Halihallo ................we zijn er weer klaar voor. Nu zijn we sneller weg hé, als de zon maar niet te fel schijnt. Heerlijke tijd is dat nu voor ons. Dachten we, dien Douglas gooide alles naar de vaantjes zeggen wij hier. Op vrijdag naar de spoed met hem. Verdere uitleg geef ik niet, maar ze hebben hem op de kraamafdeling gelegd omdat er géén plaats was op andere kamers. Vandaar dat ik dit kaartje gemaakt heb. Ja hij is dus echt bevallen .....................

Dus even afwachten wanneer het dan wel kan. Jan en Marjan afgezegd gaat goed dit jaar zeg! Yes de goedkeuring gekregen van de specialist dat we weg mogen. Er zijn nog 3 prematuurtjes nagekomen maar dat voelde Douglas niet gelukkig.

We rijden naar Suawoude de Nederlandse naam, of Suwâld is de Friese benaming.  Is een dorp van de gemeente Tietjerksteradeel. In de Nederlandse provincie Friesland. 

Het ligt tien kilometer ten zuidoosten van Leeuwarden en ten zuidwesten van Burgum, op de rand van de Friese Wouden. Zo kunnen we daar, dan op de grenzen waar we al geweest zijn dit deel gaan af fietsen.

Bree 08-10-2019.

Goedemorgen, we zijn er klaar voor. Alles netjes ingeladen, ja ook de koelkast en diepvries. De tank vol en ook de gasflessen, want die zullen we wel af en toe nodig hebben om het warm te krijgen. Ook dit werd een zware bevalling, heel veel files, waren echt laat daar. Pas om 14.30 uur op de Camperplaats Suwâld aangekomen. Alles eens goed bekeken, we gaan niet op het gras staan. We hebben een beschut plekje uitgekozen een beetje uit de wind. En toch met zicht op de boten. De havenmeester komt straks langs staat er geschreven. De wificode staat op het infobord.

Ik ga het nog eens schrijven voor de nieuwe lezers onder ons: geef een klikje op de fotogalerij dan zie je de foto's groter alsook op de panorama foto's. Veel kijkgenot!

Na ons te hebben geïnstalleerd, hebben we een kleine wandeling gedaan. Heerlijk fris windje maar droog. Daarna gaan we aan het eten beginnen. Na de afwas een kaartje gelegd, het was redelijk rustig buiten. 

Suwâld 09-10-2019.

Goedemorgen, neen rustig echt niet! Ongelooflijk, zo een herrie van de brug die km's verder lag. Het leek of het heel de nacht aan het onweren was. Ik keek naar Douglas en die zei, ja we zijn hier weg. Marjan bracht de broodjes die roken heerlijk. Verteld dat we weggingen. We rijden verder, slapen moet je op een rustige manier kunnen doen, jammer maar helaas. We zijn verder gereden naar Nuis niet zover van hier zo een 40 km. Nuis is een dorp in de gemeente Westerkwartier in de Nederlandse provincie Groningen.

De Camperplaats: Het Knooppunt in Nuis.

We hebben eerst gemaild of we mochten komen, geen probleem Chris de eigenaar verwelkomde ons. Gaf de uitleg over van alles. Je kan hier zelfs schnitzel eten met Belgische Farm frieten. Heel grote plaatsen en weide zichten. Alles netjes onderhouden. Maar toen viel de regen met bakken uit de lucht. Veel is er niet meer gebeurd. Douglas is ook nog wat vermoeid.

Nuis 10-10-2019. 

Goedemorgen allemaal, toch al een stuk beter om te slapen hier. We hopen op een droge morgen, zodat we onze vriendinnen kunnen uithalen. We staan helemaal alleen dus een hele grote privétuin ter onze beschikking. Er is hier ook een heel kleine kantine waar je koffie en andere dingen kan nuttigen. Ook waar je mag gaan zitten moest je willen buurten.  

