22-03-2020: Corona.

 Corona overrompelt ons land.

 We zijn veilig en wel thuis aangekomen met Uize Maxx we hebben toen een goede keuze gemaakt om niet langer in Nederland te blijven.  Want we waren niet meer de grens over geraakt, en Douglas had niet veel  spuitjes meer. Als je nadien het verloop van dat lelijke virus blijft volgen.

Op 24-03-2020: ging ons landje in Lockdown " light " zoals ze dat beschrijven.  Veilig en wel in eigen huis. Iedereen begon te hamsteren, de een nog meer dan een ander.  Veel rekening werd er toen nog niet gehouden met de medemensen.

 In België mogen we nog met één vriend gaan wandelen of lopen, tenminste als we in de buurt van onze woonplaats blijven. Dat maakte onze lockdown streng, maar niet extreem isolerend.  Vanaf 17 maart: bleven enkel de essentiële winkels open (voedingszaken, apotheken etc.) al de rest op slot arme middenstanders. En zijn alle niet essentiële strikt verplaatsingen verboden. Geen rondritjes met de auto. Blijf thuis. 

Neen blijf in uw kot!!!!!!! 

 Op 20 maart: besloot de regering om de grenzen grotendeels te sluiten. Dus niet meer naar Nederland, géén Jumbo de volgende weken, maanden? Al het niet-essentiële grensverkeer werd verboden. Zelfs wij met de vélo géén doorgang naar onze geliefde Laurabossen. Ook alles afgezet met grote betonlegoblokken.

Al deze maatregelen werden op 27 maart verlengd tot en met minstens 19 april en later nog eens tot en met 7 juni. Doe het zelfwinkels en tuincentra mogen opnieuw openen vanaf 18 april, mits de veiligheidsafstanden die ook gelden in de supermarkten. Waarmee de bloemenwinkels niet tevreden over waren! En gelijk hadden ze.

Voor alle mensen die zich in hebben gezet en nog dagelijks doen: Deze heb ik gemaakt en hangt hier in de  ingang, brievenbussen en op sommige ramen. 


Overal staat product om je handen en kar te ontsmetten zijn er ook die dat nooit doen. Maskers zijn nog niet overal verplicht hier bij ons. Wel bij de kapper enz. Tandarts hahahaha grapje.

Op 24 april: besloot de Nationale Veiligheidsraad:  dat stoffen- en fourniturenwinkels op 4 mei weer open mogen zodat ieder zijn mondmasker maken kan mits ze de afstandsregels respecteren. Alle andere winkels gaan op 11 mei: weer open ongeacht de grootte of sector.

Het zal een drukte worden, de Action staan tot op vandaag 10-06-2020 nog altijd files van mensen aan te schuiven om binnen te mogen.  Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf maandag 18 mei weer open gaan. 

Ja, mijn corona kapsel moest er ook af, maar dat viel dik tegen met zo een verplicht mondmasker op je gezicht. Ik kreeg het bloedbenauwd. Chapeau en hele dikke duim voor de mensen die dat iedere dag voltijds dragen moet.

Op 2 juni: mogen we naar de winkel in Nederland jabadabadoe op naar de Jumbo, en je eigen familie gaan bezoeken als je die daar wonen hebt. Maar géén terrasjes doen, en ja daar heb je het weer vele Belgen overtreden weeral de wet!  

 8 juni: mogen we in eigen land gaan rondrijden en overnachten met Uize Maxx,  maar wij blijven voorzichtig thuis. Mensen zijn zo ongeduldig, zo zijn er velen die alles aan hun laarzen lappen en toch vertrekken dat noemen wij egoïst tot in de kist. Die denken echt niet aan de veiligheid van andere mensen.

Horecazaken mogen op 8 juni ook de deuren openen en dan mag er ook weer gesport worden. Maar ook dat is niet zonder slag of stoot gegaan, jammer. Politie, ruzie, zatte toestanden. We gaan terug naar af als ze zo bezig blijven.

10 juni: vandaag gaat Uize Maxx naar de keuring dan is dat toch al in orde. 

15 juni: mogen we de grens terug over om te gaan logeren in de toegestane landen. Maar ook daar gaan wij mee wachten, veiligheid voor alles. Voor landen in de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland. Elk land beslist daar echter zelf over. 

De camperplaatsen staan nu al overvol in Nederland ook niet plezant, anders zijn er zeer velen al naar Spanje en Portugal of ergens anders maar die zijn nog allen in hun land.

