Zoutelande: 08-03-2020.

Goedemorgen aan alle lezers of volgers. We zijn heel lang thuis geweest. Maar wat een weer zeg! Helemaal géén winter voor mij geweest, zo jammer, had zo graag weggegaan met vriesweer. Maar met van die zware winden en veel regen kan je beter thuis zijn dan met Uize Maxx op stap te gaan. Maar we hopen het te kunnen inhalen en het niet te snel te warm word voor de deze. 

We wilden al zolang, sinds ik dat mooie liedje hoorde van BLØF en Geike Arnaert over Zoutelande ernaar toe.  Zoutelande is een dorp in de gemeente Veere in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen op het voormalige eiland Walcheren. We gaan naar Camping Weltevreden waar ze ook camperplaatsen hebben direct aan de duinen dat zal heerlijk zijn.  Hopelijk weg van de Corona.

Een mailtje vooraf gedaan om te zien hoe het werkt daar, we zijn van harte welkom. 

Maar voor mezelf een beetje pech. Ja, op maandag 2 maart goed gesneden in mijn duim. Met de buurvrouw naar de dokter. Douglas was met de andere onderburen naar het ziekenhuis. Tja, 1 komt nooit alleen hé. Vrijdag terug geweest maar is opnieuw geplakt was niet goed genezen. Maar de trip gaat toch door. Dan maar beetje behelpen. Voor aan mijn vriendin een mof gekocht, want kan géén handschoen aandoen aan die hand. Niet zo mooi maar wel een goede oplossing hopen we. 

Goedemiddag, na een tof ritje géén verkeer, mooi weer, volle zon en wel wind. Af en toe een raar gevoel. Zijn wij niet gewoon zoveel wind. Aangekomen aan de hefboom even op de intercom en kregen onze plaats meegedeeld. Plekje C 7 sta je mooi beschut achter hele hoge duinen en tussen hegjes afgescheiden.  Eerst de inwendige mens verwend. Zijn er velen weggereden. Maar ook nieuwe buren bijgekomen. Zijn 109 plaatsen, maar dat valt niet op.  Daarna een frisse neus halen, wat zeg je? Ja inderdaad amai wind, en nog eens wind maar wel heerlijk.  Uize Maxx zijn winterjas nog aan gedaan, stuk warmer binnen.

Voor de nieuwe lezers: klik maar op de foto's in de galerie om ze groter te zien.

Iets lekkers gedronken bij Fletcher. Nog mensen van As tegengekomen. Maar die waren met de auto op hotel. Wat een heerlijke lucht. Maar de trappen dat is een operatie op zichzelf als je dat niet meer gewoon bent. 115 treden omhoog, 129 naar beneden. En dat dan maal 2. 

Als we hier niet goed slapen, dan weet ik het ook niet meer. Plots draait de motor van de MH naast ons was me dat gaan ze nog rijden? We hebben even afgewacht na een 20 tal minuten zetten ze hem stil. Gelukkig maar!

Zoutelande: 09-03-2020.

Goedemorgen,  awel we hebben goed geslapen. We gaan fietsen naar het stadje Domburg. Er is veel wind maar dat is er hier altijd hoorde we net.  Douglas zag de buurman en vroeg hem wat er scheelde, tja de gas op, de MH wasemende aan en daarom zette hij de motor op. Zo werkt dat niet hé, is toch maar eventjes krijg je dan als antwoord. Domburg is een stad, sinds 1997 liggend in de gemeente Veere. Vele kleine straatjes je kan ook aan het strand geraken. Mooie zichten. 

Ook een monument van de Belgische commando's.  Ook mooie fietspaden tot daar en terug. Ons even gaan melden op de receptie want op zondag is die gesloten. Sandra vertelde nog een en ander. Ook dat en daar schrokken wij van, de prijs in 2021 zomaar met € 6 per nacht duurder word. Amai zei ik! Niet meer voor ons weggelegd dan. Jammer. Mijn mof aan het stuur amai dat is warm nooit gedacht, af en toe hand eruit.