We gaan de fiets op over schelpenpaden, door de wilde natuur. Naar de overzet en ja, daar had ik Douglas willen zien draaien, maar dat viel tegen het was afgesloten waarom hing er niet op? Zou heel het jaar open zijn, dus eens stukje terug. De paddenstoelen komen ook hier en daar te voorschijn je ziet de dauwdruppels nog op het gras.

Na Douglas zijn middagdutje nog even gaan wandelen, maar voor mij ojeeeeeeeeee, mijn benen zijn echt niet meer mijn beste vrienden! Even over het Landgoed Coendersborg gewandeld. Bij de buren loopt er ook een huisdier in de tuin. Die wil ik niet tegenkomen op het fietspad. En kijk ze gaan hier ook beginnen aan het snellere internet. En er woont ook een kunstenaar in de buurt, kijk maar eens naar de oude boom hoe mooi die is uitgewerkt.

We waren net terug aan Uize Maxx telefoon van de zus van Douglas, zijn ma was niet zo goed, ze deed niets dan slapen. De dokter was geweest bij haar maar er was niks ernstig in zijn ogen. Om haar nog alle onderzoeken te laten ondergaan is ook géén optie. Ze word 90 jaar in 2020.  Na een natte avond op tijd naar bed.

Nuis 11-10-2019.

Goedemorgen na een hele stormachtige nacht. Wind? Moet die er nog zijn? We hebben er wel ooit gehad maar de deze doet de das om, regen maar niet veel. En het lijkt niet op te houden. Intussen is het al middag en nog steeds zo een stormweer. Even naar de verpleegster op de afdeling getelefoneerd het ging beter met haar, ze had toch gegeten en zat in haar zetel. 

Nu 14.00 uur is het nog niet droog geweest en veel wind, vervelen doen we ons niet. Ik werk op mijn lapje en maak mijn lijsten eens mooi op orde met een ander lettertype enz. Douglas is aan het lezen.  Naast ons staat een hele kleine camper die géén voorzieningen heeft, erg die kunnen helemaal niets dan op bed liggen en heel snel naar buiten om hun behoefte te gaan doen. 

Nuis 12-10-2019.

Goedemorgen, tot nu toe droog, maar heel veel wind geweest vannacht en regen. Dus de slaapdoppen aan, ben je toch even van deze wereld af. Hopen dat we de fiets op kunnen. Moeten toch even naar de winkel ons brood is bijna op. Morgen zondag is alles gesloten tot 13.00 uur rare uren.  We zijn er geraakt, dus uithongeren doen we niet. Cora, de dame des huizes kwam goedendag zeggen, chapeau deze dame werkt in de zorg dus de handjes vol. Je kan hier ook naar de B&B komen of het kleine huisje huren als je géén camper bezit. Kijken maar op de website.

Maar leuke foto's zijn er ook niet, want het was gemiezer van hier tot ginder en terug. Dan maar hopen op morgen anders moeten we nog eens terugkomen om de omgeving af te fietsen. 

Nuis 13-10-2019.

Goedemorgen onze laatste dag in Nuis. We gaan de vélo op vandaag. Rondje Leek. We willen graag het Leekstermeer zien. Het Leekstermeer vroeger ook  het Zulthermeer ligt op de grens tussen Groningen en Drenthe, ten noordoosten van Leek. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 335 ha. Het meer is vrij ondiep; nergens dieper dan anderhalve meter. Klaar voor de start. 

Ik zag mooie paddenstoelen staan en we kwamen erachter dat we het fototoestel vergeten waren, ik rijd even terug zei Douglas en de deze en je laat me hier helemaal alleen staan?  Het was gelukkig nog niet zover. Er stonden in de weide koeien, en die bleven maar loeien, ik ben dan verder gaan staan zodat ze me niet zagen, terwijl dacht ik maak ik met de smartphone een foto ervan. 

