We hebben alles gedaan wat moest gebeuren, dus onze neus staat vertrekkens klaar. We rijden naar Wingene  ongeveer 200 km dat is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 14.000 inwoners. De inwoners worden Wingenaars genoemd en hun dialect is het Wingens, een variant van het West-Vlaams. 

We gaan staan op de camperplaats: Smart- ijs in Wingene. 

Dat belooft voor de smullers, en ja mokka ijs, is er en dat mag ik eten. Dan zal er gefietst moeten worden om de calorieën eraf te krijgen. Het schijnt mooi te zijn om te fietsen in de omgeving. Wist je dat het Landschapspark Bulskampveld het meest bosrijke gebied van heel West-Vlaanderen is? Het is maar liefst 90 km² groot en dus de bestemming bij uitstek om je te ontspannen in het groen!  Er zijn kilometers fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. 

We zijn op tijd aangekomen, ze vragen dat omdat je hier heerlijk kan komen eten en ijsjes smullen. Goed ontvangen door de heren en een leuk boekje met alle gegevens gekregen. We hebben een mooie plaats toegewezen gekregen, met een groot uitzicht over de velden. Staat wel een strakke wind vandaag, dus rust in de namiddag.

Geef een klikje op de foto's dan zie je ze groter in de galerij.

Awel, echt geluierd, had thuis al het eten klaar gemaakt voor vanavond. het dessert was dus echt wel voor mij een mokka ijs om te testen en Douglas vanille ijs. Het smaakte heerlijk vers van de pers en zonder rotzooi in. Puur natuur. Nooit zo een mokka ijs gegeten!

En het voornaamste, dat ik er géén reactie op heb gekregen. Dus voor herhaling vatbaar. Leuke lichtgewicht potjes die je niet terug moet inleveren, goed om nootjes of andere kleine hapjes in te doen. Dan valt de avond over de weiden.

Wingene 07-03-2022.

Goedemorgen na een korte nacht, er is een omleiding in het dorp en nu komen ze volgens ons hier voorbij gesjeesd. Want er was niemand die geschreven had dat er veel verkeer was. Gelukkig hebben we Uize Maxx zijn jas nog aangedaan, want ja, het heeft hier hard gevroren, Wel heel mooi zo met de opkomende zon.

Dus wordt het fietsen een paar uurtjes later, anders bevriest ons mannetje. En brood uit de diepvriezer. Het is een prachtige fietstocht geworden door Bulskampveld. Deze wil ik jullie niet onthouden echt eens gaan fietsen, het was heel rustig we zijn maar een paar fietsers tegen gekomen wel veel wandelaars.  

Bij Smart ijs vertrek naar links vervolgens- 50- 22- 11- 60- 47- 49- 28- 29- 31- 18- 35- 15- 34- 25- 50

Heerlijk frisse wind en daar ja een zonnetje bij. De deze goed ingepakt alleen de neus open een mooi zicht. Wel veel van de bomen en struiken kapot gewaaid met de storm.

Wingene 08-03-2022.

Ja, goedemorgen, niet meer zo hard gevroren en al volle zon om 8.00 uur dus de vélo op. Een tocht door de akkers en die zijn er hier heel veel. We kwamen in de buurt waar een tante woont van Douglas maar we wisten niet goed wat te doen!  Hij had haar meer dan 15 jaar niet meer gezien. We hebben dan toch maar aangebeld en na een tijdje deed ze de deur open. Ze was heel voorzichtig om open te doen vertelde ze. 

De stroommeter opnames waren geweest en zo had ze een heel verhaaltje door haar hoofd laten gaan. 
Ja, we staan daar fietskledij aan, helm op, gele vestjes aan. Blij dat ze was ongelooflijk, maar we zijn wegens corona niet naar binnen geweest. Onze tocht na een tijdje verder gezet.  En dan kom je voorbij grote kastelen enz die hun privé goed afbakenen, en durven deze op te hangen!

Moe maar voldaan kwamen we terug aan Uize Maxx. 

Wingene 09-03-2022.

Hoho, al midden van de week. Vandaag vers brood ergens van mee brengen. Weeral volle zon, Jeetje wat een onbeschofte mensen rijden er hier door de straten, fietspaden kennen ze niet! Maar ze houden zich ook niet in en doen net of ze je niet zien fietsen, de boeren grollen wel altijd dat ze altijd de pineut zijn, maar op de baan géén manieren. We zijn er dikwijls vanaf gemoeten. Zal morgens anders zijn, dan gaan we naast elkaar rijden! 

De sneeuwklokjes langs de weg in volle bloei.

Wingene 10-03-2022.

