We zijn weer klaar voor een ritje naar Overijssel- Nederland. Toen we van onze vorige rit zijn terug gekomen hebben we goed doorgewerkt aan Uize Maxx.  Dan naar de stalling met Uize Maxx. De auto onder handen genomen, nieuwe banden, winter nazicht moet ook gebeuren hé. Douglas moet ook nog eerst op controle en dan op naar de wijde natuur.

Dit jaar hebben we besloten weg te zijn hier met de feestdagen, al die drukte hebben we echt niet meer nodig. We houden van de rust en natuur.  We gaan vertrekken op zondag 23 december en komen pas volgend jaar terug.

We gaan naar de camperplaats: Bentelose Esch in Bentelo. Waarover we alleen maar goed gehoord hebben. We zijn in blijde afwachting.

Bentelo is een dorp in de gemeente Hof van Twente in Overijssel. Is zo een 230 km van ons kleine Bree gelegen.

Bentelo 23-12-2018.

Iets later vertrokken en dan ook nog in 2 keer. Ja, ons ventje was het belangrijkste vergeten, zijn portefeuille. Dus terug zonder lukt dat nooit. 2 de poging,  goede poging we zijn weg. Heel fijn kunnen rijden géén verkeer, en droog weer. 15 km voor aankomst regen jammer maar helaas. Welkom geheten door John, een gezapige man, ook net als wij een beginneling. Hahahaha. Hij heeft alles mooi uitgelegd waar alles was. Rond 14.00 uur  kwamen 3 Belgen op rij en een paar Nederlanders erbij. In de namiddag is Irma de eigenares ook even goedendag komen zeggen. Ook i.v.m. met de broodjes voor ons,  wegens mijn allergie moeten we géén bakker meer zoeken gaan. Je kan een klikje geven op de foto's van de galerie dan worden ze groter.

Bentelo 24-12-2018.

Goedemorgen, redelijk goed geslapen voor de eerste nacht. Heerlijk kopje koffie en even naar buiten een paar foto's maken. Dit is de ruimte om te gaan buurten in de kantine met een hele mooie ingerichte keuken, of naar de douche en toilet te gaan, je kan zelfs je was hier doen. Alles heel mooi versierd.

We zijn een klein tochtje gaan doen hier in de buurt, niet zo heel ver. Kijken waar de winkel enz was. Lekker avondeten. De pyjama op tijd aan en samen een lekker glaasje gedronken meer moet dat niet zijn.

Bentelo 25-12-2018.

Goedemorgen allemaal, het is Kerstdag waarmee wij persoonlijk niet veel voeling meer hebben vandaar onze rit weg van Bree. Hier is er vanmiddag een brunch ook daar doen we niet aan mee was ook géén verplichting. Is voor mij veel te druk en qua eten een heel gedoe wegens mijn allergie dus het zekere voor het onzekere maar nemen. Namiddag zijn we gaan fietsen naar Goor. Goor is een stad en ligt in de hof van Twente. Was er zeer rustig. Ook mooie fietspaden. Wel was hier de Jumbo open, awel ben er even binnen gelopen druk amai ............... en ja Arie, 2 Moorkoppen gekocht.

 Ze smaakten heerlijk na zo een rit. De mensen waren al terug in hun campers van de brunch. Douglas is aan het knikkebollen. Dus kan ik pennen aan onze website.  Nadien eten gemaakt en er een rustige avond van gemaakt.

Bentelo 26-12-2018.

Goedemorgen allemaal, het is nog pikkedonker buiten. Maar wij gaan eerst ontbijten de koffie is vers gezet dus die zal smaken. Hier gaan ze vanavond samen ergens uit eten  was op reservatie, dan komen ze de mensen ophalen met een busje. Nu maar hopen dat die zogezegd diervriendelijke mensen hun honden niet meer in de camper laten. Die hebben me toch gejankt gisteren middag, dat gaat door merg en been, moesten ze verbieden. Tegen een dame heeft Douglas het gezegd ja, ik weet dat hij niet graag alleen is was het antwoord. Wij gaan vandaag de fiets op hier heeft het nog niet gevroren. We fietsen naar Delden. Is een kleine stad hier niet zo gek ver van hier.