Dat was dan een vluggertje. Jeetje plots kwamen al die koeien op me afgelopen ik de fiets op en hoe harder ik reed hoe harder de koeien liepen. Ik zag een inham en een poort maar ojeeeeeeee ik kreeg ze niet open. Dan maar achter mijn fiets gaan staan, roepen, stampen, schreeuwen, ze kwamen alleen maar dichterbij. 

Niemand te zien, de radio opgezet maar ook daar gingen ze niet van lopen. Douglas opgebeld, maar die hoorde dat niet. Kwam er een loopster aan en de koeien begonnen te rennen weg van mij, gelukkig. Ze dacht dat ik bij die koeien hoorde neen mevrouw. Niemand bij de koeien? Oei dan lopen ze ginder naar de grote weg. Kan er niets aan doen, maar ik ben vlug de fiets op gesprongen en de richting naar waar we vanaf gekomen waren,  oooooooo daar was Douglas nog nooit zo blij geweest hem te zien . We zijn langs een andere weg gefietst misschien niet zo mooi maar ik wilde er niet meer naartoe!

Via Landgoed Nienoord een landgoed vol verrassingen, verder zijn het Nationaal Rijtuigmuseum, het Zwemkasteel, een camping en het Familiepark Nienoord op het landgoed gevestigd. verder naar het Leekstermeer. Veel zie je niet van het Leekstermeer, ligt helemaal omgeven door gewas en struiken. Toch een paar kunnen maken vanop een heuveltje. Ik was blij aan Uize Maxx te zijn, zoveel km gedaan en nog bijna géén foto's. Eten op de tafel en luieren. Morgen gaan we weer rijden en wel naar Eastermar in Friesland. Dus namiddag een en ander terug inladen en opruimen. Nog even gedag tegen onze buren gezegd. We hebben er géén last van gehad.

Nuis 14-10-2019.

Goedemorgen, we zijn vertrekkens klaar. Eerst de gas gaan bijtanken alsook de diesel. Eastermar is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel.  Het heeft een haven aan de Lits. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen De Joere, Hoogzand, Schuilenburg en Witveen. Wij gaan na eerst een telefoontje te hebben gedaan met Foppe en Gerda naar: 

Eastermar 14-10-2019:  Camperplaats Jachthaven de Lits. 

Mooi op tijd aangekomen, de camperplaats ligt bijna in het centrum en toch is het er erg rustig qua omgeving. Goedendag gaan zeggen tegen de havenmeester Foppe,  is nog een jonge man. De nodige uitleg ontvangen. Daarna eten op tafel getoverd en gegeten. Het is er nog droog maar grijs. We hebben ja, weer heel de tuin voor ons alleen, zalig met een mooi uitzicht op het haventje.

Een kleine wandeling door het dorpje gedaan. Met lieve kleine huisjes. Een winkel waar je alles kopen kan wat je nodig hebt. Met de broekophâlder, is een bijnaam van de Eastermarrers.  Het beeld is in 2015 verplaatst naar de kop van het It Wâltsje, achter de pleintafel.

Eastermar 15-10-2019.

Goedemorgen, wat een rust ongelooflijk. We gaan de fiets op het weer is ideaal voor een fietstocht in de naaste omgeving. Met ook ja, ik heb het deze week met koeien geloof ik heel het fietspad vol met koeienvlaaien. Maar ook de koeien zelfs op de veerroosters. We moesten er tussendoor rijden, brrr. Verder door de mooie natuur je hoorde alleen de dieren. Verder kwamen we in Sumar een beeldhouwwerk tegen over de uitvinder van het succesvolle aardappelras "Bintje" (genoemd naar één van zijn leerlingen) ontwikkeld in 1905. Onze lekkere patat zoals wij zeggen. Gemaakt in Belgisch blauwsteen. Je ziet de voor en achterkant ervan.