Het weer is zeer mooi, we gaan na onze rust nog even de trappen doen, hahahaha, blijven oefenen zeggen ze. We hebben nu andere trappen genomen, maar de zichten blijven bijna hetzelfde wel een heerlijke lucht. Je ziet ook overal bunkers zijn er bij die je bezoeken kan als je er zin in hebt.

Terug naar  Uize Maxx. Eten maken en lekker luieren. 

Zoutelande: 10-03-2020.

Goedemorgen ...................... euh wat zeg je? We hebben bijna niet geslapen. Wind, wind, regen, en ze spreken hier dan nog niet van storm, ongelooflijk. Leek of we omkantelde. Zoveel lawaai en dan dachten we beschut te staan. Als die duinen er niet waren, was Uize Maxx gezandstraald. Fietsen zal er niet inzitten vandaag.

We zouden zoveel mogelijk gaan fietsen want we moeten vrijdag weg, dan is alles weeral gereserveerd. We zijn dus niet weggeraakt. Alles waait weg wat los staat. Zou nog erger kunnen volgens de buren.  Dan duurt een dagje heel lang. Hopelijk kunnen we vannacht wat slapen. 

Zoutelande: 11-03-2020.

Goedemorgen, om middernacht is de wind beetje gaan liggen, ons schommelbed staat terug stil en waterpas. Dus toch nog goed geslapen.  Even aankijken, om te gaan fietsen, zou nog een beetje regen vallen voor 9.00 uur. 

Vandaag naar Vlissingen met onze vriendinnen. Gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde ook op het voormalige eiland Walcheren. De havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. Prachtig fietspad naar daartoe. 

De wind valt goed mee vandaag om te fietsen rustig, maar denk dat je in de zomer hier goed moet oppassen op de fietspaden wegens de drukte.

De Gevangentoren op de boulevard in Vlissingen, is een overblijfsel van de Westpoort uit de 16 de eeuw. De toren die ook wel de 'Bomvrije' wordt genoemd. Kan je nu overnachten en eten.  Op de wandelboulevard in Vlissingen was voor Napoleon een belangrijke haven zie je nog vele kanonnen staan. En vele zeeschepen.

Terug aan Uize Maxx zijn er weer verschillende vertrokken. Wat ons hier opvalt is, dat er velen voor een nachtje komen, dan weer gaan.  Namiddag wilden we van de ene trap over het strand naar de andere kant gaan, was mis gedacht. Zo zie je dat maar dat we géén zee mensen zijn, het was vloed! Maar evengoed heeft dat zijn charme.

Zoutelande: 12-03-2020.

Goedemorgen, na zo een prachtige dag, een nacht om weeral U tegen te zeggen. Winden met rukwinden tot 90 km per uur. We gaan een stukje proberen of het lukt in deze wind te fietsen, één keer moeten we toch de wind in de rug krijgen.  We fietsen tot aan de Jumbo is niet zo heel ver lukt dat fietsen we door naar Middelburg. En we zijn verder gefietst het viel mee. Mooie natuur en ook weeral fijne fietspaden.

Doorheen het centrum gefietst, opletten nog eens opletten, die fietsen, links, rechts voor je heen alsof het niets is.  Een heel mooi centrum met kleine lieve straatjes, vele woonboten. Maar terug naar Uize Maxx was andere koek. Amai met windstoten tot 90 km per uur. Niet voor herhaling vatbaar maar we hebben het gehaald.

De fietsen binnen gezet, de deur moeten vasthouden anders kreeg we ze er niet in, ze waaide gewoon uit de klem. En we hebben liever géén stukken. Nadien heerlijk gaan douchen. Daarna heb ik een babbeltje gemaakt met een bejaard Duits koppeltje wat vooraan in een huisje logeerde.  Tijd om het avondeten klaar te maken, nadien alles goed opruimen, want we gaan morgenvroeg rijden.  Hier word het stikdruk in het weekend ieder plekje is verhuurd. 

Zoutelande: 13-03-2020.  