Waar deze miserie eindigen gaat, niemand die het weet of kan vertellen, het zal nooit, maar nooit meer hetzelfde zijn.

Mensen hou U a.u.b. aan de regels er zijn zoveel familieleden, kennissen en vrienden overleden van velen onder ons ook wij hebben het mogen ondervinden.

Nog heel veel sterkte en goede moed voor allen die het gebruiken kunnen. 

P.S. Intussen zijn we maanden verder, en nog niet van de deur geweest. We zitten in de bubbel van ons 2- tjes. Jammer maar helaas. Ooit gaan we weer kunnen rijden. 

17 september: tot nu toe nog niet, het wordt overal erger. Dat risico gaan we niet nemen, onze gezondheid is ons meer waard.

Januari 2021

Eerst voor allen een fijn en gezond 2021.  Voor zover dat lukt, want velen krijgen toch zware noten te kraken. Wat is dat toch, mensen die niet horen, mensen die nooit iets lezen, we zijn bijna de hemel ingeprezen als het zo moet gaan? Wijzelf komen nog nergens ja, alleen bij de dokter, specialist, kinesist, ook voeding halen een keer per week, want een mens moet eten om te overleven. Veel beter is het nog niet geworden na bijna een jaar neen erger in onze ogen!  Mijn haar kan bijna in een paardenstaart. Douglas knip ikzelf.  Voor dit jaar zit er nog niets in om met Uize Maxx erop uit te trekken. Dus gaan we ons maar lui op onze zetel uitrekken! Tot later.

Goedemorgen op 07 maart 2021.

 We zijn bijna het jaar rond dat Uize-Maxx op stal staat. Wie had dat kunnen bedenken hé. Hier in ons landje is het niet te doen voor ons,  gisteren met de auto eens gaan kijken op een plaats overal ze staan bijna met de deuren tegen elkaar, om nog maar te spreken over het brandgevaar, brrrrrrr. Dus doen we ons nog maar tevreden, om hier te fietsen als het weer het toelaat ja, ijs in het water in Reppel aan de molen. 

Hou het veilig iedereen.

24 april 2021.

Goedemorgen kan je beter niet meer zeggen in zo een landje als het onze. Het is verschrikkelijk met corona. Het lost niets op, alles wat ze doen, is zonder nadenken. De regering speelt met de levens van de werkende mensen waarom? Wie zal het zeggen? Ocharme het medische personeel en verzorgende die zich kapot werken. Ook aan allen die ervoor moeten zorgen dat alles goed verloopt. Waarvoor om telkens nog minder moed te krijgen met al die maatregelingen. Kl ................ is het. En in juni- juli terug naar helemaal op slot! En weeral opnieuw het circus laten draaien.

Juni 2021.

Nog géén enkele rit gemaakt, ja eentje naar de keuring. 

Douglas heeft zijn inentingen tegen corona gekregen van Pfizer. Nu maar hopen dat het ook daadwerkelijk helpen gaat aan iedereen die ze hebben mag. Hier gaat het op en neer en om de beurt de lappenmand in. Ik heb zona gekregen ( gordelroos) wordt het ook wel eens genoemd. 

Juli 2021.

Douglas zijn ma is niet goed. Onderweg naar daar heeft hij een niercrisis gekregen. En zo op de spoed beland in Maaseik. Weer een steentje. De zoveelste.  Ze konden hem niet vergruizen en niet afhalen. Na een kleine operatie is er en stent geplaatst. Na een week op controle. Dan 2 dagen later gaan ze hem proberen schieten, en gelukt. Wat een opluchting. Toen het draaglijk was heb ik hem naar zijn ma gereden.

Op 18 juli op naar Genk verzorgingstehuis, zijn ma is helemaal niet goed. Het is bloedheet buiten, dus voor mij lukt dat helemaal niet! Na regelmatig contact te hebben met Douglas komt hij naar huis.

Hier is vanmorgen 19 juli 2021 om 1.00 uur mijn schoonmoeder rustig ingeslapen. Ze heeft gewacht tot Douglas naar huis was. Hij was net een half uurtje thuis. Ze heeft eindelijk haar rust gevonden. Slaap zacht Paula.

Oktober 2021.

Maanden verder, maar niks beter. Terug naar af!  Erger dan dit is het nog niet geweest. Hoe komt dat toch? Ja, ze zijn fout bezig zeker? En wij hebben niets te vertellen.

April 2022.

Nog altijd is corona in onze buurt. zo is er maar één ding zeker,  heel voorzichtig te zijn! Wanneer kunnen we zonder problemen de grens over naar ons lievelingslandje?