Terug aan Uize Maxx, we mogen onze fietsen hier in de grote botenschuur neerzetten, waarvoor onze dank. Zo blijven ze mooi droog en niet vochtig in de nacht. Nog een kleine avondwandeling gedaan. Hier en daar leven er nog mensen op hun boot. Die zijn denk ik ook aan het genieten van de laatste mooie dagen op het water.

Eastermar 16-10-2019.

Goedemorgen, goed geslapen. We kunnen de fiets op zien we. Nu maar hopen dat het ook zo blijft. Het is volle maan. Maar je ziet hem niet zo goed.  We gaan rond  De Leien fietsen, het is een ondiep meer dat ongeveer 300 hectare (450 voetbalvelden) groot is. Het is ontstaan door veenafgraving. Rondom het meer liggen moerassen en boezemland. Het gebied is geliefd bij vogels. Zij kunnen hier rusten en volop voedsel vinden. Wat een prachtige natuur. 

Hele mooie fietsrit was dit ........... je kijkt je ogen uit in deze prachtige natuur. Stond zelfs een groot beeld gemaakt met natuurlijke materialen. De naam Grutsk stond erbij en een Fries gedichtje. Even opzoeken de naam Grutsk betekent: fier of trots. Ze mogen er hier ook trots op zijn, zo mooi en alles goed onderhouden. 

Terug via het kleine dorpje naar Uize Maxx.  En daarna heerlijk verse koffie met lekker broodjes van hier in het winkeltje waar de papa bakt.  Namiddag bezoek van onze Nederlandse vrienden Lotty en Walther en ja Fletscher was ook mee ze waren met de auto. We zijn naar het kleine stadje Dokkum geweest. Heel leuk daar. Even gewandeld en iets gaan drinken. Na een hele fijne namiddag terug naar Uize Maxx. Snel lui eten op tafel gemaakt de afwas gedaan,  moet ook eens kunnen. 

Eastermar 17-10-2019.

Goedemorgen, wat een regen vannacht. Gelukkig bestaan er slaapdoppen, want het klinkt hard in Uize Maxx. Ook vandaag nog de vélo op het wordt mooi weer. Vandaag fietsen we naar Knillesdjip het Kolonelsdiep of Caspar de Roblesdiep werd in 1955 onderdeel van het kanaal van Stroobos naar Lemmer, dat de naam Prinses Margrietkanaal kreeg. We komen ook door Drogeham daar zijn we ook ooit gaan staan. En natuurlijk de wijde natuur. Met vandaag ook paddenstoelen.

Zelfs de zon komt eruit in de vroege morgen. En de hele rit is ze gebleven. De temperatuur is nog zalig voor ons. Ik fiets nog steeds zonder een jas, wel een bodywarmer. Namiddag gaan we aan de opruim beginnen en onze vriendinnen inladen. Morgen gaan we weer op weg. We gaan naar Blesdijke.

Eastermar 18-10-2019.

Naar camperplaats Stoutenburght bij Karin en Anton. Daar zijn we in september 2018 ook geweest iets wat we eigenlijk nooit doen naar dezelfde camperplaats gaan, maar er zijn nog delen die we niet afgefietst hebben. Blesdijke we komen eraan maar eerst een halte in Wolvega om de koelkast in te laden.

Anton stond klaar met de koffie en Karin had heerlijk gebak gemaakt waar Douglas lekker van gesmuld heeft. Het zag er zalig uit. Iedereen vertrok , maar nadien kwamen er nog campers bij het word weekend hé. De broodjesdienst is niet meer jammer voor de liefhebbers waaronder ook wij. Hij heeft vele plaatsen bijgemaakt, alles is nog steeds prachtig verzorgd dikke pluim.

Blesdijke 19-10-2019.