Goedemorgen, na een nog zo een winderige nacht niet voor herhaling vatbaar om hier terug te komen. Een dag is dat fijn, maar je kan de trappen zelfs niet meer zien zoveel zand waait erop. We rijden naar Kats vandaag, is een dorp en voormalige gemeente in het zuidoosten van Noord-Beveland, in de Nederlandse provincie Zeeland.  Het is een klein dorp waar veel kunstenaars wonen. Ze vinden hier rust en inspiratie voor hun werk. 

Parking Camping Weizicht waar ze ook camperplaatsen hebben. Charles gaf door dat we een plekje mochten uitzoeken zou op het moment niemand aanwezig zijn van hun, Hanneke was er ook niet. Na eerst de boodschappen te hebben gedaan,  zijn we aangekomen aan de camperplaats.

Niemand daar zelfs géén campers. Op ons gemak een plekje uitgezocht. Was beetje triestige blik maar al dat water wat er gevallen is daar kan niemand iets aan verhelpen. Er liggen overal matjes die je voor de deur leggen kan.  Je kan van hier op de weg de Zeelandbrug zien liggen. 

De Zeelandbrug (1965, aanvankelijk Oosterscheldebrug) is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. Hij verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland, en zorgt aldus voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant. Zo nu tijd om de inwendige mens te spijzen.

Namiddag een kleine fietstocht gaan doen ter verkenning van Kats wonen rond de 430 personen heel weinig dus is ook niks van voorzieningen wel mooie kleine huisjes en langs de dijk naar Colijnsplaat daar is er dan een spar en een bakker. 

Op weg naar Colijnsplaat staat een monument voor de Verdronken Dorpen in Zeeland ook een plaat  waarop de namen van 117 verdronken dorpen staan. 

Leuke kleine straatjes, en nog een beeld van Houwen jongens. Is een waar gebeurd verhaal.  In de rampnacht probeerden tientallen mannen uit het Noord-Bevelandse Colijnsplaat in de gierende storm met hun lichaam de vloedplanken in de coupure van de zeedijk op hun plek te houden. De balken stonden door de kracht van het almaar stijgende water op het punt te bezwijken. Door eendrachtig zo hard mogelijk ertegenaan te duwen probeerde de groep dit te verijdelen. De langste onder hen, die over de dijk heen kon kijken, riep bij iedere aanrollende golf: "Houen, jongens!"

Totdat er plotseling iets gebeurde wat iedereen in Colijnsplaat het wonder noemt: vanuit de haven werd het beurtschip Lead door de woedende wind opgelicht en in de lengterichting precies voor de coupure neergekwakt, waardoor het een golfbreker werd. De coupure bleef gespaard en Colijnsplaat werd in die nacht behoed voor een overstroming. 

Kats: 14-03-2020.

Goedemorgen, amai heerlijk geslapen hier, zonder zeeziek te worden. De vogeltjes fluiten al bij het eerste zonlicht. Carles is nog uitleg en documentatie komen brengen gisterenavond en vragen of alles oké is. We gingen bijna naar bed komt er nog een het erf opgereden. Eerst naast ons, niet goed nog maar een keertje naar een ander plekje. Je hebt altijd van die late mensen, die met weinig rekening houden, maar dat zal zo wel blijven. Dat lees je bij ons in de krant wel met al die hamsteraars in verband met de Corona. We zijn gaan fietsen rondom Kats, zeer mooi langs het water en weide natuur.

Maar zoals je kan zien ook met de nodige hindernissen. 

Bij de bakker gestopt, voor de nodige broodjes. En ze ons laten smaken ook! Beetje aan mijn site gewerkt en mijn duim verzorgd. Zijn er nog een paar bijgekomen. Hier het avondeten klaar, de afwas gedaan en nu ga ik de pyjama al aandoen heerlijk. 

Kats: 15-03-2020.

Goedemorgen, wat was me dat op het nieuws gisterenavond. De Belgen vernietigen nog liever hunzelf dan respect te hebben voor de buurlanden en er weg te blijven.  Heel Sluis vol. Egoïst tot in de kist!!!!!!!!!!!!!! Erg dat je dat van je eigen landgenoten moet schrijven! Ons laatste dagje hier op dit stukje landtong. We gaan naar Goes op de vélo. Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad Goes telt 27.865 inwoners en de gemeente 37.653 inwoners. 

