Overdinkel 01-01-2020.

Een goedemorgen, eerst en vooral een heel gezond 2020 toegewenst, dat is eigenlijk alles wat een mens nodig heeft! Voor de camperaars onder de lezers heel veel veilige kilometers toegewenst.

Awel het zal ieder zijn meug zijn zeker met die knallen? Met die centjes konden ze de arme mensen onder ons of in de buurt een fijne dag geven. Blij dat het voorbij is! Ons laatste dagje hier. We gaan kijken of we nog even de fiets op kunnen, op dit moment 7.00 uur heeft het geijzeld buiten. Wachten tot het licht word. Anders word het opruimen een beetje poetsen ja, op 1 januari. Want morgen gaan we rijden. En het is opruimen geworden.

Overdinkel 02-01-2020.

Goedemorgen. We rijden eerst naar Neede naar Camperpassie, in verband met de winterjas van Uize Maxx. Wij waren er zeer blij mee toen het pakket thuis aankwam maar diep ontgoocheld na het eerste gebruik ervan in de nacht. We hadden veel condensatie op de ramen en toch wind binnen wat ik maar niet begrijpen kon, na te hebben gemaild wilden ze wel een oplossing zoeken. Ze hadden vrij met deze dagen. Maar ik ongeduldige Thomas googelen, nu lag dat zo een 40 km van ons vandaan waar we stonden, dus eerst naar daar gereden eer we naar Dalfsen reden wel een stukje verder maar alles voor het goede doel. Wat blijkt nu zit er best veel taalverwarring tussen Nederlands en Vlaams. 

De deze, ikke dus, had een beschermhoes XXL van Hindermann gekocht maar dat houd niet in, dat hij tegen de koude en wind is alleen om te beschermen voor op een stalling enz. Je moet het maar weten. Nu is het de Thermo Lux raamisolatie Hindermann + Winterrok Hindermann Thermo Lux duo Fiat Ducato geworden waarvan de voorruitbescherming open kan. Schatten van mensen we moesten wel bijbetalen maar is ook een duurdere versie meer dan normaal hé,  maar kregen ons geld terug van de andere. We kregen zelfs koffie aangeboden die we niet hebben aangenomen zijn niet zo een koffieleuten. Heel blij zijn we weer terug vertrokken.

Dan rijden we door naar Dalfsen. Dalfsen is een ook een gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel. Camping Starnbosch beschikt over diverse plekken voor kampeerders met campers op de camping of op de camperplaats met evengoed de voorzieningen die je nodig hebt!  Na een mailtje zijn we er welkom. Robbin heeft ons verwelkomt we mochten staan gaan waar we wilden. Het zwembad is wel gesloten vanaf november jammer. Zeer rustig om te staan. Eerst gegeten. Daarna een kleine toer gedaan op dit grote domein. Ouders en of grootouders met kinderen kunnen hier naar hartelust spelen als het weer buiten beter is.

Zijn nog een paar campers bijgekomen, je kan hier ook huisjes huren. Ze waren allen met de nieuwjaar bezet. Net nog een koppeltje aangekomen voor het huisje achter ons. Hier zit het eten erin en ja, den Douglas heeft zichzelf denk ik bij het vuil gegooid, zie hem nog niet terug of aan het lu.........? Na een tijdje was mijnheer terug de afwas was gedaan. Een hele rustige avond.

Dalfsen 03-01-2020.

Goedemorgen, na lange tijd weer eens heerlijk geslapen. Zelfs Douglas zei het. We gaan nog even afwachten als het licht word buiten wat we gaan doen, zou een beetje regen komen zeggen ze. We hebben de wandelschoenen aangedaan en gaan hier tegenover het bos in. Een zeer groot bos met vele wandelpaden voor de liefhebbers onder ons ook met heuveltjes die hebben wij links laten liggen. Wij hebben een klein toertje gedaan. Net op tijd terug voor inderdaad de regen. 

Het eten op tafel gezet, lekker koffietje erbij en smullen maar. Geen fietsweer vandaag, dan maar de regenkamer in. Heerlijk warm eten gemaakt de afwas en de zetel op! 

Dalfsen 04-01-2020.

Goedemorgen, weer goed geslapen,  het ziet ernaar uit dat we onze vriendinnen nog eens kunnen uithalen. Geen gevaarlijke toestanden meer van vuurwerk en droog weer. Ben benieuwd wat er op ons pad komt. een trip gedaan was wel veel wind. Foto's vanaf de uitkijktoren Vechtdal. Mooie natuur met vele vergezichten ik ben de 90 trapjes en 18 meter hoog niet opgegaan. Brrrrrrrr met mijn hoogtevrees niet te doen.  De Zwevende Kei is te vinden vlakbij het station van Dalfsen. Het werk bestaat uit een grote zwerfkei die balanceert op een brokstuk van een klassieke zuil.

