal lange fietsbrug over een snelweg.

Verder door het domein Polderwind, is gelegen midden in de polders, tussen badstad Blankenberge en kunststad Brugge. Je kan er ook overnachten in het hotel tussen de natuur gelegen. 

Wat een weer het werd bloedheet in Uize Maxx. Niet normaal velen zaten buiten in een zeteltje. Hier ramen en deur open. Na het eten nog een kleine toer gewandeld maar mijn benen zijn niet mijn beste vrienden vandaag en de nieuwe binnenkomers bekeken allez hun campers toch. 

Brugge 02-01-2022.

Goedemorgen, het ziet er maar raar uit buiten in de hemel. Maar we gaan er toch even op uit! Dat hebben we dan gehad en neemt niemand ons af. Alle wolken zie je hier op een paar uur, maar wel droog gelukkig.

Op zondagmorgen is er vergadering in het kasteel.

We fietsen verder door het bos, met vele waterpartijen.

Het Kasteel Koude Keuken is een kasteel in de tot de West-Vlaamse stad Brugge behorende deelgemeente Sint-Andries. De laatste is het omwalde en gerenoveerde Kasteel van Tillegem en is gelegen in een uitgestrekt kasteeldomein met park aan de rand van Brugge.

Heel het veld bijna leeg toen we terugkwamen. Velen die terug werken moeten gaan. En verschillenden Fransen zijn nog binnengekomen.

Brugge 03-01-2022.

Het zou voormiddag droog blijven. Gewinkeld moet er ook worden gedaan, wat ik mee had is bijna op,  ja als je dagen bijboekt kan dat niet anders, honger lijden gaan we nog niet doen. Door de polders gefietst, en zoals ik al eerder schreef de fietspaden, er zijn tietenmassages bij, kuiten spanners, allerlei spieren moeten worden gebruikt zeer vermoeiend voor de deze toch. En stukken over gewone wegen, maar rekening met de fietsers neen hoor, overal word er heel hard gereden ondanks de verkeersborden.

Brugge 04-01-2022.

Goedemorgen, het ging regenen dat het goot, maar tot nu toe niks, nada. Dus gaat het een luierdagje worden. Namiddag zijn we toch naar het centrum gereden maar met een taxi eens lekker lui geweest. Daarna een rit gedaan met de paardenkoets. Het is droog gebleven zolang we daar waren in het centrum. 

Mona de koetsierster en haar paard Zeno hebben ons een fijne rondrit gegeven met een hele toffe uitleg. Niet langdradig. Maar zo druk als het hier geworden is.  Een tussenstop om Zeno te laten eten en drinken. Ik vroeg aan haar of dat paard géén pijn aan zijn benen had op die kasseien heel de dag, neen hoor ze hebben ijzers onder hun hoeven. 

Daarna zijn we met de taxi terug gereden naar Uize Maxx, duur dagje maar dat mag ook eens.  

Brugge 05-01-2022.

Niet veel meer gedaan gisteren na het terugkomen. Vandaag onze echte laatste dag hier. Nog een een tochtje doen, niet te lang. Het is een jas frisser buiten. Gelukkig droog. Zo kunnen we alles droog inladen bij terugkomst. Uize Maxx zijn winterjas uitdoen zodat we dat morgenvroeg niet meer moeten doen nu is hij ook nog droog. Een leuke babbel gehad met de achterburen en nadien de overbuurvrouw.

Er was wind zat, amai. En de lucht klaarde ook op. Het blijft hier volstromen, en allemaal gele nummerplaten. De laatste kiekjes van ons verblijf hier.  

Brugge 06-01-2022.

Aan alle leuke dingen komt een einde. Wij gaan echt dik tegen onze goesting terug naar huis. Jammer maar helaas. Gisteren slecht nieuws gekregen, Douglas zijn pa was in ziekenhuis, maar is er niet beter op geworden. Afwachten wat er gaat gebeuren. 

We zijn veilig en wel thuis, onderweg alle weer gehad,  vollenbak regen, zon Uize Maxx ziet eruit hij was zo mooi zuiver nog! Dan heeft Douglas ook iets te doen de volgende dagen. 

Ik hoop dat jullie hebben genoten van onze trip naar Brugge, wij alleszins wel.  

Tot de volgende uitstap.