Goedemorgen, na een goede nacht. Er zou geen regen komen was te lezen gisterenavond, maar nu vanmorgen wel. Dus gaan we snel op en neer naar de bakker en namiddag pas fietsen toch 15 km op en neer. Net op tijd terug nog even een foto gaan maken van:  het kasteel hier naast de deur, Gregorius Halman, hij begon in 1990 met het bouwwerk en zijn levenswerk heet Olt Stoutenburght. Een 27 meter hoog kasteel, vernoemd naar Toutenburgh, de middeleeuwse kasteelkazerne in het Land van Vollenhove rond 1500. Je kan het op afspraak gaan bezoeken is de moeite.

Namiddag nog een toertje gaan fietsen, door de Weerribben een heel mooi natuurgebied. Ook over het pontje waar Douglas zijn handen aan heeft vol gehad zouden we de overkant halen?  Zo krijg je het wel warm hé? Zo verder door de pure natuur. Met een toeschouwer op het water.

Blesdijke 20-10-2019.

Goedemorgen, vandaag is ons ventje jarig hij is 65 jaar geworden. Ik had een mooi kaartje voor hem meegenomen. De binnenkant van de kaart is privé. 

Na verschillende berichtjes, whatsapps en mailtjes zijn we de vélo op gegaan naar Wolvega. Lotty en Walther gaan daar wonen en wij zijn even op speurtocht geweest om alles goed te keuren hahaha. We hadden dikke pech de winkels gesloten gaan pas middag open ja is maandag. Ziet eens hoe mooi het hier kan zijn in de morgen.

Bij het terugkomen, op de koffie bij de eigenaars in het gezellige babbelhoekje. Nadien gingen Lotty en Walther de fiets op en kwamen vragen om iets lekkers mee te brengen. Ja, hoor doe maar. En ja, warempel lekkere kersenvlaai voor namiddag bij de koffie en 2 Bossche bollen die heb ik mooi in de koelkast gezet die zijn voor ons 2 -tjes, eerst even afrekenen anders blijft de vriendschap niet bestaan. Daarna doen we de hapjes en wijn trakteren of iets anders om te drinken.  Het was echt gezellig in het babbelhoekje. Douglas heeft een fijne namiddag gehad. Nadien rust in Uize Maxx, gegeten en de deze heeft de afwas nog gedaan. 

Blesdijke 21-10-2019.

Goedemorgen, amai het regent dat het giet! Dat is dus afwachten wat het weer doen gaat. We wilden naar Steenwijk gaan fietsen. Steenwijk is een stad in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is met 17.135 inwoners de grootste plaats in de gemeente. Dus we zijn weer aan het flirten met de grens van de Provincies. Eeuwenoude stadswallen omarmen Steenwijk. Het zijn de stille getuigen van een roemrucht oorlogsverleden.

We konden rijden na Douglas zijn rustuurtje. Een drukke stad, mooi voor de winkel liefhebbers onder ons. Wij hebben gefietst in en rond Villa Rams Woerthe.  Architectenbureau A.L. Van Gendt, die met dit huis één van hun duurste villa's ooit bouwde. Dat is ook te zien aan de zwierige smeedijzeren details van de art nouveau, kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. Ook een herdenkingsmonument van 1940 -1945.

Rams Woerthe wordt omgeven door een 10 hectare groot park. Er zijn circa 45 verschillende soorten bomen en heesters te zien. Heel mooi om er doorheen te fietsen of je kan er wandelen dan zie je nog veel meer. 

Door kleine kronkelende paden fietsen we terug naar Uize Maxx. Wat was me dat een weertje zeg. We kregen het zelfs warm. In het bos zie je de herfstverschijnselen al mooi die kleuren.

Zo heel fijn gefietst, bijna onze laatste toer hier. Bij het terugkomen wilde Douglas zijn dagelijkse cappuccino. Mooi toch? Gemaakt door Karin.

En dan naar de keuken ermee. Eten klaarmaken. De afwas en een potje kaarten en de avond is ook alweer snel voorbij. Slaap wel.