Mooie fietspaden, over de sluis van Delden maar ook moeilijke brug haha, krijg daar je fiets maar tegen omhoog een moeilijke bevalling wij zijn er rond gereden. We zijn ook naar het kasteel van Twickel gefietst is een rijksbeschermde historische buitenplaats met 81 complex onderdelen vlak bij Delden in de buurtschap Deldeneresch. Het omgrachte kasteel vormt het centrum. Je kan op het hele domein rondfietsen in de kasteeltuinen.

We waren netjes op tijd terug,  we waren net binnen en er viel regen die niet voorspeld was, wij gegeten en even platte rust. 

Bentelo 27-12-2018.

Heerlijk geslapen, goedemorgen. Vandaag fietsen we naar Haaksbergen. een klein dorpje.  Maar wel een met heel veel winkeltjes voor de liefhebbers, ook de grote Jumbo, AH enz. Hier moeten we nog eens naartoe komen. Verderop is er een groot natuurgebied maar dan mag het toch iets warmer zijn.  Bij het terugkomen, was er koffie ontvangst in de kantine we hebben gelachen met onze Nederlandse buurman Walther, de Belgen waren vertrokken. Staan nu nog met een paar Nederlanders. Hebben ons verzet naar een plekje in de hoek. 

Nadien onze broodjes opgegeten is echt een luxe die liggen iedere dag klaar voor ons. 

Bentelo 28-12-2018.

Goedemorgen, hier in het hoekje is het  fijn om te staan zeker nu een hele bende andere campers op komen rijden. Die hebben allemaal ingeschreven voor het nieuwjaarsfeest. Maar daar hebben we weinig last van. Maar wel weer van mensen die hun honden niet onder controle hebben. Dan sta je daar als goede eigenaar die er alles aan doet om het proper te houden, jammer.

We hebben vandaag een echte luierdag wat rond de deur gewandeld en voor de rest niet veel verricht.

Bentelo 29-12-2018. 

Goedemorgen, het is niet zo koud buiten alles netjes droog. Ons ontbijt zit al achter de kiezen. Voormiddag een klein tochtje want met die lagere temperaturen is mijn lichaam sneller vermoeid op de vélo, maar het is en blijft mooi buiten.

Weer géén foto's is niet zoveel te zien alleen puur natuur en nu lijkt alles hetzelfde. Nadien met Lotty en Walther samen in de kantine gaan buurten wat hapjes gesmuld bij een lekker wit wijntje. Nadien terug naar Uize Maxx een lekkere soep gegeten met boterhammen  de rest is voor morgen teveel is teveel en we waren weeral verzadigd. Ik lag vroeg op bed was uitgeteld zo moe van al dat getetter hahahaha en drukte. Maar het was gezellig dan heb ik dat ervoor over.

Bentelo 30-12-2018.

Goedemorgen, wat een nacht amai zeg, regen, storm wat deed het lelijk. De dakramen dichtgedaan dat risico kan je dan niet nemen om ze open te laten staan. Ontbijt zit achter de kiezen.  Lotty bracht de broodjes wat een luxe zeg. Op de vélo via Delden naar Hengelo. Weer géén foto's, we zitten te ver van de natuurgebieden verwijdert. Wel eentje van in het centrum. Van de vijf bronzen beren.

Bentelo 31-12-2018.

Goedemorgen op de laatste dag van het jaar. Morgen nieuwe wetten, maar ook nieuwe kansen. Neen niet om gek te worden maar om weer leuke ritten te gaan uitzoeken. We gaan vandaag naar Diepenheim fietsen, hopen dat we mooie foto's kunnen maken. Op weg naar ginder.

We fietsen door het centrum naar het kasteelhuis van Diepenheim. En is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 180 ha en is vrij toegankelijk voor wandelaars. Je kan er ook gaan rondfietsen. Deze 2 schapen verwelkomde ons ja het zijn echte ook al lijkt het er niet op.

We fietsen verder naar het Huis Nijenhuis.  Zowel het huis als de bijgebouwen worden privé bewoond en zijn niet voor publiek opengesteld. Het landgoed is bijna 200 ha groot en is opengesteld voor wandelaars. Tuin en park zijn in 1888 aangelegd naar het ontwerp van Hugo Poortman.  Huis Nijenhuis is o.a. opgenomen in de Zes kastelen Fietsroute Diepenheim en de Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente. Wij hebben er maar 2 gedaan.