We zijn er geweest met ons bomma die toen 80 jaar werd en graag een bootreis deed, toen heb ik voor haar een reis georganiseerd met de kinderen en kleinkinderen alles erop en eraan, wat was dat fijn alleen al om ons bomma te zien genieten. Maar al meer dan 30 jaren geleden. 

Een pittige rit. Wind op de neus tot ginder. Goes is mooi maar helemaal anders dan vroeger niks meer te herkennen veel nieuwbouw. De gedenksteen op de Zandkreekdam: Hier werd de dam gesloten 4 mei 1960 de dam is 830 meter. 

Bij het terugkomen aan Uize Maxx stonden er weer een deel te vertrekken, amper een nachtje, zou niets voor ons zijn. Lekker gegeten. 

Kats: 16-03-2020.

Goedemorgen, vandaag gaan we weer een stukje rijden, hier hebben we het gezien want groot is het niet. We gaan naar Stellendam is een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 3.490 inwoners. Stellendam ligt aan de Rijksweg N57. Vanaf grote afstand is opvallende witgeschilderde molen Korenlust aan de Molenkade van Stellendam te zien. Maar eerst de boodschappen, eten moet er zijn.

Naar: Camperplaats bij camping de Vlugtheuvel. Eerst langs de winkel. De zoon des huize heeft ons geholpen. De wifi is een speciale gebeurtenis. Moet je van houden. 

Nog een kleine fietstocht gaan doen, de kippen lopen in het dorp vrij rond. Een standbeeld Ter nagedachtenis van de slachtoffers die in deze gemeente verdronken ten gevolge van de watersnoodramp in februari 1953.  De wateren der zee roept en giet ze uit op de aardbodem, Heere is zijn naam.

Een rustige avond gehouden, we hebben zelfs nog niet gekaart. Zo vermoeid van de lucht na het fietsen. 

Stellendam: 17-03-2020.

Goedemorgen, heerlijk geslapen, muisstil is het hier in de nacht. We gaan de fiets op naar Dirksland ze hebben er zelfs een ziekenhuis. Via fijne fietspaden en open gestrekte velden met weidse zichten komen we aan in het prachtige natuurgebied:

Slikken van Flakee- Zuid wat zomaar 850 hectare groot is met heel veel wilde dieren. Ook nog nooit gezien, alle dieren samen, De Schotse hooglanders, Koningspaarden, reetjes, heel vele verschillende soorten vogels. Het water wat je ziet is nog van de overvloedige regen, hebben we ons laten vertellen door een man die in zijn achtertuin aan het wandelen was.

Als je zo wonen kan dat moet heerlijk zijn. In dit natuurgebied is er géén horeca, goed zo. Je kan naar Ouddorp of Goedereede gaan, of zelf iets meenemen. Maar zeker de moeite waard om er te gaan wandelen of fietsen.

Weer via grote velden, zelfs een immens groot golfterrein terug naar Uize Maxx.  Bij het terugkomen kennis gemaakt met de uitbaatster. Ze had de mededeling dat de poetsploeg van de sanitaire ruimtes hadden afgebeld wegens de Corona en deze zouden gesloten worden. Voor ons géén probleem, we hebben zelf alles mee hé. Avondeten klaar gemaakt, nog iets gelezen. En goedenacht.

Stellendam 18-03-2020.

Goedemorgen,

vannacht een mailtje ontvangen van BE-Alert. Uit voorzorg heb ik een mail gestuurd met de vraag van wat en hoe wat wij moeten doen omdat we al voor de crisis weg waren? Alles is zo dubbel.

Wij gaan dadelijk de fiets op, dat kan géén kwaad want dat mag nog steeds overal. We fietsen naar Ouddorp een badplaats op de kop van het eiland. Zeer mooi daar, heel gezellig stadje. Alles wat je nodig hebt, is er te verkrijgen.

Je kan daar heerlijk door de duinen fietsen, hebben we nog nooit kunnen doen. Echt tof. Bij het terugkomen aan Uize Maxx, nog géén mailtje ontvangen tja, dan blijven we nog even in de vrije natuur.  