Bij het terugkomen aan Uize Maxx was er veel volk. Wat zou er zijn? Vandaag blaastreffen zelfs dames doen eraan mee, het Open kampioenschap midwinterhoorn blazen in Dalfsen bij partycentrum Het Boskamp,  net naast de camperplaats. 

Er gaan naar schatting zo'n 60 blazers aan deelnemen. De jury zit in een gesloten ruimte en hebben geen zicht op de blazers. Zij weten dus van te voren niet wie er blaast, dit om een zo neutraal mogelijk beoordeling te geven. Ook op deze dag is er een demonstratie midwinterhoorn maken. Er zijn er ook wintergerechten verkrijgbaar zoals balkenbrij, snert en glühwein.  Zijn ook vals blazers bij amai.

We verwachten onze vrienden van Friesland.  Wat blijkt zie ik de auto in plaats van hun camper, jammer. Beetje ontgoocheld, maar Lotty had er géén zin in om nu te camperen wegens te koud kan ik inkomen niet iedereen houd ervan.  Zijn samen naar het centrum geweest en een hele leuke namiddag gehad. Heb zelfs nog een mooie trui gekocht en ja aan 50% wat me niet snel lukt! Nadien nog eten op tafel getoverd en de pyjama aan. Lekker luieren. Tot morgen.

Dalfsen 05-01-2020.

Goedemorgen, vandaag terug de vélo op.  Naar Lemelerveld echter ligt het dorp Lemelerveld in de streek Salland. In het dorp spreken veel inwoners daarom ook het Sallands dialect. Maar het zal brood uit de vriezer moeten halen, de bakkers zijn  hier gesloten op zondag.  Een prachtig fietstochtje geweest, hierbij de nummertjes, vanop de camperplaats links wegrijden. 82-84-94-96-35-71-99-98-95-93-81-82 ongeveer 28 km. Zeker de moeite om te doen! De ooievaar is ook nog in het land die is niet vertrokken naar warmere oorden, maar koud is het hier nu ook niet. 

Heel glooiend het landschap alsook op de fietspaden. Ook een mooie MTB route waren er al velen aan het rijden neen geen wedstrijd.

Maar nergens een levend dier te bespeuren in de bossen, alles is verjaagd geworden volgens ons door de luide knallen van het carbid en dagen vuurwerk wat er zich heeft afgespeeld, jammer.  Verder wat aan deze site gewerkt.  

Dalfsen 06-01-2020.

Goedemorgen  Driekoningen vandaag. Ben benieuwd of dat hier ook te bespeuren valt. Niets gezien ervan. Maar onze fietstocht was ook een hele saaie zo mooi als het gisteren was, zo saai was het vandaag. 

Dus géén foto's. Met voor mij een pijnlijke affaire, de meeste straten in klinkers en dan in visgraat gelegd al die hobbeltjes amai voor mij een echte nachtmerrie. Blij terug aan Uize Maxx te zijn. We hebben nieuwe buurtjes bijgekregen, leuke babbel gedaan.

Dalfsen 07-01-2020.

Goedemorgen, onze laatste fietsdag hier in Dalfsen, wat jammer. Op tijd onze vélo op. Was een hele mooie rit. Prachtige natuur met mooie kastelen en andere dingen. Waterschapsbanken die ontworpen zijn door kunstenaars deze 2 tronen staan hier om te genieten van de vecht. Maar ook bij de Stuw van Vilsteren.  In 1999 rolstoel toegankelijk gemaakt. Ze maakt veel herrie met al dat stromende water.

Kasteel Rechteren is gesitueerd op een eiland in een dode rivierarm van de Overijsselse Vecht.Het is het enige kasteel in de provincie Overijssel uit de middeleeuwen dat bewaard is gebleven.

Landgoed Vilsteren is geen openluchtmuseum, maar een levend landschap met daarop een levende gemeenschap die beiden meegaan met hun tijd. Het is een particulier familielandgoed ondergebracht in een BV.

We fietsen verder door het glooiende landschap met prachtige paarden. Via de bakker terug naar Uize Maxx. Het was een heerlijk ritje. 

Jammer maar helaas moeten we morgen onze reis verder zetten met de neus naar België, de wereld is klein. De nieuwe buren kwamen vanwaar wij, morgen naartoe gaan. als dat géén toeval is? Bij aankomst zijn we gaan afrekenen bij Robbin. Namiddag aan de opruim beginnen, eten maken, lijstje voor de winkel morgen. We rijden naar de provincie Gelderland. Naar de gemeente Winterswijk ook in de Achterhoek gelegen. Na een mail gedaan te hebben want je kan er niet reserveren en ze hebben maar een paar camperplaatsen Camping Vreehorst.

Winterswijk 08-01-2020.