Wat wordt er hier geknald met vuurwerk midden op de dag niet normaal, je schrikt telkens als zo een kanon afgaat. Is Carbidschieten zo noemen ze dat hier, is géén vuurwerk maar het knalt wel. Deze foto heb ik gepikt om jullie een idee te geven hoe ze dat doen. 

Wij gaan zo dadelijk oliebollen eten vers van de pers of appelflappen allez Douglas, Lotty en Walther die worden hier voor de camperaars gemaakt mits een kleine vergoeding, is een Nederlandse traditie.  Was goed druk daar, met glühwein die maakte ze met amaretto nog nooit van gehoord hij smaakte wel zo te zien. 

Wij zijn op tijd terug gegaan, heb avondeten gemaakt terwijl we aan het eten waren was Lotty daar ze had 2 leuke foto's voor ons, afgeprint en klaar amai was zo mooi nogmaals dikke merci. Nadien de afwas en alles dicht gedaan, voor een hopelijk rustige avond.

Bentelo 01-01-2019.

Goedemorgen iedereen, de beste wensen voor het nieuwe jaar een hele goede gezondheid en heel veel veilige km met de mobilhome.  Niet veel geslapen, wat een herrie schandalig vinden wij het tot 5.00 uur hebben ze liggen vuurwerk afschieten. Daar konden ze vele armen eten van geven deze dagen. Op de camperplaats zelf was er géén dus de eigenaar kan er niet veel aan doen dat de buren doldraaien hé. Wij gaan wat opruimen en poetsen vandaag, ja op 1 januari morgenvroeg rijden we naar Gelderland.

Bentelo 02-01-2019.

Vandaag een rijdagje vanmorgen was Lotty er om ons uit te zwaaien lief hé. Dan rijden we naar Lathum is een dorp en voormalige bannerij in de gemeente Zevenaar, in de Nederlandse provincie Gelderland.  Het ligt aan de weg van Westervoort naar Doesburg. Tevens ligt het dorp aan de rivier de IJssel en tussen en de Lathumse plas. Op naar

Lathem 02-01-2019. 

Camperplaats: Jachthaven 't Eiland.

 Goed aangekomen heel rustig overal op de baan.  Nadat we eerst inkopen zijn gaan doen en gas gaan tanken, kwamen we aan. Alles eens goed bekeken. Kwam een man zeggen de havenmeester heeft vakantie. Maar wat we moeten hebben is er we kunnen overal bij alleen geen fris water en wifi. En wel een mooi zicht vanuit Uize Maxx we staan helemaal alleen, en dan die rust.

Een kleine wandeling over de dijk naar het centrum Giesbeek gedaan, 1.3 km heen en 1.3 km terug.  Net achter de mooie molen " de windkorenmolen De Hoop" de wieken waren draaiende ligt een spar zeer mooie verzorgde winkel. Je kan er ook uit gaan eten is een klein restaurantje 't Muldershuus.

Een rustige avond gehouden. Morgenvroeg gaan we fietsen naar Arnhem. Douglas wil het monument zien .

Lathem 02-01-2019.

Een rit naar Arnhem. Is geen plezier aan in zo een drukke stad rond te fietsen. Dan kan je beter op een zondag dat doen. Of als je goed wandelen kan te voet. Maar we hebben waarvoor we er wilden zijn. 

Bij het terugkomen aan Uize Maxx, gegeten. en we besloten vandaag hier nog te vertrekken. Zo zonder een havenmeester voelde het niet zo goed aan. Er liep van alles rond. Dus gekeken naar waar we nog niet geweest waren. En ja snel al iets gevonden. Alles netjes terug vastgezet en op weg naar. 

Vianen 03-01-2019.

Camperplaats Ons Plekske. Vianen is een dorp in de gemeente Cuijk 3 km verder gelegen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hebben we ook al veel goeds over gehoord dus eens gaan kijken hé. Frans heette ons welkom en leidde ons rond. Nadien is Francien ook even erbij gekomen. We staan hier met 4 mobilhomes. Zeer rustig. Ieder heeft een opstapje waarop je, je matje kan leggen heel leuk bedacht en makkelijk.

Vianen 04-01-2019. 