Ons eten naar binnen gespeeld we gaan Uize Maxx zijn winterjas uitdoen.  Anders is hij morgenvroeg misschien nat van de condens en dat is niet fijn. Dan aan de opruim want ja we rijden morgen weer verder. Het is hier wel zalig en stil. 

Stellendam: 19-03-2020.

Goedemorgen, weer goed geslapen.  Nog géén antwoord gekregen, wat een service kan je dan zeggen van: ...................@health.fgov.be   dan moeten ze die adressen niet voorstellen voor mensen die met vragen zitten!  We rijden naar: Camperplaats de Groot in Giessenburg ook nog Zuid- Holland. Giessenburg is een dorp in de gemeente Molenlanden met alle winkels die nodig zijn om te overleven.  Gestopt onderweg om te tanken. En in de AH om inkopen te doen. 

We hebben een tijdje stil gestaan 17 minuten zag ik nadien op de site aan de Calandbrug, amai wat een zicht. Ze hing in de lucht en een schip zo groot het bekijken en wachten waard. De Calandbrug is een stalen hefbrug over het Calandkanaal in de Rotterdam-Europoort. De doorvaartopening van de hefbrug is 50 meter hoog en 60 meter breed. De Calandbrug werd officieel geopend op 6 juni 1969.

Verwelkomt door de zoon Sam die dat goed doet.  Villa Kakelbont is leeg ze lopen gewoon over het erf. Hier zijn we tot nu toe alleen. Vanaf de camperplaats kijk je over de weidelanden. Uize Maxx zijn winterjas nog een keertje aangedaan, want het zou terug wat frisser worden. Je kan hier ook zelfgemaakte jam en verse eitjes kopen.


We zijn toch nog een klein toertje gaan fietsen en nog een rolletje zelf hechtend verband gaan kopen bij de drogist. Want mijn duim moet toch nog een beetje beschermd worden nog een klein hoekje wat niet goed dicht gaat. Lekker gegeten, en rust!

Giessenburg: 20-03-2020.

Goedemorgen, de haan heeft zijn serenade gegeven vanmorgen, lang geleden dat we dat nog hoorde. We gaan een rondje de vélo op. Door verschillende kleine dorpjes Goudriaan, Langerak, en ja ook een Nieuwpoort. Gestopt bij de bakker. Weer mooie natuurbeelden.

Zeer vele molens die nog in dienst zijn, de magnolia staat overal in volle bloei een hele mooie boom. Wist je dat je deze blaadjes eten kan? Je kan er thee en siroop van maken. Of frituren en opdienen met bloemsuiker. Zelf ooit gegeten.  Gezond moe op tijd naar bed.

 Giessenburg: 21-03-2020.

Goedemorgen iedereen,  tja we hebben nog altijd géén antwoord van FGOV gekregen. Dus blijven we nog maar eventjes in Nederland. Wij persoonlijk vinden het in Uize Maxx en op de vélo veiliger dan thuis in een appartement met vele medebewoners. Een fietstocht gedaan maar een hele pittige. De wind is komen opzetten dus vele foto's zijn er niet gemaakt geworden.  Door kleine dorpjes en mooie natuur. Waren er verschillende die hetzelfde dachten dan wij. 

Nog wat boodschappen gedaan morgen is hier alles gesloten. Terug aan Uize Maxx heerlijk gegeten, dan heb je honger hé. 

Giessenburg: 22-03-2020.

Goedemorgen,  zondag vandaag we hebben besloten om toch naar huis te rijden. Nadat we gisteren, vele berichten op radio en tv hoorden en sociale media. Of dat een goed idee is zal zich naderhand wel uitwijzen. We stonden hier zalig met niemand last in de vrije natuur. Wanneer we dan weer terug weg kunnen met Uize Maxx zal andere koek zijn, met die duivel Corona.  

Zeer rustig om te rijden dat is het enige voordeel geweest!  Géén enkel probleem de grenzen zijn echt niet afgesloten voor de Belgen die terug met de camper naar huis rijden.  De politie was zeer vriendelijk. Dan nu maar aan de was en Uize Maxx morgen eens onder handen nemen.

Tot de volgende keer.