Goedemorgen, op naar Winterswijk, Uize Maxx zijn jas moet nog uitgedaan worden. Het regent een beetje nog eventjes wachten snel afdrogen en inpakken.  Wat een miezerige rit was dat. Aan de winkel gestopt. Aangekomen, de nodige uitleg van een dame op de receptie. De camperplaatsen zijn op één na leeg. Ze zijn echt niet groot en smal in de zomer zou ik er niet willen staan. Maar ieder zijn ding. Ze zijn nog aan werkzaamheden bezig. Hier en daar veel slijk waar ze fout gereden hebben. 

We hebben vandaag ook het zwembad uitgeprobeerd, de eerste keer na 12 jaar dat ik gezwommen heb, het water was echt goed voor mij lekker warm, en we hadden het alleen voor ons wat een zaligheid, proper dat het hier overal is, nooit gezien! Zal ik morgen hoop ik niet zo een pijn hebben als in ons zwembad in Bree dat is voor mij niet te doen! 

Moe van het baantjes trekken dat is ook terug opbouwen. Nadien een heerlijke douche lijkt wel een verwen namiddag. Zalig moe.

Winterswijk 09-01-2020.

Goedemorgen iedereen, awel een goed nacht gehad en de pijn die is miniem. Dus dat is perfect toch? Er zou weer regen komen vandaag. Dus gaan we niet op pad met onze vrienden maar naar het bad. Ja heerlijk gezwommen in ons privé zwembad heerlijk toch. Heel felle wind en af en toe regen dus blijven we lekker lui binnen.  Namiddag een wandeling over het domein gemaakt je kan hier op alle manieren komen slapen, een skycabine gemaakt in Engeland , een huisje, een caravan een glamping tent. Zeer rustig.

Winterswijk 10-01-2020.

Goedemorgen, volle maan amai die staat hoog had er een foto van gemaakt niet gelukt. Wat is me dat toch voor een weer overal, dit is toch echt géén winter. Dat de regen wegblijft en een beetje begint te vriezen dan kan je nog op de vélo. Dat is winter. Met dit weer is een winterjas te warm. Hier voormiddag ook weer regen, dus word het zwemmen, wel een luxe dat het kan.  We zullen moeten terugkomen, om alles hier afgefietst te krijgen. 

Awel heerlijk gezwommen, nu een lekkere kop verse paprikasoep. Namiddag een kleine fietstocht gedaan. Mooi centrum met vele winkels. Zijn meerdere campers bijgekomen, ze worden precies wakker. Vele Duitsers die hier komen. 

Winterswijk 11-01-2020.

Goedemorgen na een goede nachtrust. Wij gaan de fiets op, het heeft gerijmd net niet gevroren. Dan is alles zo mooi buiten, voor ons heeft morgenstond goud in de mond. We fietsen door de velden, weinig fietspaden hier veel zand wegentjes.  Heel zelden asfalt.  We komen voorbij de Berenschot's Watermolen waar je binnen kan eten en drinken. Verderop ligt een vergrootte Modderkruiper. Met ook een vistrap aan het bruggetje.  

Namiddag, lekker gaan zwemmen weeral privé.  Echte luxe. Eten klaargemaakt en de afwas zo is de dag goed gevuld. En veel bewogen.

Winterswijk 12-01-2020.

Goedemorgen,  veel wind. Maar nog droog tot 11.00 uur zeggen ze.  We zijn naar Aalten gaan fietsen, maar veel, hele smalle slijkpaden en met wortels brrrrr. Niet fijn en dat dan ook nog eens langs een beek met heel veel water, niet inrijden. Dus vanaf het centrum de GPS naar Uize Maxx gezet. Liever op de weg nu is het heel rustig, op zondag bijna géén enkele auto.  Dus ook géén foto's gemaakt. Via de bakker met verse broodjes terug naar huis. Net voor de regen thuis. Alles Duitse campers vertrekken, die  zijn allen gaan inkopen doen bij Obelink.  

Namiddag de laatste keer zwemmen ooooo wat gaan we dat missen, maar tja bij ons géén optie wegens altijd te koud water. Eten gereed gemaakt de afwas, de kaarten op tafel en de avond vliegt voorbij. Slecht nieuws, brrrrr een lieve kennis overleden door een ongeval papa van 2 kindjes, sterkte aan heel de familie en vrienden.

Winterswijk 13-01-2020.

Goedemorgen, onze laatste dag hier. Wat is deze periode snel voorbij gegaan. Nog nooit zolang weggeweest van huis. Maar we moeten morgen naar huis. Willen of niet. Een tochtje gaan maken, door de landschappen, maar ook hier géén dieren gezien. Het waterpeil is net als bij ons nog niet zoals het zijn moet. 

Het is is achter de kiezen, namiddag aan de opruim en poetsen beginnen moet ook gebeuren.

Winterswijk 14-01-2020.

Goedemorgen, wat zeg ik zo een weer vannacht we waaiden bijna uit bed. En dan die regen. Zal voorzichtig rijden worden op de baan. Dan rijden we maar iets langer dan anders, beter laat dan nooit. 

Tot de volgende uitstap van ons 2- tjes met Uize Maxx.