Blesdijke 22-10-2019.

Goedemorgen, we kunnen dadelijk onze vélo op. Ik fiets toch liever in de morgenuren ben ik fitter.  Vandaag word het naar Kalenberg een klein toeristisch dorp gelegen midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Nederlandse provincie Overijssel. Onze laatste fietstocht hier. Want ja, aan mooie liedjes komt een einde. We moeten weer een stukje afzakken morgen.

Wat een prachtige tocht was dit amai. Zo mooie natuur en water. En prachtig om daar te mogen wonen géén auto's alles met een bootje. Het fietspad loopt daar bijna door de voortuintjes van kleine en hele mooie huisjes, brugje over en verder. Een beeld werken in de Weerribben,  wat ze cadeau gekregen hebben van de gemeente Ijselham.

Terug ook dat nog langs prachtige zichten. Kijk zelf maar en geniet ervan zoals wij hebben gedaan!

Gestopt bij de warme bakker voor broodjes en straks iets lekkers. En ja de boel een beetje aan de kant maken en de fietsen inladen maar dat is voor het ventje hé. Ook die moet af en toe iets doen. Ons eten heb ik bijna klaar voor straks. Het wordt pasta. Nog even op het terrasje gaan zitten met de overbuurtjes en Karin. Na een leuke babbel naar Uize Maxx ojaaaa Anton kwam ook nog eventjes voorbij. En dit was ons snoepertje voor vandaag. Hmmmmmmmmmmm.

Blesdijke 23-10-2019.

Goedemorgen lekker verse koffie, en dan op naar  de provincie Overijssel en de gemeente Wierden. Wierden is een gemeente en forenzendorp bij Almelo, Twente. 

We gaan naar de camperplaats: Wijngaard Baan. Vriendelijk ontvangen door Anja. We mochten een plekje uitkiezen. Niet goed nagedacht en kozen een in de grote ruimte, maar toen kwam de zon ojeeeeeeeee, dan maar snel een schaduwrijk plaatsje zoeken. Wie dacht dat het nu nog zo een warm weer zou worden?  We staan bijna op de knooppunt route zo dichtbij. En een heel kleine wandeling tot aan het water.

Je kan hier ook lekker eten, maar dat is voor mij weeral niet weggelegd, jammer. Maar onze broodjes voor 's middags worden vers gebakken wat een luxe. Niet veel meer gedaan vandaag.

Wierden 24-10-2019.

Goedemorgen zeggen we na een goede nachtrust. Alleen wakker geworden van getrippel op het dak, wat? Géén idee misschien een ekster of een kraai. Hopelijk blijven ze van de siliconen af? Dadelijk want het is hier langer donkerder dan in Blesdijke gaan we de fiets op. Wat een natuur is hier overal te zien. Ze hebben een mooie brug gemaakt voor de dieren om over de snelweg te geraken. 

Terug aan Uize Maxx een babbel gedaan met 2 dames die hier staan ieder met een camper eentje om uit te proberen, slim plan. Onze broodjes gaan afhalen, maar oooo, Anja was ze vergeten. Dus even afwachten en na 15 minuten konden we heerlijk eten. Namiddag nog even naar Enter gefietst. Enter is een dorp aan de Regge in het westen van Twente. Waar Douglas eindelijk zijn houten klompen is gaan kopen. Die zaagt er al 2 jaar over en hier was er een klompenmuseum waar je zien kon hoe de mensen deze maakten. En kopen natuurlijk. Aan de tekening kan je zien wie de klompen heeft gemaakt.

Vanuit het keukenraam kon ik zien hoe hard de zwarte specht aan het werken was leuk om te zien. 

Wierden 25-10-2019.

Goedemorgen, vannacht is er een weinig regen gevallen. We fietsen vandaag naar de stad Rijssen. Door hele mooie natuurgebieden, over en door de Sallandse heuvelrug die ze helemaal aan het herstellen zijn. En jeetje de koeien waren er ook weer aanwezig wel nog jonge koetjes. Ze bleef gelukkig verbaasd kijken de anderen waren het pad al over.