Goedemorgen, vandaag gaat het nog zo een mooi weer dagje worden. Wij gaan het heel rustig aan doen, alles is moe. Wel even naar de winkel maar dat is niet zover van hier. Dat gaat nog wel lukken. En we hebben woord gehouden, alleen voor het eten gezorgd.

Wingene 11-03-2022.

Goedemorgen mogen we nu wel zeggen. Na dagen dikke pech wegens wegenwerken in het centrum van Wingene, was hier heel veel lawaai ongelooflijk. Heel het zware verkeer werd langs hier gereden alsook de zware boeren met hun machines, pfffffffff. Gelukkig is het vandaag gedaan. Een heel verschil. Jammer maar helaas. 

We gaan vandaag terug een beetje op de vélo rondrijden. Oooooooooo we hoorden altijd ergens een pauw maar zagen hem niet. Net in de verte zaten ze met hun 3 in een boom. Foto is niet zo mooi maar je kan ze zien.

Weer fijn gefietst voormiddag gelukkig zijn we vroeg vertrokken, nu is het 5 beaufort en volle zon. We hebben een rit andersom gedaan ook mooi, dan zie je het van de andere kant. De koeien hebben nog een dikke winterpels op. 

De buren zijn huiswaarts vertrokken als we terug kwamen. In de middag zijn er nieuwe aangekomen. 

Wingene 12 maart 2022.

Goedemorgen, vandaag op zoek naar een andere bakker. Die ene heeft géén volkoren producten dat is toch niet van deze tijd! Een kleine rit gedaan. Naar het kasteel gaan kijken,  maar je mag er niet meer voorbij fietsen. Dan maar vanaf de straat een paar foto's. Ook hier hebben we huisdieren bij de buren.

Wingene 13-03-2022.

Een rumoerige nacht achter de rug, was zeer veel wind. Maar nu wel droog veel is er niet gevallen. De laatste dag hier voor ons. Morgen gaan we rijden. Amai, ik kreeg mijn vriendin niet baas. dus de fietsrit een heel stuk ingekort. De benen weigerde dienst vandaag. Toch even een frisse neus gehaald.

We staan weer bijna alleen. De meesten zijn gaan rijden. Wij rustig aan alles opgeruimd, Maxx zijn jas droog uitgedaan want er zou regen komen.

Wingene 14-03-2022.

We zijn bijna vertrekkens klaar en we gaan rijden. Eerst de koelkast goed gaan volladen. Leuk om deze te zien bij het wegrijden, hebben we nog nergens opgemerkt.

We rijden vandaag naar Kasterlee. Naar camperplaats: Floreal- Kempen

Kasterlee is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telt 19.000 inwoners. Ze ligt in de Kempen op een hoogte van 18 meter. Kasterlee behoort tot het gerechtelijk kanton Geel en kieskanton Herentals. Wauw we zijn een uur vroeger weggereden, nergens géén file heel eventjes een beetje wegenwerken maar géén spreek waard.

Bij aankomst vriendelijk ontvangen de dame Hilde die er zou zijn, was ziek geworden en nu was het Gert ook een lieve vent die behulpzaam is op alle gebieden. We kregen onze plaatst en ja, schaduwplek zoals gevraagd. Maar helaas was ik vergeten te zeggen, niet te dicht bij de baan. En ja we stonden pal ernaast. Even blijven uit proberen maar dat was niet te doen. Dus even gaan vragen of we een andere konden krijgen, ja hoor géén probleem. Een hele fijne plaats voor herhaling vatbaar.

Dus even Uize Maxx zijn jas terug uit, de fietsen hebben we nadien gehaald. Er was al op een paar plaatsen de Paasversiering aanwezig ons zicht op onze tuin. 

Kasterlee 15-03-2022.

Goedemorgen, allemaal we hebben beiden zeer goed geslapen. Buiten is het pikkedonker zalig is dat. Je ruikt hier de heerlijke boslucht en de vogeltjes zijn al aan het kwetteren.  We gaan de vélo op.  We komen voorbij Het hof van Tielen. Het Kasteel van Tielen, is een omgracht middeleeuws kasteel met ophaalbrug gelegen net buiten de dorpskom van Tielen.

We fietsen verder door de hoge Rielen en het militaire domein. Zalig je hoort er alleen de vogeltjes. 

Liggen nog heel veel paviljoenen van vroeger in Douglas zijn legertijd. Mooie brede fietspaden, je kan er nu met groepen of scholen gaan logeren. Géén auto's toegelaten, alles wordt met deze leuke fietsen gedaan. Je ziet wel veel kapotte bomen door de afgelopen stormen.

Verder door de natuur terug naar Uize Maxx. Dit was een heerlijke fietstocht.