Goedemorgen, heerlijk geslapen voor mijn normen.  Het regent nu een beetje zou voor de rest van de dag droog blijven. Dus even afwachten. Ja, we kunnen gaan fietsen. We rijden naar: De Kraaijenbergse Plassen die vormen een uitgestrekt plassengebied van ruim 400 ha. De plassen bevinden zich in de gemeenten Cuijk en Grave in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De plassen zijn sinds 1968 ontstaan door de winning van industriezand, grind en klei. Een fijne rit gedaan. Mooie natuur.

Mijn benen zijn mijn beste vrienden maar niet vandaag, zal van de vermoeidheid zijn hoop ik. Namiddag rust en wat luieren.

Vianen 05-01-2019.

Goedemorgen zeggen we wederom. We fietsen vandaag naar Cuijk. De hoofdplaats van deze gemeente, het dorp Cuijk, ligt aan de westoever van de Maas en 15 kilometer ten zuiden van Nijmegen.  De huidige gemeente Cuijk is bij de gemeentelijke herindeling van 1994 gevormd door de voormalige gemeenten Cuijk en Sint Agatha, Beers en Haps. Een leuk ritje ernaartoe ginder ook de boodschappen gedaan vele winkels dus keuze te over. Foto hier beneden de oude toren van de Sint-Martinuskerk waarin Museum Ceuclum gevestigd is en 2 onbekende portretten.

Op de terugweg naar Uize Maxx kwamen we voorbij dit kunstwerk dat ooit tot de aarde zal terugkeren maar niet voorgoed zo schreef de ontwerper ervan.  

Nadien even gaan rusten bij de kachel met de nevenburen, Frans gaf een bokbiertje van de tap die moest op wij hebben beleefd dank je gezegd. Lusten het géén van beiden hahahaha. Dan eten gaan maken languit op de zetel. Tot morgen.

Vianen 06-01-2019.

Zo fris en monter na een goede nachtrust.  Dadelijk de fiets op. We rijden kris kras door allemaal kleine dorpjes. Ook een heel stuk langs de Maas,  met het veer van Middelaar naar Cuijk, dan zitten we een stukje in Gelderland en dan terug in Noord Brabant. Het weer viel goed mee. Bij aankomst aan Uize Maxx begon het een beetje te miezeren.

Intussen zijn er weer een paar camperaars vertrokken, ja er zijn ook nog mensen die werken moeten gaan morgen.  Hier ligt er eentje te knikkebollen. Dat moest ik nog kunnen. Na het eten nog even gaan buurten.

Vianen 07-01-2019.

Goedemorgen, denk het laatste ritje met de vélo deze week, want morgen zou het vies weer worden en 5 beaufort. Dan maar genieten nog vandaag. We fietsen door de natuur die is hier wel mooi met hier en daar waterplassen. De Oeffeltse Raam is een beek die een lengte heeft van 17,5 km en zich bevindt in de gemeente Boxmeer. 

Verder gefietst langs, Ossenbroek, Haps, De Vilt een plas water in de vorm van een halve maan. Met drassige oevers waar ooievaars af en aan vliegen. Je ziet dat hier flink gewerkt is. Dat was om de natuur een injectie te geven, ten goede. Verder langs de Maasvallei terug naar Uize Maxx

Tijd voor een lekkere verse kop paprikasoep. Heerlijk met dit weer, maar koud hebben we het nog niet gehad op onze 2 wielers.  Douglas heeft de kachel aangemaakt. Zijn nog nieuwe mensen bijgekomen zijn zich komen voorstellen. Wij nadien terug naar ons huisje. Eten op de tafel gezet. En in de avonduren heerlijk gesmuld van ja, ieder een chocoladebol. Ze moesten die maar niet zo lekker maken.

Vianen 08-01-2019.

Wat een weertje,  5 beaufort gelukkig staan onze fietsen al binnen in de garage. Vandaag laatste dagje hier van ons eerste tripje in het jaar 2019. Het is heel leuk geweest op elke plek waar we waren. Er wordt vandaag geluierd, opgeruimd, en nagebabbeld. De wolken van vandaag.

Vianen 09-01-2019.

Goedemorgen allemaal. Vandaag met Uize Maxx terug naar Bree. Het zou mooi weer zijn om te rijden. We zullen wel zien wat de weg ons brengt. Het heeft heel goed gegaan, met zon onderweg géén regen. Was fijn om te rijden. En ja we zijn weer thuis, de boel uitgeladen en nadenken ja diep nadenken naar waar met de volgende trip?