 Tot plots ja de fietsbrug weg was, ze waren al aan de nieuwe begonnen maar zal pas in januari 2020 klaar zijn. Even gepraat met een wandelaar we wilden niet via de grote weg doorrijden, dus via een ander pad door het bos. Bij terugkomst even op zoek geweest naar het verhaal in de krant.

A1 een nacht dicht: grote scharen knippen fietsbrug bij Rijssen weg. Daar waar wij erover moesten. De A1 wordt verbreed daar en daarom nieuwe fietsbrug zonder pijlers eronder.

In het centrum ideaal voor de winkelaars onder ons hele mooie winkels niet zoals in de meeste steden. Maar heel vele winkels die er anders niet zijn. Een nieuwe braadpan aangeschaft die van mij heeft de geest gegeven geen jaar oud kreeg allemaal kleine barstjes aan de binnenkant, een prul dus, een die veel centen gekost heeft maar niet mee terug kan gaan, winkel is failliet. Dan terug naar Uize Maxx.

Heerlijk verse broodjes van Anja gegeten, en dan platte rust hé  Douglas. Namiddag voor onszelf grote poetsbeurt. Daarna iets gaan drinken in het restaurant hier en een babbel gedaan. Na de afwas een potje gekaart.

Wierden 26-10-2019.

Goedemorgen, veel wind geweest. We gaan nog een tochtje doen. Zomaar een rondje niks speciaals. Het begint nu echt op te korten. Deze zijn vanmorgen gemaakt met 2 andere instellingen, vind ze zelf niet zo mooi, de rode gloed is niet te zien. Was fijn buiten niet koud maar wel wind.

Moe maar voldaan zijn we terug.  Het is warm buiten, dus de schaduw in,  Douglas is Uize Maxx een grote beurt aan het geven, is hij wel eerst gaan vragen was hier géén probleem doe maar hoor.

Voor vannacht moeten we er weer aan denken. Begint die aanpassing weeral. Ze mogen ermee stoppen. Liefst het winteruur afstemmen voor altijd!

Er moet ook weeral eten op de tafel komen, wat eet een mens toch veel. Zou het teveel zijn? 

Wierden 27-10-2019.

Goedemorgen, veel te vroeg wakker verdorie. Moet ik me nog even bezig houden want er slaapt er nog een. Dan maar lezen. Oooooja en whatsappen met eentje die ook al wakker is hé Freddy. Ben nadien even buiten gaan wandelen heerlijk  frisser dan gisteren voor velen een jas kouder onder ons.  Zijn nog vele campers bijgekomen, paar Duitsers, Nederlanders we zijn géén enkele Belg tegengekomen op onze trip waar zouden die allemaal uithangen? 

Vandaag ons laatste dagje hier. En onze uitstap is dan weeral voorbij. Daaraan zie je dat de tijd vliegt. Binnen doe ik deze keer niet veel ga dat morgen thuis eens doen, Douglas gaat als we thuiskomen onmiddellijk naar zijn ma kijken hoe het gaat nu met haar.  En dan  weer de dagelijkse dingen. Verder de onderzoeken laten gebeuren die nog moeten gebeuren ook zijn griepspuit moet nog gezet worden. En maar hopen dat alles weer oké is met het ventje. Dan kunnen we weer plannen maken voor een volgende rit, ik heb al een klein ideetje.

Wierden 28-10-2019.

Goedemorgen,  het is een stuk kouder geworden, snel de verwarming opzetten. We gaan rijden en netjes op tijd vertrekken. Eerst ontbijten. Zodat de plannetjes van vandaag ook lukken gaan. Mooie rit naar huis gehad. Veilig en wel aangekomen. Tot de volgende.