Na het avondeten een kleine wandeling hier over het terrein gedaan. Daarna lekker languit. 

Kasterlee 16-03-2022.

Een heel goedemorgen, we gaan op tijd vertrekken. Want ze zeggen dat het warm worden gaat en volle zon. We gaan ons niet laten vangen. Het is hier echt rustig op ons plekje. Van de rode Sahara zand hebben we niet veel gezien. Dus speel ik even met de kleuren.

We fietsen via de Slapende Reus dat is een toeristisch project in natuurgebieden Zwarte berg, Hoge Mouw en Kabouterberg. Verder door de Duivelskuil. De Duivelskuil is 16 hectaren.  Heel veel wandelwegen en animatie wat je doen kan in de natuur. Vele werken bezig om op te ruimen.

Hier niet veel zon geweest en van de Saharazand ook niks te bespeuren. We gaan aan tafel, nog een fijne avond en tot morgen.

Kasterlee 17-03-2022.

Eens kijken wat de dag vandaag gaat brengen. en ritje gedaan, door Poederlee met deze speciale kapel, volledig afgesloten, foto door de afgesloten deur gemaakt.

Verder waren het allemaal , landschappen, akkers en veel natuur door Lille.

Kasterlee 18-03-2022.

Goedemorgen, gisteren nog even gebeld met Airdream (Johan) in verband met mijn matras, speciaal voor mensen met spierreuma, brandwonden enz en kunnen slapen zonder pijn. We zijn er in de buurt kwamen we achter met eens op de kaart te kijken, zo kunnen we dan maandag bij terugkeer 2 vliegen in een klap nemen, de boodschappen en kijken voor mijn nieuwe matras moeten we niet zover terug rijden. 

Het heeft hier gevroren, niet hard maar wel zo mooi. Je kan van hieruit heerlijke fietstochten maken. Vandaag zijn we naar Herentals gefietst. Een hele mooie toer.  We kwamen langs de vistrap met mooie zichten en kleuren met de zon op het water.

Via het oude klooster waar een oom van mij, de broer van mijn oma geleefd heeft als broeder en zie je de kleine begijnhuisjes . Ik herinner me er nog veel van. De broeders met dikke sigaren, en het lekkere eten een mooie tuin. Die dronken toen al alle dagen wijn bij het eten.

Verder door het centrum waar vandaag markt was en we een heel stukje te voet over de markt gelopen hebben. Gelukkig nog niet veel volk. Dan via het kanaal Herentals- Bocholt  waar we een beetje verder Bobbejaanland hebben zien liggen terug gefietst naar Uize Maxx.

Het is echt prachtig weer zeker voor mij, niet te warm. Er zijn vele bewoners toegekomen vandaag. Zo zie je ook een en ander. 

Kasterlee 19-03-2022.

Het ziet er weer goed uit om de vélo op te gaan. We fietsen kris kras rond in de omgeving. Met landelijke uitzichten, een mooie molen waar je op zondag brood kan gaan kopen, leuk plekje.  De zon schitterend op het kanaal, en we voelden ons in de buurt van Bree. Door het mooie bos terug het is naast de camping gelegen en ja wat je niet veel ziet! Speciale wandelpaden voor rolstoelgebruikers sjiek gemaakt.

Kasterlee: 20-03-2022.

Het begin van de lente. Zou je hier niet zeggen, het is hier beginnen sneeuwen wel hele kleine vlokjes niet de moeite om een foto te plaatsen, je zag ze er amper op. We hebben goed opgelet op het weerbericht géén fietstocht vandaag. We hebben al veel opgeruimd en gepoetst. 

Ons laatste dagje hier en dan weeral terug naar huis. Morgen zoals ik al schreef via Meerhout terug naar Bree. De meesten slapen nog. Gisterenavond nog een late binnenkomer, amai een zware Concorde een grote wagen. Ze hadden moeilijkheden met hun schotel. Wel meer dan een uur van plekje naar plekje halve meter, meter enz maar niks, om tenslotte terug naast ons te komen staan zonder tv. Jammer zo een wagen en dan géén tv.

Kasterlee: 21-03-2022.

Oo, weer een beetje gevroren vind die zichten zo mooi. We gaan aan onze rit beginnen. De winkel gedaan, naar Johan om een nieuwe Airdream te kopen, is ook gelukt.  Paar weken wachten. We waren op een mooi uurtje thuis. De was aan gezet, was warm buiten dus de draad op ermee,  bij de avonduren was hij helemaal droog. Morgenvroeg strijken en dan de was terug in Uize Maxx. Douglas morgen naar de dealer om de gasinstallatie te laten nazien. Dan volgende week naar de keuring en hij is weer up to date voor de volgende trip.